PDA

View Full Version : Premier League - News and Rumors


Pages : 1 2 [3] 4 5 6

amed_aja
19-04-2010, 12:13 PM
menurut gw seh penentuan gelar ada di partai MU vs TTH (+ Sunderland vs MU) & Pool vs Chelsea. kalo MU bisa ngalahin TTH itu masih blom cukup kalo Pool tidak bisa ngalahin Chelsea, krn kalo aja Chelsea bisa menahan seri & MU menang makan poin akan sama tetapi Chelsea unggul head to head, jadi seandainya poin sama Chelsea yg juara bukan? CMIIW
tp MU masih musti tandang ke Sunderland, ini juga yg 'agak' berat. waktu pertemuan pertama aja kita butuh gol bunuh diri Ferdinand. tp semoga ex MU connection kita bisa menang, in Steve Bruce we trust. sedangkan dari 3 partai sisa Chelsea, hanya tandang ke Pool sisanya maen dikandang & gw rasa 6 poin gak sulit u/ mereka dapat. jadi kuncinya apakah Pool bisa mengalahkan Chelsea. setelah jadi fans (dadakan) TTH kmrn, seperti kita semua bakal jadi fans (dadakan) Pool juga :-"

kan sekarang hanya beda 1 poin..
kalo chelsea imbang terus kita menang maka kita united akan leading 1poin...
lagian jikalau sampa poinnya sama yang dilihat dari selisih golnya koq,,
ga ada itu head to head..
kalo poinnya sama yang pertama dilihat selisih gol,,
kalo masih sama produktivitas mencetak gol,,
kalo masih sama baru deh head to head...
UNITED masih bisa juara :muscarf:
Wigan akan membantu tetangganya sesama Manchester...

rondwisan
19-04-2010, 12:19 PM
hmmm ..., peluang Arsenal udah semakin menipis nih, rasanya tinggal 2 kuda pacu yaa ... :-/

Chelsea and Manchester United remain 3 matches


CHELSEA - Point : 77

25/4 Stoke City H
01/5 Liverpool A
09/5 Wigan Athletic H


MANCHESTER UNITED - Point : 76

25/4 Tottenham Hotspur H
01/5 Sunderland A
09/5 Stoke City H

zudomiriku
19-04-2010, 12:22 PM
kan sekarang hanya beda 1 poin..
kalo chelsea imbang terus kita menang maka kita united akan leading 1poin...
lagian jikalau sampa poinnya sama yang dilihat dari selisih golnya koq,,
ga ada itu head to head..
kalo poinnya sama yang pertama dilihat selisih gol,,
kalo masih sama produktivitas mencetak gol,,
kalo masih sama baru deh head to head...
UNITED masih bisa juara :muscarf:
Wigan akan membantu tetangganya sesama Manchester...

oh iya, salah ketik ane. maksud nya kalo MU cm bisa seri lawan TTH ato pas tandang ke Sunderland & Chelsea kalah jadi poinnya sama. emang kalo di Inggris yg diliat selisih gol nya langsung yah? kalo di Italia kan gak mandang selisih gol & head to head, langsung playoff aja. mohon penjelesannya

otonk reddevilz
19-04-2010, 12:44 PM
Berdoa mudah"an hasil akhirnya seperti ini

CHELSEA - Point : 77

25/4 Stoke City H (3)
01/5 Liverpool A (1)
09/5 Wigan Athletic H (3)

Poin terakhir (84)

MANCHESTER UNITED - Point : 76

25/4 Tottenham Hotspur H (3)
01/5 Sunderland A (3)
09/5 Stoke City H (3)

Point terakhir (85)

melihat agresifitas Spurs vs Chelsea sangar juga..tapi tetap 18ELIEVE for the new history..:D:D

:muscarf:

dancoloveunited
19-04-2010, 01:16 PM
CHELSEA - Point : 77

25/4 Stoke City H (3)
01/5 Liverpool A (1)
09/5 Wigan Athletic H (3)

Poin terakhir (84)

MANCHESTER UNITED - Point : 76

25/4 Tottenham Hotspur H (3)
01/5 Sunderland A (3)
09/5 Stoke City H (3)

Point terakhir (85)



prediksi yang realistis bro... gw sepakat... :shakehand:

dengan asumsi bahwa United bisa menyapu bersih pertandingan sisa, sekarang kita tinggal menunggu "profesionalisme" dari Fool... apakah dia mau mengalah / tidak ngotot saat lawan Chelsea demi menjegal titel ke 19 kita, atau mereka tetap ngotot menang yang berarti memperlancar jalan kita melangkahi mereka... dilema buat mereka nih...

kalo gw liat naga2nya, kayaknya mereka lebih rela "ngalah" lawan Chelsea untuk menjegal kita... kabar terakhir Torres nggak akan dimainin lagi di pertandingan sisa kan?!

otonk reddevilz
19-04-2010, 01:27 PM
prediksi yang realistis bro... gw sepakat... :shakehand:

dengan asumsi bahwa United bisa menyapu bersih pertandingan sisa, sekarang kita tinggal menunggu "profesionalisme" dari Fool... apakah dia mau mengalah / tidak ngotot saat lawan Chelsea demi menjegal titel ke 19 kita, atau mereka tetap ngotot menang yang berarti memperlancar jalan kita melangkahi mereka... dilema buat mereka nih...

kalo gw liat naga2nya, kayaknya mereka lebih rela "ngalah" lawan Chelsea untuk menjegal kita... kabar terakhir Torres nggak akan dimainin lagi di pertandingan sisa kan?!

wahh parah kalu pool ampe harus "ngalah" demi chelsea..jadi fans sakit hati dong :devil2:
ah kok malah kayak jadi fansnya di sini...:nohope:
iyah sob..informasinya torres udah nggk main lagi di sisa match..makanya predisksinya sih seri untuk tidak lebih "menampar" pool sebagai tim yang betul betul "habis" di musim ini. meskipun masih ada UEFA yang sedang di kejar juga.

:muscarf:

catsuke
19-04-2010, 05:01 PM
masih ada peluang kok, mereka keilangan Terry, mungkin bisa dimanfaatkan sama stoke dan pool, minimal garis belakang mereka ga setangguh ktika ada terry disitu, bisa nge chant Viva John Terry nih kalo United Juara, karna kartu merah doi pas lawan spurs artinya byk bgt..sehingga pertahanan celsi pun bisa digerogoti,
nah kalo ngarepin pool sih rada gimana gitu, kalo semisal saya jadi liverpudlian (amit-amit cabang baby deh) sy bakalan berharap celsi yang menang, walaupun ketika melawan the kop, knp? jikalau pool berhasil ngehambat celsi, yah otomatis gelar 19 milik United, jadi mereka ga akan seIKHLAS itu untuk kita..
jadi saya masih mengharapkan kejutan dari Stoke maupun Wigan..
dengan CATATAN ekstra : United WAJIB/KUDU/MUST nyapu sisa laga dengan kemenangan..

'Masihkah kalian ingin memenangi titel ini?' in fergie we TRUST!!!

bang_zak
19-04-2010, 06:14 PM
gw kok yakinnya pool bakalan MENGALAH yach?Najis.....
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

rondwisan
19-04-2010, 06:46 PM
masih ada peluang kok, mereka keilangan Terry, mungkin bisa dimanfaatkan sama stoke dan pool, minimal garis belakang mereka ga setangguh ktika ada terry disitu, bisa nge chant Viva John Terry nih kalo United Juara, karna kartu merah doi pas lawan spurs artinya byk bgt..sehingga pertahanan celsi pun bisa digerogoti,

'Masihkah kalian ingin memenangi titel ini?' in fergie we TRUST!!!

Terry kmrn mendapatkan red card setelah kartu kuning ke-dua (not direct red card), mestinya sih bannednya cuman 2 laga termasuk laga saat doi diusir wasit, so lawan Pool mestinya udah bisa maen, cmiiw

rondwisan
19-04-2010, 06:54 PM
gw kok yakinnya pool bakalan MENGALAH yach?Najis.....
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

beberapa teman gw yg Pool's fan, mengisyaratkan hal tsb ...
absentnya Torres dibuat pemakluman ...

+ piye ki, match vs Chelsea 2 minggu lagi
- hehehe, ngarep yo Mas
+ plis deh, biasa aja kali, apa justru Ente yg takut kesusul
- emang bisa, tahun ini rasanya si biru yg akan angkat trophy
+ halah, subyektif banget tuh, hihi
- yah realistis lah, ini Torres dah di vonis absent sampe akhir musim
+ trus club Ente mo ngalah gitu, kasih kemenangan ke si biru biar juara
- ya gak seperti itu lah, kita tetep akan fight lah, but rasanya lebih fair klo anak-anak Anfield focus di UEFA League
+ trus..
- ya bisa jadi akan berimbas pada susunan pemain saat menghadapi Chelsea
+ yee, ngeles dot kom

zudomiriku
19-04-2010, 07:02 PM
dilema buat Pool, menang berarti ikut melapangkan jalan MU juara liga (kalo benar2 MU juara), kalah berarti kans ke UCL tertutup sudah. jadi mo pilih mana neh?
kalo seandainya MU gak juara yah gpp asal Pool gak masuk UCL, bagi gw itu dah kyk juara aja (pengganti gelar BPL=Pool maen di Europa League musim depan, itung2 impas lah)

rondwisan
19-04-2010, 07:07 PM
rasanya kans UCL buat Pool udah tertutup ..., malah sekarang ini mereka bisa juga terlempar dari UEFA League musim depan (gak tau klo mereka bisa juara musim ini, otomatis ngikut or not), jika terlempar dari posisi 5-6 (sekarang ini udah kegeser Villa khan)
tergantung ama hasil piala FA juga sih rasanya (blom tau rulesnya FA mengenai ini)

lah kok jadi OOT yaa ..., maap maap ... :peace:;))

zudomiriku
19-04-2010, 07:21 PM
rasanya kans UCL buat Pool udah tertutup ..., malah sekarang ini mereka bisa juga terlempar dari UEFA League musim depan (gak tau klo mereka bisa juara musim ini, otomatis ngikut or not), jika terlempar dari posisi 5-6 (sekarang ini udah kegeser Villa khan)
tergantung ama hasil piala FA juga sih rasanya (blom tau rulesnya FA mengenai ini)

lah kok jadi OOT yaa ..., maap maap ... :peace:;))

ya udah ane ralat deh opa
gak juara gpp, asal Pool gak berlaga di Eropa musim depan, dah berasa kyk treble (lebay mode : ON)
kalo poin MU sama ama Chelsea, liat selisih gol yah opa? head to head gak diliat?

rondwisan
19-04-2010, 07:27 PM
yup Oom ..., goal different as judge at FA .... :peace:
cmiiw :)

head to head di la liga
play off di serie A

Lucky_Cantona007
22-04-2010, 06:34 AM
kalo mengutip pernyataan benitez dalam jumpa pers beberapa hari silam... mereka sangat fokus untuk sapu bersih di sisa laga BPL,,, mereka masih berharap keajaiban masuk UCL dengan asumsi spurs dan city sering "terpeleset",,, atau setidaknya mereka bisa berada di zona europe league.... karena everton dan villa bisa saja melempar pool dari posisi 5-6... dan itu akan menjadi nightmare buat pool.......

zudomiriku
22-04-2010, 10:46 AM
yup Oom ..., goal different as judge at FA .... :peace:
cmiiw :)


Chelsea : 86 - 32 : +54
MU : 78 - 27 : +51

disisa 3 partai terakhir kita harus cetak gol lebih banyak neh, mumpung Drogba nya sedikit bermasalah dengan selangkangannya :hammer:

zudomiriku
22-04-2010, 10:55 AM
Aston Villa Sentuh 1.000 Poin
Doni Wahyudi - detiksport


Kemenangan 2-0 yang diraih Aston Villa atas Hull City tak cuma membawa mereka naik ke posisi enam. The Villans kini menjadi tim kelima di Premier League yang sudah mengumpulkan 1.000 poin.

Dalam laga yang dihelat di Stadion Kingston Communications, Kamis (22/4/2010) dinihari WIB, dua gol Villa datang dari Gabriel Agbonlahor di babak pertama dan James Milner di paruh kedua. Tambahan tiga poin dari laga tersebut membawa Villa menggeser Liverpool di posisi enam klasemen sementara.

Catatan bersejarah lain yang dibuat Villa menyusul kemenangan tersebut adalah terkait jumlah total poin yang mereka kumpulkan sejak era Premier League dimulai tahun 1992 lalu. Villa kini menjadi tim kelima yang mampu mengumpulkan 1.000 poin.

Empat tim yang lebih dulu mencapai 1.000 poin tak lain dan tak bukan adalah para anggota The Big Four: Manchester United, Arsenal, Chelsea dan Liverpool. Sebagai catatan, Villa merupakan salah satu dari tujuh tim yang belum pernah terdegradasi dari strata teratas kompetisi Liga Inggris sejak era Premier League.

The Red Devils sementara masih duduk di posisi teratas daftar pengumpul total poin terbanyak dengan jumlah 1.485. Jumlah tersebut didapat MU dari 693 pertandingan, 446 kemenangan, 147 kali bermain imbang dan 100 kali kalah.

Di posisi dua, The Gunners total sudah mengoleksi 1307. Mereka dikuntit The Blues dengan poin berjumlah 1258 dan The Reds yang sudah mendapat 1218 poin.

Kembali ke Villa, 1.000 poin yang mereka kumpulkan didapat dari 693 pertandingan, 263 kemenangan, 211 hasil imbang dan kekalahan sebanyak 219. Dari rangkaian tersebut Villa berhasil membuat 884 gol dan kemasukan 807 kali.

Tim lain yang paling dekat untuk bisa mengumpulkan 1.000 poin adalah Tottenham Hotspur. The Lilywhites sejauh ini sudah meraup 949 poin, atau dengan kata lain butuh 51 tambahan angka.

Berikut klasemen total poin Premier League

1. Manchester United 1.485
2. Arsenal 1.307
3. Chelsea 1.258
4. Liverpool 1.218
5. Aston Villa 1.000
6. Tottenham Hotspur 949
7. Everton 917
8. Newcastle United 906
9. Blackburn Rovers 889
10. West Ham United 728

zudomiriku
22-04-2010, 10:59 AM
Atasi Hull, Villa Geser Liverpool
Narayana Mahendra Prastya - detiksport


Liverpool untuk sementara tergeser dari zona Eropa, menyusul kemenangan Aston Villa atas Hull City. Tiga poin membawa anak buah Martin O'Neill naik ke peringkat keenam.

Villa menundukkan tuan rumah Hull 2-0 dalam laga di Stadion Kingston Communications, Kamis (22/4/2010) dinihari WIB.

Gabriel Agbonlahor membungkam publik tuan rumah lewat golnya di menit ke-13. Berawal dari umpan John Carew, Agbonlahor yang posisinya berada di sebelah kanan gawang Hull melepas tembakan yang gagal dihentikan kiper Matt Duke.

Tuan rumah punya kans mencetak gol penyama melalui gelombang serangan yang terjadi menit ke-26. Tembakan Jan Vennegoor of Hesselink bisa digagalkan oleh Brad Friedel. Selanjutnya peluang kedua yang dimiliki Kevin Kilbane bisa ditangkal bek John Collins.

Kesempatan Hull tiga menit selepas restart melalui Steven Mouyokolo bisa dihentikan oleh kiper Villa Brad Friedel.

Menit ke-67, aksi Duke menggagalkan sepakan Agbonlahor yang dilepas dari sebelah kiri kotak penalti Hull.

Villa menambah keunggulan di menit ke-76 melalui penalti James Milner. Ada pun tendangan 12 pas diberikan setelah sebelumnya George Boateng melakukan pelanggaran di kotak terlarang. Skor 2-0 untuk Villa bertahan hingga laga ditutup.

Tambahan tiga angka membuat The Villans naik ke peringkat keenam menggusur Liverpool. Gabriel Agbonlahor dkk. kini memiliki poin 61, unggul dua angka dari The Reds.

Kemenangan ini juga membuat Villa meramaikan perebutan posisi empat besar. Villa hanya ketinggalan tiga angka dari Tottenham Hotspur yang ada di tangga keempat dan satu poin dari Manchester City yang ada di tempat kelima.


4. Tottenham Hotspur 34 19 7 8 62 - 34 64
5. Manchester City 34 17 11 6 69 - 42 62
6. Aston Villa 35 16 13 6 50 - 35 61
7. Liverpool 35 17 8 10 57 - 33 59
8. Everton 35 14 12 9 57 - 48 54

Oom Panda
22-04-2010, 11:17 AM
Aston Villa Sentuh 1.000 Poin
Doni Wahyudi - detiksport


Kemenangan 2-0 yang diraih Aston Villa atas Hull City tak cuma membawa mereka naik ke posisi enam. The Villans kini menjadi tim kelima di Premier League yang sudah mengumpulkan 1.000 poin.

Dalam laga yang dihelat di Stadion Kingston Communications, Kamis (22/4/2010) dinihari WIB, dua gol Villa datang dari Gabriel Agbonlahor di babak pertama dan James Milner di paruh kedua. Tambahan tiga poin dari laga tersebut membawa Villa menggeser Liverpool di posisi enam klasemen sementara.

Catatan bersejarah lain yang dibuat Villa menyusul kemenangan tersebut adalah terkait jumlah total poin yang mereka kumpulkan sejak era Premier League dimulai tahun 1992 lalu. Villa kini menjadi tim kelima yang mampu mengumpulkan 1.000 poin.

Empat tim yang lebih dulu mencapai 1.000 poin tak lain dan tak bukan adalah para anggota The Big Four: Manchester United, Arsenal, Chelsea dan Liverpool. Sebagai catatan, Villa merupakan salah satu dari tujuh tim yang belum pernah terdegradasi dari strata teratas kompetisi Liga Inggris sejak era Premier League.

The Red Devils sementara masih duduk di posisi teratas daftar pengumpul total poin terbanyak dengan jumlah 1.485. Jumlah tersebut didapat MU dari 693 pertandingan, 446 kemenangan, 147 kali bermain imbang dan 100 kali kalah.

Di posisi dua, The Gunners total sudah mengoleksi 1307. Mereka dikuntit The Blues dengan poin berjumlah 1258 dan The Reds yang sudah mendapat 1218 poin.

Kembali ke Villa, 1.000 poin yang mereka kumpulkan didapat dari 693 pertandingan, 263 kemenangan, 211 hasil imbang dan kekalahan sebanyak 219. Dari rangkaian tersebut Villa berhasil membuat 884 gol dan kemasukan 807 kali.

Tim lain yang paling dekat untuk bisa mengumpulkan 1.000 poin adalah Tottenham Hotspur. The Lilywhites sejauh ini sudah meraup 949 poin, atau dengan kata lain butuh 51 tambahan angka.

Berikut klasemen total poin Premier League

1. Manchester United 1.485
2. Arsenal 1.307
3. Chelsea 1.258
4. Liverpool 1.218
5. Aston Villa 1.000
6. Tottenham Hotspur 949
7. Everton 917
8. Newcastle United 906
9. Blackburn Rovers 889
10. West Ham United 728

5 kemenangan lagi di liga akan menggenapkan poin United menjadi 1500.. Comeon....!! 9 poin insyaallah ditambah sampai musim ini berakhir...

beckz_on7
22-04-2010, 11:19 AM
thankz infonya, om...:thumbup:

===edited===

Berikut klasemen total poin Premier League

1. Manchester United 1.485
2. Arsenal 1.307
3. Chelsea 1.258
4. Liverpool 1.218
5. Aston Villa 1.000
6. Tottenham Hotspur 949
7. Everton 917
8. Newcastle United 906
9. Blackburn Rovers 889
10. West Ham United 728

:putra::putra:we are Manchester United number #1...:putra::putra:

zudomiriku
22-04-2010, 11:19 AM
Utang Portsmouth Rp 1,6 T
Arya Perdhana - detiksport



London - Administrator Liga Primer Inggris mengungkapkan bahwa utang Portsmouth menyentuh angka 119 juta poundsterling atau setara Rp 1,6 triliun; berlipat dua sejak mereka masuk administrasi.

Dari pengumuman tersebut, berarti utang Portsmouth telah membengkak dua kali lipat karena saat masuk ke adminstrator bulan Februari lalu, utang klub ini adalah 60-70 juta poundsterling.

Chief Executive Premier League Richard Scudamore menyatakan bahwa Portsmouth tidak bisa menyalahkan siapa-siapa untuk masalah ini, kecuali diri mereka sendiri.

"Januari lalu, saya bilang kalau sebuah klub masuk administrasi saat di Liga Primer, maka itu adalah karena buruknya manajemen klub. Itulah yang terjadi," cetus Scudamore di BBC.

Namun dari utang raksasa itu, Portsmouth juga punya piutang sebesar 14 juta poundsterling di tangan Tottenham Hotspur, Inter Milan dan Liverpool. Jumlah tersebut adalah uang dari penjualan Jermain Defoe ke Spurs, Glen Johnson ke Liverpool dan Sulley Ali Muntari ke Inter.

"Jika Anda memulai musim dengan mengetahui bahwa sepanjang musim Anda akan memperoleh uang antara 30-50 juta poundsterling dari Premier League, masih mungkin untuk mengatur klub sehingga tidak jatuh ke kesulitan seperti yang dialami Pompey," sesal Scudamore.

Karena masuk administrasi, Portsmouth mendapatkan hukuman dipotong 9 angka. Saat ini, tim asuhan Avram Grant tersebut masih berada di posisi buncit Liga Inggris dengan nilai 15 dan telah dipastikan terdegradasi musim depan.

ferly_Liemz
22-04-2010, 11:34 AM
dgn hasil ini,mw ga mau pool harus serius lawan che...masa mereka mau finish di peringkat 7...meski buat gw seh,di banding 3 tim laen,peluang pool k ucl sangat tipis bgt...
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

theater of dream
22-04-2010, 12:38 PM
4. Tottenham Hotspur 34 19 7 8 62 - 34 64
5. Manchester City 34 17 11 6 69 - 42 62
6. Aston Villa 35 16 13 6 50 - 35 61
7. Liverpool 35 17 8 10 57 - 33 59
8. Everton 35 14 12 9 57 - 48 54
Peluang City tetap paling besar, Hotspur bakal terhenti di OT...

GL zone
22-04-2010, 02:45 PM
musim depan kira2 pompey bisa berlaga di liga eropa ga ya?
denger2 kata ny finalis FA cup dpt jatah maen di liga eropa

berhubung chelsea pasti lebih milih champion league
berarti jatah ny di kasih ke pompey dong?

zudomiriku
22-04-2010, 03:03 PM
musim depan kira2 pompey bisa berlaga di liga eropa ga ya?
denger2 kata ny finalis FA cup dpt jatah maen di liga eropa

berhubung chelsea pasti lebih milih champion league
berarti jatah ny di kasih ke pompey dong?

pertanyaan yg sama yg pengen gw tanya dr kemarin tapi gak dijawab2 :-"

ferly_Liemz
22-04-2010, 03:41 PM
iya neh,gw pernah tanya hal ini ke sepuh2 di uics... Dan kl pompey blh ke eropa,brarti pool bakal mati2an (termasuk lawan che) biar ga finish di peringkat 7...
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

zudomiriku
23-04-2010, 11:12 AM
dgn hasil ini,mw ga mau pool harus serius lawan che...masa mereka mau finish di peringkat 7...meski buat gw seh,di banding 3 tim laen,peluang pool k ucl sangat tipis bgt...
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

sepertinya Pool bakal mengalah neh menurut gw setelah ada kabar bahwa FA tidak akan 'mengutus' Pompey ke Europa League. dan katanya jatah terakhir Europa League akan diberikan ke peringkat 7. kalo kmrn kan Pool mgkn masih fight krn jaga2 kalo gak lolos UCL masih bisa ikut Europa League, tp dengan begini rasanya dia main aman saja krn min Europa League seperti sudah ditangan seiring dengan 'kebijaksanaan' FA

ferly_Liemz
25-04-2010, 09:39 AM
secara resmi arsenal sudah out dr title race... Bye2 Gunners...another year for trophyless ni yee...
Semoga chelsea kembali tertahan...
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

catsuke
25-04-2010, 11:05 AM
tittle race getter hotter than before.. ugh,,
stoke siap membuat kejutan,. hii..
drogba kena raja singa :hammer:

rondwisan
25-04-2010, 11:20 AM
FA suck :sikat:
kebijakan yg lebih nguntungin LFC tuh ... :hammer:

btt,
persaingan untuk merebut spot terakhir UCL masih sengit juga nih, setelah Spurs tidak mendapatkan tambahan point semalem, serta City yg 'hanya' mampu mencuri 1 point dari Emirates Stadium, ntar malem giliran LFC ama Villa yg akan mencoba memberikan tekanan ...

next week City dan Spurs akan saling berhadapan ...

semakin seru aja nih ...
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Supernan
26-04-2010, 09:23 AM
Akhirnya pemain United dapet gelar PFA dua musim berturut :)

Wayne lands PFA award


http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/04/25/article-0-094D440F000005DC-141_468x351.jpg
Wayne Rooney has been named Professional Footballers' Association Players' Player of the Year - winning the prestigious award as voted for by his peers for the first time in his career.

The 24-year-old beat fellow front-running candidates Didier Drogba, Cesc Fabregas and Carlos Tevez and was presented with the trophy at a ceremony on Sunday night.

Rooney has had an incredible season, scoring 34 goals in 42 league appearances - his best return since joining United in 2004.

The Reds no.10 started the 2009/10 campaign by scoring seven goals in eight games, and he hasn't looked back. His best spell came between the end of November and March, scoring an astonishing 25 goals in 23 games.

The PFA trophy remains in a United player's hands for a fourth consecutive year, after wins for Cristiano Ronaldo (2007 and 2008) and Ryan Giggs last season.
Young Player of the Year award, but was beaten to that title by Aston Villa's James Milner.

However, he did make the PFA's Premier League team of the year, along with fellow Reds Patrice Evra, Darren Fletcher and Antonio Valencia. The team in full is: Hart (Birmingham); Ivanovic (Chelsea), Dunne (Villa), Vermaelen (Arsenal), Evra (United), Valencia (United), Fabregas (Arsenal), Fletcher (United), Milner (Villa); Rooney (United), Drogba (Chelsea).
Rooney, who has said that he expects to play again for United this season, was also nominated for the

rondwisan
26-04-2010, 10:26 AM
congrat Roo ..., U deserve to get it ... :shakehand::-bd

and1
26-04-2010, 10:40 AM
Akhirnya pemain United dapet gelar PFA dua musim berturut :)

4 musim berturut2

06-07 CR7
07-08 CR7
08-09 Giggs
09-10 Rooney

zudomiriku
26-04-2010, 10:46 AM
Rooney Jadi Pemain Terbaik PFA
Kris Fathoni W - detiksport



London - Penampilan apik Wayne Rooney bersama Manchester United musim ini mendapat pengakuan dari Asosiasi Pemain Sepakbola Profesional Inggris (PFA). Mereka mendapuk Rooney menjadi Pemain Terbaik Tahun Ini.

Kemenangan Rooney, yang musim ini sudah bikin 34 gol untuk MU dan delapan untuk Inggris, diraih setelah mengungguli sejumlah kandidat lain seperti Cesc Fabregas (Arsenal), Carlos Tevez (Manchester City) dan Didier Drogba (Chelsea).

"Ini adalah perasaan yang luar biasa bisa memenangi penghargaan ini karena hasilnya dipilih dari jajak pendapat para pemain. Ini sesuatu yang sangat aku banggakan dan juga kehormatan besar," ucap Rooney di Sporting Life.

"Aku ingat datang ke sini tahun 2005 dan 2006 untuk memenangi penghargan pemain muda terbaik. Aku melihat para pemain yang mengondol trofi utama dan itu sudah jadi bidikanku selama ini," lanjut pemain berusia 24 tahun tersebut.

Rooney adalah orang Inggris pertama yang memenangi penghargaan ini setelah Steven Gerrard melakukannya pada tahun 2006 lalu. Ini juga membuat pemain MU empat tahun beruntun menggondol trofi tersebut setelah dua raihan Cristiano Ronaldo dan satu untuk Ryan Giggs.

Rooney sebenarnya juga dinominasikan untuk meraih Pemain Muda Terbaik Tahun Ini, tapi penghargaan itu akhirnya jatuh ke tangan James Milner dari Aston Villa.

Atas keberhasilan tersebut, Milner menunjuk perpindahan posisi di lapangan-lah yang telah menjadi kunci suksesnya. "Aku digeser ke tengah dan itu cocok buatku karena mempengaruhi permainanku."

"Mungkin terkadang di kanan luar Anda bisa memberi pengaruh ke permainan, tapi Anda tak bisa benar-benar total melakukannya," kata gelandang Inggris tersebut.

Nama Rooney dan Milner tentu juga masuk ke dalam susunan tim terbaik pilihan pemain. Rooney ditemani tiga rekannya di MU, sementara Villa hanya diwakili Milner dan Richard Dunne.

Arsenal, yang sempat bersaing mengejar gelar musim ini, memiliki dua pemain di susunan tim yakni Cesc Fabregas dan Thomas Vermaelen. Chelsea sang pemuncak klasemen sementara juga punya dua yaitu Didier Drogba dan Branislav Ivanovic.

Susunan Tim Terbaik Liga Primer: Joe Hart (Man City, Birmingham dalam status pinjaman), Branislav Ivanovic (Chelsea), Thomas Vermaelen (Arsenal), Richard Dunne (Aston Villa), Patrice Evra (Man Utd), Cesc Fabregas (Arsenal), James Milner (Aston Villa), Darren Fletcher (Man Utd), Antonio Valencia (Man Utd), Wayne Rooney (Man Utd), Didier Drogba (Chelsea).
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Daftar Pemain Terbaik PFA
Kris Fathoni W - detiksport


Wayne Rooney baru saja didapuk menjadi pemain terbaik Liga Inggris versi Asosiasi Pemain Sepakbola Profesional Inggris (PFA). Kemenangan Rooney ini memperpanjang dominasi pemain Manchester United.

Kesuksesan Rooney tersebut membuat penghargaan ini sudah empat musim beruntun selalu diperoleh pemain 'Setan Merah'. Kalau tahun lalu ada Ryan Giggs, sebelumnya Cristiano Ronaldo dua tahun menguasainya.

Sejak kali pertama diberikan di musim 1973-1974, para pemain MU juga dicatat mendominasi mendapatkan penghargaan ini.

Keberhasilan Rooney ini juga membuat pemain Inggris kembali berjaya di negeri sendiri. Setelah Steven Gerrard dari Liverpool meraihnya di tahun 2006, belum ada lagi pemain lokal yang menjadi pemain terbaik versi PFA.

Berikut daftar Pemain Terbaik Liga Inggris versi PFA:

Tahun Pemain Klub
1973-1974 Norman Hunter Leeds United
1974-1975 Colin Todd Derby County
1975-1976 Pat Jennings Tottenham Hotspur
1976-1977 Andy Gray Aston Villa
1977-1978 Peter Shilton Nottingham Forest
1978-1979 Liam Brady Arsenal
1979-1980 Terry McDermott Liverpool
1980-1981 John Wark Ipswich Town
1981-1982 Kevin Keegan Southampton
1982-1983 Kenny Dalglish Liverpool
1983-1984 Ian Rush Liverpool
1984-1985 Peter Reid Everton
1985-1986 Gary Lineker Everton
1986-1987 Clive Allen Tottenham Hotspur
1987-1988 John Barnes Liverpool
1988-1989 Mark Hughes Manchester United
1989-1990 David Platt Aston Villa
1990-1991 Mark Hughes Manchester United
1991-1992 Gary Pallister Manchester United
1992-1993 Paul McGrath Aston Villa
1993-1994 Eric Cantona Manchester United
1994-1995 Alan Shearer Blackburn Rovers
1995-1996 Les Ferdinand Newcastle United
1996-1997 Alan Shearer Newcastle United
1997-1998 Dennis Bergkamp Arsenal
1998-1999 David Ginola Tottenham Hotspur
1999-2000 Roy Keane Manchester United
2000-2001 Teddy Sheringham Manchester United
2001-2002 Ruud van Nistelrooy Manchester United
2002-2003 Thierry Henry Arsenal
2003-2004 Thierry Henry Arsenal
2004-2005 John Terry Chelsea
2005-2006 Steven Gerrard Liverpool
2006-2007 Cristiano Ronaldo Manchester United
2007-2008 Cristiano Ronaldo Manchester United
2008-2009 Ryan Giggs Manchester United
2009-2010 Wayne Rooney Manchester United

otonk reddevilz
26-04-2010, 12:46 PM
Mantapss...selamat yah rooney...
pencapaian empat tahun berturut turut dengan menempatkan pemain manchester united juga bisa menjadi bukti bahwa klub kita selalu menghasilkan pemain pemain hebat..mudah"an gelar ini makin sempurna dengan UNITED juara EPL dan Rooney Top Scorer Liga Inggris (meskipun rooney sudah divonis cedera hingga akhir musim) Amin..

erin
26-04-2010, 01:40 PM
mantab..
4 tahun berturut - turut..
pertanda Piala BPL jg 4 kali berturut - turut kh????
Sayang rooney cedera lg..
Go Wazza !!!

Ucup Carrick
26-04-2010, 03:34 PM
rooney congratz...
ini membuktikan dia yang terbaik di INggris saat ini....

catsuke
26-04-2010, 03:49 PM
rooney on fire..
white pele..
congrats guy..
hope u lift the trophy at the end of season

Supernan
26-04-2010, 04:22 PM
4 musim berturut2

06-07 CR7
07-08 CR7
08-09 Giggs
09-10 Rooney

oh iye 4 musim. Gw dah ga nganggep CR =)) :-SS:nohope:

adie_7
26-04-2010, 04:31 PM
congrats wazza....

NdeGue
26-04-2010, 06:15 PM
Mr.Roo mang terbaik musim ini :beer:

theater of dream
26-04-2010, 08:07 PM
Congratz father of Kai..:muscarf:

rondwisan
27-04-2010, 02:58 PM
season masih menyisakan 2 laga bagi club2x yang berlaga (ada beberapa yg kurang 3 laga)
but tidak seperti musim lalu yg penentuan 3 kecilnya ampe laga terakhir, kali ini udah ketahuan siapa-siapa yang akan turun kasta ke championship division

Burnsley sang runner up dari bawah, yg sempet mengejutkan dengan mengalahkan United di kandang, akhirnya harus rela kembali berkutat di championship, dengan perolehan point sekarang, 27 pts, tidak mungkin lagi melampaui West Ham yg berada 2 tingkat di atasnya dengan point 34

Hull City yang musim lalu sempet deg-degan sampe partai terakhir 'n akhirnya bisa bertahan, kali ini terpaksa harus merelakan tempatnya kepada para pendsatang baru di EPL musim depan, ini karena perolehan pointnya, meski masih bisa menyamai West Ham (jika West Ham kalah di 2 laga sisa), but satu hal yg mustahil untuk dikejar adalh goal different nyang mencapai minus 41 (sama ama Burnley), apakah dengan 2 laga sisa mereka akan mampu menang teruis dengan jumlah gol besar .... rasanya kok gak mungkin yaa

West Ham sendiri cukup meraih 1 kali hasil seri untuk memastikan tetep berada di EPL musim depan, or kalaupun harus kalah, jangan terlalu banyak kemasukan deh, sekarang ini goal different mereka minus 18 (selisih 23 gol dari Hull city) :hammer:

rondwisan
27-04-2010, 03:08 PM
Klasemen Sementara hingga pekan kemaren

4. Tottenham Hotspur 35 64
5. Aston Villa 36 64
6. Manchester City 35 63
7. Liverpool 36 62
8. Everton 36 57


1,2,3,4 : UCL
5,6,7 : UEFA League

catsuke
27-04-2010, 03:50 PM
liga inggris musim ini sengit bed ya om.. beh..

rondwisan
01-05-2010, 10:27 AM
partai menentukan minggu ini ...

Sabtu
Manchester City vs Aston Villa
Tottenham Hotspur vs Bolton Wanderers

Minggu
Liverpool vs Chelsea


hmmm ..., sepertinya kans Spurs untuk meraup point penuh dan tetep nangkring di # 4 lebih besar pekan ini ....

rondwisan
01-05-2010, 01:10 PM
http://i203.photobucket.com/albums/aa130/bar_1129/2009_2010/ONeill_award.jpg

http://i203.photobucket.com/albums/aa130/bar_1129/2009_2010/ONeill_award2.jpg

rondwisan
01-05-2010, 01:11 PM
http://i203.photobucket.com/albums/aa130/bar_1129/2009_2010/Bale_award.jpg

http://i203.photobucket.com/albums/aa130/bar_1129/2009_2010/Bale_award2.jpg

drivemein
02-05-2010, 03:32 PM
City & Spurs Menuju 'Duel Liga Champions'
-detiksport.com-

http://www.detiksport.com/images/content/2010/05/02/72/SpursCityG.jpg

Jakarta - Tiket Liga Champions akan berarti besar buat Tottenham Hotspur dan Manchester City guna mendongkrak reputasi. Itu mengapa duel antara kedua tim di tengah pekan menjadi amat krusial.

Baik Spurs maupun City sama-sama meraup tiga angka pekan ini. City mengungguli pengejar tiket Liga Champions lainnya, Aston Villa, dengan skor 3-1 sementara Spurs berpegangan di zona Liga Champions dengan kemenangan tipis 1-0 atas Bolton Wanderers.

Dengan hasil tersebut, Spurs kini punya poin 67 dan tetap di posisi empat kendati City sudah membayangi di posisi lima dengan selisih angka yang hanya terpaut saja.

Kedua tim sendiri tinggal punya dua laga sisa musim ini. Salah satu laga mereka akan dilakoni dengan saling berduel, yakni saat City menjamu Spurs, Kamis (6/5/2010) dinihari WIB. Pemenangnya jelas akan memperbesar kans finis di posisi empat.

Untuk City, tiket Liga Champions akan berarti besar bukan karena itu berarti pemasukan uang mereka bakal bertambah. Tanpa itu pun City sudah bergelimang uang karena punya pemilik yang kaya raya.

Tiket Liga Champions akan jadi penting karena itu dapat menjadi iming-iming besar untuk para pemain kelas satu yang bisa membawa The Citizens ke jenjang selanjutnya. City dikenal mengusung ambisi besar dan untuk itu pemain kelas satu jelas dibutuhkan.

Nah, transformasi serupa sebenarnya juga jadi bidikan Spurs. Tiket Liga Champions plus gaya hidup kota London akan jadi tawaran menggiurkan dari Spurs buat para pemain nomor satu yang sebelumnya hanya punya opsi Chelsea atau Arsenal.

"Saya pikir siapapun akan berpikir dua kali dulu untuk datang ke klub ini, tapi Liga Champions akan menarik para pemain," aku Manajer Spurs Harry Redknapp kepada BBC Radio 5-Live.

Hal inilah yang membuat duel antara City dengan Spurs nanti bukan hanya akan mempertaruhkan posisi empat klasemen akhir atau tiket Liga Champions belaka, tapi juga gengsi dan reputasi yang akan menjadi pintu gerbang kedua tim menuju transformasi.

"Kami punya sebuah 'final' di hari Rabu. Ini mungkin jadi partai terpenting klub ini di sepuluh tahun terakhir," seru Manajer City Roberto Mancini di Reuters.

zudomiriku
03-05-2010, 11:10 AM
City & Spurs Menuju 'Duel Liga Champions'



partai midweek pekan ini yg akan menentukan siapa yg mendapat jatah terakhir UCL. TTH harus menang ato setidaknya menahan seri agar kansnya tetap terbuka walaupun harus menjalani laga tandang di partai terakhir

rondwisan
04-05-2010, 04:51 PM
fight till the end ... :serbu::serbu::serbu:
Chelsea leading 1 point dengan sisa 1 match
so who's the bpl champion this season :-/

rondwisan
04-05-2010, 05:24 PM
udah gak usah muluk-muluk dulu Oom ...
ntar mo ngarep posisi #3, bisa2x malah posisi #4nya melayang ... :hammer:

_________________________________________________

Tottenham Ingin Kudeta Arsenal
KOMPAS.com — Selasa, 4/5/2010 | 09:33 WIB


LONDON, Pelatih Tottenham Hotspur Harry Redknaap bertekad membuyarkan tradisi tiga besar Liga Inggris. Redknapp ingin menggeser Arsenal dari peringkat ketiga klasemen liga.

Dengan selisih nilai lima angka dan dua laga sisa, Spurs mempunyai kans menyusul "The Gunners" hingga akhir musim. Menyusul kekalahan di kandang Blackburn Rovers, bukan tak mungkin Arsenal kembali tergelincir di partai terakhir melawan Fulham. Musim lalu, "Meriam London" harus mengakui keunggulan "The Cottagers" di Craven Cottage.

"Kami sudah mendekati Arsenal tahun ini, poin memperlihatkan bahwa kami tidak jauh-jauh amat," kata Redknapp. "Pekan lalu Arsene Wenger bilang bahwa mereka harus memastikan tetap berada di posisi ketiga karena jaraknya (dengan Spurs) semakin dekat."

"Kami memperpendek jarak dengan semua tim-tim besar. Namun, kami masih punya satu laga yang harus dilalui," tambahnya.

Tottenham sendiri harus melalui Manchester City untuk mewujudkan impian menggeser musuh sekotanya itu. Rabu (5/5/2010) besok, Ledley King dan kawan-kawan harus bertandang ke Manchester City untuk memperebutkan satu tiket di Liga Champions. Jika berhasil menggagalkan City, "The Lilywhites" punya harapan merebut posisi tiga karena lawan yang dihadapi berikutnya adalah Burnley.

zudomiriku
04-05-2010, 05:54 PM
udah gak usah muluk-muluk dulu Oom ...
ntar mo ngarep posisi #3, bisa2x malah posisi #4nya melayang ... :hammer:



setuju ama opa, liat dulu hasil pertandingan lawan City, kalo menang baru dah boleh nafsu geser Arsenal, tp seandainya TTH mampu finish di #3, tetap ikut kualifikasi kan? at0 1-3 langsung lolos krn Inggris salah satu negara yg memiliki koefisien tinggi, mohon pencerahannya opa *-:)

ferly_Liemz
04-05-2010, 05:55 PM
setuju ama opa, liat dulu hasil pertandingan lawan City, kalo menang baru dah boleh nafsu geser Arsenal, tp seandainya TTH mampu finish di #3, tetap ikut kualifikasi kan? at0 1-3 langsung lolos krn Inggris salah satu negara yg memiliki koefisien tinggi, mohon pencerahannya opa *-:)

1-3 langsung putaran grup bro...

rondwisan
04-05-2010, 06:32 PM
yup yup ...

Champions League: 1st , 2nd , 3rd
Champions League qualifying: 4th
Europa League: 5th , 6th , 7th
Relegation: 18th , 19th , 20th

giggs
04-05-2010, 06:39 PM
spurs aja deh yg di posisi 4, eh tapi klub london lagi dong..:-?
ya udah deh city aja, biar ada wakil lain kota manchester

dyan_giggs
04-05-2010, 06:43 PM
wah ga sudi gw kalo Shitty yang di posisi 4....
mendingan Spurs dech...

nu_reccayasha
04-05-2010, 06:46 PM
yup yup ...

Champions League: 1st , 2nd , 3rd
Champions League qualifying: 4th
Europa League: 5th , 6th , 7th
Relegation: 18th , 19th , 20th



sekarang 1,2,3 langsung lolos y
g pake kualifikasi lagi
dari sejak kapan y


btw siapapun yg nomer 4 g ngaruh lah

ferly_Liemz
04-05-2010, 06:46 PM
yup yup ...

Champions League: 1st , 2nd , 3rd ( sejak musim ini)
Champions League qualifying: 4th
Europa League: 5th , 6th , 7th
Relegation: 18th , 19th , 20th

buat europa league sbnrnya jatah kita itu 2+1
di mana 2 itu buat posisi 5 dan 6 + 1 jatah buat pemenang piala fa cup bila si yang juara fa cup ini gak maen di UCL atau lum dapet jatah ke pentas eropa...

ariesto
04-05-2010, 06:50 PM
sekarang 1,2,3 langsung lolos y
g pake kualifikasi lagi
dari sejak kapan y


btw siapapun yg nomer 4 g ngaruh lah

same Q nih, bukannya 3-4 ikut kualifikasi yah?
mohon pencerahan juga....

zudomiriku
04-05-2010, 06:52 PM
spurs aja deh yg di posisi 4, eh tapi klub london lagi dong..:-?
ya udah deh city aja, biar ada wakil lain kota manchester

wah ga sudi gw kalo Shitty yang di posisi 4....
mendingan Spurs dech...

kalo City di #4 berarti 2 dari Manchester 2 dari London
kalo TTH di #4 berarti 1 Manchester 3 London. MU berbangga 'diantara' team dari London

ferly_Liemz
04-05-2010, 06:52 PM
same Q nih, bukannya 3-4 ikut kualifikasi yah?
mohon pencerahan juga....

setau gw sejak musim ini...

nu_reccayasha
04-05-2010, 06:54 PM
buat europa league sbnrnya jatah kita itu 2+1
di mana 2 itu buat posisi 5 dan 6 + 1 jatah buat pemenang piala fa cup bila si yang juara fa cup ini gak maen di UCL atau lum dapet jatah ke pentas eropa...



setahu aye juga gtu bang
tapi FA kmrn kan g merestui coz pompey yg jelas masuk final FA g didaftarin
kasian bgt si pompey itu

makanya beruntung lah lvrpl coz dia urutan 7

zudomiriku
04-05-2010, 07:13 PM
sekarang 1,2,3 langsung lolos y
g pake kualifikasi lagi
dari sejak kapan y

mungkin krn koefisien Inggris naik, jadi 'naik level', so #3 gak kualifikasi lagi
nilai Jerman & Italia juga gitu. kalo ntar final UCL si Muenchen yg menang, bisa2 musim depan Jerman dpt 4 jatah trus Italia cuma dpt 3 jatah ke UCL

btw siapapun yg nomer 4 g ngaruh lah

buat europa league sbnrnya jatah kita itu 2+1
di mana 2 itu buat posisi 5 dan 6 + 1 jatah buat pemenang piala fa cup bila si yang juara fa cup ini gak maen di UCL atau lum dapet jatah ke pentas eropa...

yup, sebenarnya yg ke Europa League itu posisi 5+6 & pemenang piala FA. tp sepertinya FA sendiri tidak merestui Pompey berlaga di Europa League (mungkin krn masalah keuangan), sehingga kabarnya jatah terakhir itu akan diberikan ke posisi 7 cmiiw

ferly_Liemz
04-05-2010, 07:16 PM
yup, sebenarnya yg ke Europa League itu posisi 5+6 & pemenang piala FA. tp sepertinya FA sendiri tidak merestui Pompey berlaga di Europa League (mungkin krn masalah keuangan), sehingga kabarnya jatah terakhir itu akan diberikan ke posisi 7 cmiiw

sebagai tambahan...kalau misal 2 klub yg maen di final fa cup itu lolos ke UCL maka jatah akan di berikan ke peringkat 7..begitu jg kl misal keduanya uda dpt jatah ke eropa jg akan di kasih ke peringkat 7...

tumpal_oneunited
04-05-2010, 10:57 PM
spurs aja deh yg peringkat 4..
btw,,peringkat 7 masuk europe league yah..??
kalo gitu pool masuk europe league donk..
ga rela gw...
pengennya pool ga maen di eropa musim depan..

rondwisan
06-05-2010, 10:01 AM
it's over ....
pertandingan ibarat final dini hari tadi yang digelar di City of Manchester Stadium antara Manchester City melawan Tottenham Hotspur, dimenangkan sang tamu dengan skor tipis 0-1.
dengan hasil tsb, meski masih menyisakan 1 pertandingan, perolehan point Spurs sudah tidak mungkin dilampaui City
dengan demikian jelas sudah wakil2x Inggris di Eropa musim depan, secara peringkat 8 sekarang ini (Everton) pun tidak bisa merangsek ke posisi di atasnya
malah bisa aja Spurs mengkudeta # 3 dari Arsenal di laga terakhir, jika Gooners kembali tersungkur dan Spurs meraih kemenangan

3. Arsenal 37 72
4. Tottenham Hotspur 37 70
5. Manchester City 37 66
6. Aston Villa 37 64
7. Liverpool 37 62
8. Everton 37 58

ferly_Liemz
06-05-2010, 12:16 PM
hasil ini bs jadi sdkt menghambat city buat rekrut pemain2 dr tim2 besar...dari para kandidat 4 besar hanya Pool yang gak ada hasrat....

Klub yang Menyedihkan....
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

dhona.7
06-05-2010, 12:30 PM
akhir'a harapan manchester tetangga ga bsa msk 4 besar, gagal msk zona champion...

giggs
06-05-2010, 12:49 PM
hahaha..ternyata spurs berpeluang mengkudeta arsenal..
keren jg nih spurs klo bs di posisi 3
bwt spurs ini pertama kali lolos ke UCL y?

ferly_Liemz
06-05-2010, 12:53 PM
gak pertama kali juga...tote jaman jadul dulu lumayan jg kiprahnya di ucl a.k.a european cup kalo dulu..
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

zudomiriku
06-05-2010, 12:54 PM
hahaha..ternyata spurs berpeluang mengkudeta arsenal..
keren jg nih spurs klo bs di posisi 3
bwt spurs ini pertama kali lolos ke UCL y?

iya, ini pertama kali Spurs ke UCL
dulu pernah ke semifinal tahun brapa gitu, tp waktu itu masih bernam European Cup

Oncy
06-05-2010, 01:26 PM
Told yaa, my prediction was correct, congrats to Spurs, Redknapp deserved it... Welcome to the European elite cup!

rondwisan
06-05-2010, 02:33 PM
Like This :thumbup:

Remember This Banner Guys???

http://www.manutd24.com/wp-content/uploads/2010/05/ManCity-See-you-in-the-Champions-League.jpg


Poor Neighbors, buuuuut......
Let's Make Applause For Them =D> =D> =D>
They Already Tried to Make Some Good Banner. :)) :)) :))

drivemein
06-05-2010, 03:28 PM
Manchester City 0 Tottenham 1: Harry Redknapp's men hit the Champions League jackpot after Peter Crouch's header seals win
-dailymail.co.uk-

As Harry Redknapp and his remarkable team proved here at Eastlands, money cannot buy you everything.

It can, as Tottenham's manager so mischievously suggested on Tuesday, allow you to throw your weight around in the transfer market. Allow you to publicly declare a desire to sign Fernando Torres, mock Manchester United over the capture of Carlos Tevez and declare your intention to soon become the biggest club in the world.

But it takes more than cash and arrogance to win a football match and an altogether classier, more intelligent approach to guide a side into the Champions League over the course of a gruelling 38-game season.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1273386-09724EF5000005DC-812_468x322.jpg
Heads we win: Tottenham's match-winner Peter Crouch has the City defence at his mercy

That Redknapp has done it with a match to spare is nothing short of extraordinary, because this is the man who was in charge of a side sitting at the bottom of the Barclays Premier League 18 months ago.

A side that first needed saving in the wake of that ill-fated spell under Juande Ramos before Redknapp could even think about ambitions for the future.

Nobody seriously expected this. Even after the investment Redknapp was allowed to make in his squad, nobody really believed they had the quality to see off Liverpool as well as City and Aston Villa.

Even a few weeks ago their chances of breaking into the top four appeared remote. Until, that is, they conquered Chelsea and Arsenal. In Redknapp, they had their inspiration.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1273386-09721BE0000005DC-526_468x286.jpg
Close call: Gareth Bale's fires inches past the post to almost hand Tottenham the lead at Eastlands

A manager who has more than demonstrated his ability to succeed at a club of Tottenham's stature and someone who certainly outwitted Roberto Mancini.

It was an aggressive approach Redknapp employed for this game. No Wilson Palacios on the pitch, Redknapp deciding not to settle for the draw that would have maintained control of the race for fourth but instead going for the win that brought it to a dramatic end.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/06/article-1273386-0972A8D5000005DC-234_306x192_popup.jpg

The decisive goal, scored in the 82nd minute but fully deserved given how many chances Tottenham created, came from Peter Crouch. But it was in defence that Tottenham found their true heroes at Eastlands. In Heurelho Gomes and Michael Dawson; and in Tom Huddlestone and the player they have long said cannot play two games in a week because of a chronic knee condition.

City might have their Sheik but Tottenham's King ruled the blue half of Manchester and on this evidence a watching Fabio Capello has to take him to this summer's World Cup. Ledley King was immense. The best player on the pitch and the best defender in England right now.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1273386-097220A7000005DC-257_468x286.jpg
Distant dream: Carlos Tevez strikes from distance but he failed to find a way through Tottenham's commanding defence

After committing the best part of a billion pounds to their pursuit of Champions League football, this will be painful indeed for City and in particular for the two men Sheik Mansour has entrusted with the running of his club, Khaldoon Al Mubarak and Garry Cook.

They deny bullying other clubs in the transfer market and have already threatened legal action in response to Redknapp's claims about Palacios.

But only if they achieved a top four finish were they going to be vindicated for so ruthlessly sacking Mark Hughes and bringing in Mancini.

Only if they proved themselves to be more than United's noisy neighbours were they going to be able to justify the £220million they have spent in transfer fees as well as another half a billion in salaries for their handsomely paid stars.

They will now have to spend a good deal more if they want to keep building, because the players they are targetting will not be coming here because of the opportunity to play at the highest level.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1273386-097235FF000005DC-247_468x309.jpg
Pain game: There was concern for England midfielder Gareth Barry after the Man City star was forced to hobble off with an injury

But those they have already bought up choked when the pressure was on. They might have beaten Aston Villa at the weekend but when it really came to the crunch, when a defeat or even a draw could not be contemplated, they fell well short of their opponents.

They still possessed plenty of spirit in the form of Carlos Tevez and Craig Bellamy. And until Gareth Barry limped off with an injury that will worry Capello, he too was have a decent game.

But they lacked their usual fluency and flair, allowing Tottenham to dominate until Crouch finally broke the deadlock with the goal that probably ranks as the most important of his career. If Tottenham do progress through the Champions League qualifiers, it is possibly worth up to £50million. Peanuts to City but a big deal to Tottenham.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1273386-097230AD000005DC-787_468x286.jpg
Tough at the top: Harry Redknapp eventually shattered Roberto Mancini's side's hopes of finishing fourth

As a contest though, it was certainly enthralling. City did not create too many opportunities but the presence of Gomes, at one stage doubtful for this game because of a groin injury, was still important. He excelled in saving a ferocious shot from Adam Johnson, as he did when he spared Gareth Bale the embarrassment of scoring a close-range own goal.

In fairness to Marton Fulop, he also did well. He made a stunning save to deny Jermain Defoe, as he did again when he somehow blocked a close-range header from Crouch with his feet.

But when Younes Kaboul skipped past Bellamy and drove in a powerful cross, Fulop succeeded only in palming the ball towards Crouch. Having also sent a header crashing against the post in the first half, Crouch made no mistake this time.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1273386-0972544E000005DC-37_468x353.jpg
Golden goal: Crouch is mobbed by his jubilant Spurs team-mates after his late header secures fourth spot

It sparked astonishing scenes. Pushing and shoving between Tevez and David Bentley; anger in the stands. Another year of disappointment for the City supporters who really deserve better.

What happens at City only time will tell. Will Mancini survive? Probably.

Will Cook continue as chief executive? It is harder to say. Will Tevez stay? One would think not.

Only one thing was certain on Wednesday night. Tottenham are in the Champions League places. For City, history will have to wait.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/06/article-1273386-0972A882000005DC-150_468x1136.jpg

zudomiriku
06-05-2010, 05:21 PM
Jelang Liga Inggris
Trofi Asli di Chelsea, MU Kebagian Replika
Doni Wahyudi - detiksport


Chelsea dan Manchester United sama-sama berpeluang menjuarai Liga Inggris akhir pekan ini. Untuk persiapan pesta juara, FA memutuskan trofi asli diletakkan di Stamford Bridge sementara replikanya di Old Trafford.

Punya keunggulan satu poin atas Manchester United dengan satu laga tersisa, Chelsea diunggulkan untuk bisa meraih gelar juara Liga Inggris musim 2009/2010 yang laga pamungkasnya di helat weekend ini. Kemenangan atas Wigan di Stamford Bridge akan memastikan Chelsea dapat gelar liga keempat sepanjang sejarah klub Kota London tersebut.

Di sisi lain, MU juga masih punya kans mempertahankan titel miliknya sekaligus mencatat rekor sebagai klub pemilik 19 gelar juara. Itu akan terwujud jika kemenangan bisa diraih The Red Devils saat menjamu Stoke City sementara Chelsea tidak menang.

Sudah menjadi tradisi di Liga Inggris bahwa penyerahan trofi juara dilakukan di pekan terakhir kompetisi. Karena MU dan Chelsea sama-sama berpeluang juara FA mensiasati situasi ini dengan menyiapkan dua trofi juara Liga Inggris, yang salah satunya adalah replika.

Bisa jadi karena sementara unggul di puncak klasemen, FA kemudian memutuskan menyerahkan trofi yang asli di Stamford Bridge. Sementara replikanya disimpan di Old Trafford. Demikian dikutip dari TheSun

Kondisi serupa pernah terjadi di musim 2007/2008 lalu, juga dengan MU dan Chelsea yang bertarung memperebutkan gelar juara. Saat itu The Red Devils yang memimpin di puncak klasemen kebagian trofi asli, sementara The Blues kebagian replikanya. MU ketika itu akhirnya mengukuhkan diri sebagai juara.

Andi Istiabudi
06-05-2010, 05:23 PM
Maaf mau tanya yach, apakah medalinya juga disiapkan replikanya ?

drivemein
07-05-2010, 03:20 PM
Jelang Liga Inggris
Drogba-Rooney Berburu Golden Boot
-detiksport.com-

http://www.detiksport.com/images/content/2010/05/07/72/Duo-200.jpg

Jakarta - Bukan cuma Manchester United dan Chelsea saja yang memperebutkan gelar akhir pekan ini. Dua striker mereka, Didier Drogba dan Wayne Rooney, juga bakal berlomba meraih sepatu emas alias gelar top skorer.

Rooney dan Drogba kini menjadi kandidat kuat peraih gelar top skorer Liga Inggris musim 2009/2010. Dengan sama-sama sudah melesakkan 26 gol, keduanya kini berdiri di puncak daftar pencetak gol terbanyak musim ini.

Peluang keduanya disusul pemain lain sesungguhnnya masih terbuka. Adalah Darrent Bent (24) yang punya kans tersebut, asal dia bisa mencetak lebih dari dua gol untuk setidaknya menyusul Rooney dan Drogba, saat Sunderland melawat ke Wolverhampton.

Peluang Rooney dan Drogba untuk menambah pundi-pundi golnya akhir pekan ini terbuka cukup lebar mengingat lawan yang akan dihadapi bukanlah tim papan atas. Keduanya juga bakal lebih ngotot karena gol-gol yang mereka buat akan membantu menentukan siapa yang akan jadi juara Liga Inggris.

Uniknya kedua striker tersebut mampu bertengger di puncak daftar pencetak gol terbanyak meski sempat absen beberapa pekan di kompetisi musim ini. Sang striker Pantai Gading terpaksa pulang meninggalkan The Blues di awal tahun ini untuk berlaga di Piala Afrika. Sementara Rooney mengalami cedera di penghujung musim, yang membuat produktivitasnya sempat terganggu.

Jumlah 26 gol yang dibuat Rooney dan Droga musim ini sama-sama didapat setelah menjalani 31 pertandingan Liga Inggris. Jadi bisa dikatakan kalau sementara ini tingkat produktivitas mereka berada di titik imbang.

Sebagai catatan, jumalh 26 gol yang sudah dibuat Rooney musim ini adalah tertinggi yang pernah dia buat dalam satu musim. Sebelumnya, gol terbanyak yang dia sumbangkan buat The Red Devils di Premier League adalah 16, di musim 2005/2006.

Kondisi serupa terjadi pada Drogba. Gol terbanyak yang pernah dia buat di satu musim Liga Inggris adalah 20 di musim 2006/2007. Namun kala itu Drogba tetap mampu menggondol status top skorer dan membawa pulang sepatu emas.

drivemein
07-05-2010, 04:08 PM
PREMIER LEAGUE PLAYERS OF THE SEASON - Club-by-club guide to the stars of 2009-2010
-dailymail.co.uk-

So that is pretty much that for season 2009-2010. Another nine months of drama, hiring, firing, financial woe and a title chase which is going right to the wire.

However, not every club will finish with the Premier League crown, or even a League Cup winners’ medal. But every fan will have their very own player of the season.

Maybe an unsung workhorse, a shot-stopping superstar or 20 goal hero. The decision really is yours.

Sportsmail doffs its cap to the players you selected as the best of the year - as and when they're announced.

ASTON VILLA

Fan's Player of the Year: JAMES MILNER

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/06/article-1272042-0937A63E000005DC-184_150x350.jpg
Hero: Villans' No 1 star of the season

Players' Player of the Year: RICHARD DUNNE

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/06/article-1272042-07DCA479000005DC-69_150x350.jpg
Players' favourite: Dunne came out on top

Young Player of the Year: NATHAN DELFOUNESO

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/06/article-1272042-02B2AE62000005DC-574_150x351.jpg
Future boy: Delfouneso's the Villans' young star

No surprises at Aston Villa's end of season awards dinner as James Milner walked away with a stack of awards.

Villa went close in the FA cup and were in with a shout of a Champions League spot until recently and the fans rewarded Milner as their Player of the Year.

The England international also walked away with the goal of the season for his thumping strike from distance against Sunderland and the Terrace Trophy - as voted for by the regional fans' network.

The Villans stars also voted for their Player of the Year with summer signing Richard Dunne coming out on top and Nathan Delfouneso was the Players’ and Supporters’ Young Player of the Year.

BLACKBURN ROVERS

Player of the Year: STEVEN N'ZONZI

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/04/article-0-09498667000005DC-501_235x330.jpg
The new Patrick Vieira? N'Zonzi has impressed many this season

Nzonzi received the Player of the Year Award on the pitch at half-time during Rovers' 2-1 defeat of Arsenal.

A fine end to a great debut season in the Premier League for the 21-year-old French midfielder, in what is his first season playing abroad.

He has dominated the central midfield position and scored some incredible goals, too – his strike against Everton has to be a candidate for goal of the season.

And his boss Sam Allardyce has been impressed, too: ‘His resilience and endurance in his first season, coming from a relegated side in France, is a wonderful.

‘What we must guard against is him thinking he has made it because he still has a long way to go to becoming an outstanding Premier League player.’

BURNLEY

Player of the season: STEVEN FLETCHER

http://img.skysports.com/09/09/218x298/Steven-Fletcher-Burnley-Pre-Season_2355244.jpg

Young player of the season: KEVIN MCDONALD

A rather sober evening as the Burnley Supporters Clubs came together at their end of season awards bash.

After an exciting start to the season the Clarets faded badly, losing both their manager and top flight status.

Still, there were several highlights including the excellent form of record signing Steven Fletcher and the famous win over Manchester United in their first Premier League home match.

Flectcher arrived from Hibernian in a £3million deal last summer and netted 12 times. His efforts won him the fans' Player of the Year award.

Young Player of the Year went to 21-year-old Kevin McDonald - despite his recent gaffe when he he was spotted in a local pub after being subbed with Burnley losing 5-0 to Manchester City.

Goal of the season was voted, unsurprisingly as Robbie Blake's stunner which won the match with Manchester United back in August.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1272042-061D090D000005DC-507_468x286.jpg
Goal of the season: Robbie Blake's strike was voted the Clarets' best

EVERTON

Fans' Player of the Year: STEVEN PIENAAR

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1272042-094C85BD000005DC-472_150x349.jpg
Top Toffee: Pienaar is the fans' No 1

Young Player of the Year: JACK RODWELL

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1272042-06DC17C0000005DC-40_150x350.jpg
Jack the lad: One for the future

Players' Player of the Year: LEIGHTON BAINES

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1272042-0952EE04000005DC-103_150x349.jpg
World Cup bound? Players' favourite Baines

Everton celebrated their end of year bash at Liverpool Cathedral for their fifth annual End of Season Awards with the three main awards shared between Steven Pienaar, Jack Rodwell and Leighton Baines.

Pienaar won the fans' Player of Year after his seven goals and tireless work in midfield helped push the Toffees close to place in Europe.

Rodwell's highlight of the season has to be his goal - Everton's third - against Manchester United. His efforts were rewarded with the Young Player of the Year and the Shareholders' Young Player award.

And captain Phil Neville urged England boss Fabio Capello hand Baines a place in his World Cup squad after the left-back picked up the the Players' Player of the Year award.

Neville said: 'He has been consistently our best player all season, played in nearly every game and grown in confidence.

'If anyone deserves to be on the plane to South Africa - it's him.'

MANCHESTER UNITED

Fans' Player of the Year: WAYNE ROONEY

Players' Player of the Year: WAYNE ROONEY

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1272042-082DA19F000005DC-7_468x286.jpg
Hat-trick hero: Rooney picked up three awards for his efforts this season

Young Player of the Year: WILLIAM KEANE

Wayne Rooney's devastating season in front of goal earned him a hat-trick of awards at Manchester United's annual awards bash.

Fresh off the back of being voted the PFA Players' Player and FWA Player of the Year, the United striker bagged three further gongs.

With a landslide majority of 83 per cent, Rooney won the Fans' Player of the Year and was handed the Players' Player of the Year award by Sir Alex Ferguson.

And he also walked away with the Goal of the Season trophy at the end of what has been a record season in front of goal for the talismanic forward.

Rooney has bagged 34 goals this term with the superb strike at the end of lightning counter attack against Arsenal in January voted the best.

Young Player of the Year went to 17-year-old William Keane. The academy player was praised by coach Paul McGuiness for 'his general team play and his demeanour - his attitude on and off the pitch.'

drivemein
07-05-2010, 04:16 PM
PORTSMOUTH

Player of the Year: JAMIE O'HARA

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/04/article-1272042-09633EA4000005DC-735_468x304.jpg
Lap of honour: O'Hara salutes the crowd after his successful stint at Fratton Park

Granted, it has been a season to forget down at Fratton Park– but there have been some positives. Mainly Jamie O’Hara-shaped positives, mind.

The midfielder picked up an incredible seven awards at half-time of the Blues’ final home match of the season against Wolves.

His efforts this season won him Player of the Year as voted for by a local newspaper. He also picked up player of the season awards from eight different supporters’ clubs – including those from the Isle of Wight, South Wales, and USA.

O'Hara said: ‘It's a fantastic honour to win all these awards. I've really enjoyed my time at Pompey.’

But will he still be around next season? We doubt it.

STOKE CITY

Players' Player and Fans' Player of the Year: MATTHEW ETHERINGTON

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/04/article-1272042-04852E8A000005DC-679_468x311.jpg
Top Potter: Etherington won three awards with Stoke this season

Young Player of the Year: RYAN SHAWCROSS

http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00995/Ryan_Shawcross_280x_995551a.jpg

Matthew Etherington was the big winner - rewarded with three gongs at Stoke’s award ceremony this year.

The winger was named official Player of the Year, Players' Player of the Year and Red and Whites Player of the Year at the end of his first full season with the Potters.

After a difficult season off the pitch, Etherington took time out to praise the fans: ‘It means a lot to have been voted Player of the Year by them, and it's nice to know that they appreciate what I have been trying to do.

‘I love being here and I am glad to be part of a Club which is moving forward like this one is, long may it continue.’

And Ryan Shawcross was named Young Player of the Year after an excellent season which has seen him linked on many occasions with a jump up to the full England squad.

SUNDERLAND

Fans' Player of the Year: DARREN BENT

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/04/article-1272042-0952EE59000005DC-314_228x350.jpg

Fans' Young Player of the Year: JORDAN HENDERSON

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/04/article-1272042-0966A832000005DC-272_226x350.jpg

No surprises who the winners would be here. Darren Bent picked up the award for player of the year after a prolific season in front of goal.

The £10m summer signing has netted 25 goals this season and put his nightmare spell at Tottenham behind him.

Bent said: ‘Moving to Sunderland has been great for me and I’m enjoying my football. Once again, I have to say thanks to the Sunderland fans and everyone at the club.’

Jordan Henderson was also a winner in the Black Cats’ online vote – he picked up the award for Young Player of the Year.

Henderson, a boyhood Sunderland fan has recently penned a new five-year deal at the Stadium of Light and the award rounds off a great season for the 19-year old.

Henderson said: ‘I’m over the moon – to be voted for by the fans is a great honour … I’ve got so much to thank the gaffer for because he is the one who gave me my chance in the first team.’

TOTTENHAM

Fans' Player of the Year: MICHAEL DAWSON

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/04/article-1272042-096427AF000005DC-675_150x349.jpg
Captain's job...

Fans' Young Player of the Year: GARETH BALE

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/04/article-1272042-092ECD04000005DC-791_150x350.jpg
The next generation...

Two young players have come out victorious in Tottenham’s end of season polls -Michael Dawson and Gareth Bale.

Dawson, 26, has been a constant in Tottenham’s ever-changing defence, starting 32 of the last 33 matches and captained the side in Ledley King's absence.

His performances have also force him into the reckoning for Fabio Capello’s World Cup squad.

And Young Player of the Year Gareth Bale, 20, is ending the season on a real high – one of the best-rated left-sided players in the league.

With pace, power, and wonderful finishing he has earned a fearsome reputation at either left-back or left-midfield.

He scored winning goals against Arsenal and Chelsea in the space of a couple of days and was awarded the Barclays Premier League Player of the Month for April.

There were also supporters’ awards for Wilson Palacios (Team Player), Jermain Defoe (Memorable Moment - five goals against Wigan) and Danny Rose (Breakthrough Award).

WIGAN

Player of the Season: CHARLES N'NZOGBIA

Players' Player of the Season: CHARLES N'ZOGBIA

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/06/article-1272042-09304A8B000005DC-975_468x286.jpg
Gunned down: N'Zogbia is Wigan's No 1 - and his goal against Arsenal was special too

Young Player of the Season: JAMES MCCARTHY

Charles N'Zogbia was the big winner at Wigan's end of season awards at the DW Stadium.

The French winger has been fantastic this year - making 35 appearances and scoring five goals including that late wonder strike to win the game against Arsenal. He scooped both the Supporters' and Players' Player of The Year.

'I'm delighted to have picked up these awards, and happy with how the season has gone,' said N'Zogbia. 'I dedicated the award to my Mum, she was my first supporter, believed in me and I've got a lot to thank her for.'

The other winner on the night was James McCarthy who picked up the Young Player of The Year gong.

The 19-year-old Scotland-born Republic of Ireland international has come on leaps and bounds this term and was excellent during the 1-0 win over Liverpool where he outshone England international Steven Gerrard.

And special mention to Goal of the Season winner - Maynor Figueroa's 60-yard belter against Stoke back in December was the obvious choice.

drivemein
08-05-2010, 10:45 AM
Redknapp jadi Manajer Terbaik Musim Ini
-detiksport.com-

http://www.detiksport.com/images/content/2010/05/08/72/RedknappG.jpg

London - Keberhasilan Tottenham Hotspur meraih tiket Liga Champions musim depan berimbas positif buat sang manajer Harry Redknapp. Dia dinobatkan sebagai Manajer Terbaik musim ini.

Spurs baru saja memastikan posisi empat besar klasemen akhir Liga Primer, berbekal dengan kemenangan atas Manchester City tengah pekan lalu. Ini adalah Liga Champions pertama untuk Spurs.

Keberhasilan tersebut jelas tak lepas dari sentuhan tangan dingin Redknapp. Bukan apa-apa, saat dia masuk ke White Hart Lane bulan Oktober 2008, klub itu sedang terjerembab di papan bawah. Musim itu sendiri diakhiri Spurs dengan berada di posisi delapan.

Dengan capaian tersebut maka panelis penghargaan Barclays yang terdiri dari para pengurus di FA, media dan fans, pun menilai Redknapp layak atas penghargaan Manajer Terbaik Barclays Premier League untuk tahun ini.

"Saya sangat senang menerima penghargaan ini tapi ini adalah buah dari kerja tim dengan Kevin (Bond), Joe (Jordan), Clive (Allen), Tony (Parks), Tim (Sherwood), Les (Ferdinand), dan seluruh staf medis dan kepelatihan," ucap Redknapp di situs Spurs.

"Saya benar-benar hanya bagian dari tim. Semua ini karena para pemain dan apa yang sudah mereka capai. Sebuah kebanggaan besar buat saya untuk meraihnya," lanjut pria yang acap dijuluki Harry Houdini itu merendah.

Redknapp menyisihkan sejumlah kandidat lain seperti Carlo Ancelotti yang sedang mengejar gelar ganda bersama Chelsea dan Roy Hodgson yang mengantar Fulham ke final Liga Europa.

Redknapp menjadi orang kedua yang jadi Manajer Terbaik tanpa mengantar timnya jadi juara liga, semenjak diberlakukannya format Liga Primer. Sebelum Redknapp cuma ada nama George Burley yang meraihnya usai mengantar Ipswich menempati posisi lima di musim 2000/01.

rondwisan
08-05-2010, 10:48 AM
PREMIER LEAGUE MANAGER OF THE SEASON
Harry Redknapp named manager of the season
Soccernet - May 7, 2010



Tottenham manager Harry Redknapp has been named the Premier League's manager of the season after guiding the club to fourth place and a prestigious Champions League spot.

Redknapp took over the Spurs reins in October 2008 with the team bottom of the table having picked up only two points from their opening eight games.

But the club ensured a top-four finish this season by winning 1-0 at Manchester City on Wednesday night, and could even pip Arsenal to third if they win at Burnley on Sunday and Fulham beat the Gunners.

''I'm delighted to receive the award but it's a team effort with Kevin (Bond), Joe (Jordan), Clive (Allen), Tony (Parks), Tim (Sherwood), Les (Ferdinand) and all the coaching and fitness staff,'' he told the club's website. ''Really, I'm just part of the team.

''It's all down to the players and what they've achieved. It's down to them really and a real honour to receive it.''

The accolade was voted by the Barclays awards panel, which is made up of football's governing bodies, the media and fans.

Redknapp becomes only the second manager since the formation of the Premier League to win the award without having won the league, following in the footsteps of George Burley after the Scot guided Ipswich to fifth place in 2000-01 and beat competition from the likes of Fulham's Roy Hodgson and Birmingham's Alex McLeish.

drivemein
08-05-2010, 11:26 AM
PREMIER LEAGUE MANAGER OF THE SEASON
Harry Redknapp named manager of the season
Soccernet - May 7, 2010


''I'm delighted to receive the award but it's a team effort with Kevin (Bond), Joe (Jordan), Clive (Allen), Tony (Parks), Tim (Sherwood), Les (Ferdinand) and all the coaching and fitness staff,'' he told the club's website. ''Really, I'm just part of the team.

''It's all down to the players and what they've achieved. It's down to them really and a real honour to receive it.''

Manager yang selalu merendah, suka bgt dgn kata2nya.
Selamat utk Harry Redknapp, semua kerja kerasnya bersama tim membawa hasil yg maksimal. Menembus empat besar mrpk hasil yg fantastis, sekaligus menggeser dominasi big four.
Bersama Harry, Spurs berubah menjadi tim yang konsisten dan mampu bersaing dipapan atas. salut Harry.

drivemein
08-05-2010, 11:39 AM
Inilah Pemain Bebas Transfer Premier League
-bola.kompas.com-

http://www.kompas.com/data/photo/2010/04/03/1652119p.jpg

LONDON, KOMPAS.com - Berikut ini adalah pemain-pemain yang tergabung di klub-klub Premier League, yang akan habis masa kontraknya atau pensiun, akhir musim ini.

Arsenal
Manuel Almunia - Kiper
Sol Campbell - Bek
Philippe Senderos - Bek
Mikael Silvestre - Bek

Aston Villa
Andy Marshall - Kiper
Wilfred Bouma - Bek
Marlon Harewood - Penyerang

Birmingham
Maik Taylor - Kiper
Stuart Parnaby - Bek
Lee Carsley - Gelandang - Pergi di akhir musim
Garry O'Connor - Penyerang
Kevin Phillips - Penyerang

Blackburn
Yildiray Basturk - Gelandang
Morten Gamst Pedersen - Gelandang

Bolton
Paul Robinson - Bek
Gavin McCann - Gelandang
Tamir Cohen - Gelandang
Stuart Holden - Gelandang
Joey O'Brien - Gelandang
Ivan Klasnic - Penyerang
Ricardo Vaz Te - Penyerang

Burnley
Brian Jensen - Kiper
Stephen Caldwell - Bek
Clarke Carlisle - Bek
Graham Alexander - Bek
Michael Duff - Bek
Joey Gudjonsson - Gelandang - Putus Kontrak
Robbie Blake - Penyerang
Steven Thompson - Penyerang

Chelsea
Michael Ballack - Gelandang
Joe Cole - Gelandang
Juliano Belletti - Gelandang

Everton
Iain Turner - Kiper
Carlo Nash - Kiper

Fulham
Pascal Zuberbuhler - Kiper
Jonathan Greening - Gelandang
Simon Davies - Gelandang
Andranik Teymourian - Gelandang
Erik Nevland - Penyerang
David Elm - Penyerang

Hull City
Nick Barmby - Gelandang
George Boateng - Gelandang
Richard Garcia - Gelandang
Ian Ashbee - Gelandang

Liverpool
Fabio Aurelio - Bek

Manchester City
Sylvinho - Bek
Martin Petrov - Gelandang
Patrick Vieira - Gelandang

Manchester United
Edwin Van Der Sar - Kiper - Kontrak baru sampai 2011
Gary Neville - Bek - Kontrak baru sampai 2011
Paul Scholes - Gelandang - Kontrak baru sampai 2011
Ryan Giggs - Gelandang - Kontrak baru sampai 2011

Portsmouth
Antti Niemi - Kiper - Putus Kontrak
David James - Kiper
Jamie Ashdown - Kiper
Hermann Hreidarsson - Bek
Steve Finnan - Bek
Ricardo Rocha - Bek
Angelos Basinas - Gelandang
Nwankwo Kanu - Penyerang

Stoke
Liam Lawrence - Bek
Salif Diao - Gelandang
Amdy Faye - Gelandang
Ricardo Fuller - Penyerang

Sunderland
John Mensah - Bek
Boudewijn Zenden - Gelandang
Benjani - Penyerang

Tottenham Hotspur
Ben Alnwick - Kiper
Carlo Cudicini - Kiper
Dorian Dervite - Bek
Eidur Gudjohnsen - Penyerang

West Ham
Jordan Spence - Bek
Luis Boa Morte - Gelandang
Mido - Penyerang - Putus Kontrak
Ilan - Penyerang -
Guillermo Franco - Penyerang
Zavon Hines - Penyerang

Wigan Athletic
Richard Kingson - Kiper
Mike Pollitt - Kiper
Vladimir Stojkovic - Kiper
Mario Melchiot - Bek
Steve Gohouri - Bek
Ben Watson - Gelandang
Tomasz Kupiski - Penyerang

Wolverhampton Wanderers
Marcus Hahnemann - Kiper
Matt Murray - Kiper
Jody Craddock - Bek
George Elokobi - Bek
Chris Iwelumo - Penyerang
Andy Keogh - Penyerang

rondwisan
08-05-2010, 11:46 AM
Bale going nowhere 'n Joe Cole - Carrick gak masuk dalam skema Redknapp
_____________________________________________

Bale signs new four-year contract with Spurs
Soccernet - May 7, 2010
Tottenham have revealed that Gareth Bale has signed a new four-year contract with the club, which will keep him at White Hart Lane until at least 2014.


Bale has been in excellent form in the second half of the season, having not even started a match until January, and the Welshman has been rewarded for a string of impressive performances that included crucial winning goals against Arsenal and Chelsea.

Those victories, coupled with the all-important win against Manchester City on Wednesday, helped secure fourth place in the league for Spurs and ensured Bale will have the opportunity to prove himself in the Champions League next season.

Spurs boss Harry Redknapp told Soccernet of his plans to offer Bale a contract last week, saying: "Bale is just fantastic young player with such a great future, you would be mad to want to think about selling him.

"In fact, the club will be offering Bale a new contract, he has come on bundles in recent months and deserves it. He is an amazing talent, and a nice lad as well."

Bale joined Spurs as a 17-year-old from Southampton in May 2007 and had struggled to make a big impression until this season, but his performances against Arsenal and Chelsea in particular earned him the Premier League Player of the Month award for April, while Tottenham fans named him their Young Player of the Year.

Redknapp revealed his delight at having secured the future of the Wales international.

He said: "He's still a young player and he's become as good a left-sided player as there is in the Premier League. He's got everything to keep progressing and become a great player." said Redknapp. "You have to keep your best players if we are a club that is looking to progress.''
------------------------------------

Redknapp: Cole and Carrick are not on my radar
Soccernet - May 7, 2010

Tottenham manager Harry Redknapp has poured cold water over any potential moves for Joe Cole or Michael Carrick.

Spurs qualified for the Champions League play-offs after a dramatic 1-0 win over fourth place rivals Manchester City on Wednesday, but Redknapp has distanced himself with any transfer talk.

"I have never discussed Joe with anybody," said Redknapp. "I signed Joe as an 11-year-old and I know him better than anybody. He's a fantastic player but he belongs to Chelsea and there's every chance he'll want to stay at Chelsea.

"Michael [Carrick] is also a top player. I signed him when he was 12. I know all about him as well. Will he want to leave Man United? I wouldn't have thought so."

Spurs still have an outside chance of clinching third place ahead of north London rivals Arsenal, and in doing so, would advance directly to the group phase of the Champions League. For this to happen, Spurs would have to win at Burnley on Sunday and hope an under-strength Fulham can defeat Arsenal at the Emirates stadium.

But Redknapp concedes that it would take a "miracle" for that to happen. He said: "We'll go into the last game and give it our best shot but it's very, very difficult.''

If the odds are not already long enough, Fulham are also likely to rest key players ahead of their Europa League final against Atletico Madrid in Hamburg on Wednesday. He said: "It will be difficult for Fulham to get a result at Arsenal. Roy's got a Europa League cup final on Wednesday to consider and he's got to do what he feels is right for his club.

"We're pleased to be where we are - if a miracle happens and we can win at Burnley and Fulham pull off a win at Arsenal, that would be even better. But it's a long shot."

Redknapp, who has taken Spurs from bottom of the Premier League to Champions League qualification in 18 months, has confirmed that reports that he has received a bonus are wide of the mark. He said: "I never got one single penny bonus. I didn't ask for a penny and will not receive one penny."

"Where the story came from that I got £2million is a disgrace. I didn't ask for any and don't want any. It's absolute nonsense. I've got a contract. My job is to finish as high as I can and that's what I did."

rondwisan
10-05-2010, 11:42 AM
it's over
Chelsea claim their EPL Champion this season, 2009/2010

Congrat ..

rondwisan
10-05-2010, 01:43 PM
perfect result for them this season

champion
top score
'n goals scored record


Carlo Ancelotti's Chelsea won the Premier League title in style on the final day of the season, beating Wigan Athletic 8-0 at Stamford Bridge to set a new record of 103 goals scored in a single league campaign.

nak rodief
10-05-2010, 07:17 PM
pecah jg 101 goalsnya MU

drivemein
10-05-2010, 07:41 PM
Story of the 2009/10 season
-thesun.co.uk

AUGUST 26

Sulaiman Al-Fahim buys Portsmouth but sells 90 per cent of the club to Ali al-Faraj under two months later. Boss Paul Hart is later sacked.

http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Clubs/Club%20Home/2009/6/10/1244649055949/Sulaiman-Al-Fahim-Portsmo-001.jpg

SEPTEMBER 20

Michael Owen scores a last-gasp winner as Man United beat Man City 4-3 at Old Trafford.

http://farm3.static.flickr.com/2530/3936996415_9a4cf709c4.jpg

NOVEMBER 22

Spurs rack up a landslide 9-1 win over sorry Wigan - after it was 1-1 at half-time.

http://www.djarum-super.com/watermarked/video/2752527.jpg

NOVEMBER 28

Hull's Jimmy Bullard mocks Phil Brown's half-time team-talk at Eastlands the previous season. It finishes 1-1. Brown is later axed by the Tigers on March 15.

http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00938/Jimmy_Bullard_380x4_938536a.jpg

DECEMBER 19

Man City axe Mark Hughes, despite seeing him spend almost £200m in the summer. He is replaced by Roberto Mancini.

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Manchester+City+Press+Conference+YyOE7ym3uP9l.jpg

JANUARY 8

Owen Coyle walks out on Burnley to join Bolton.

http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01560/owen-coyle_1560368c.jpg

JANUARY 19

David Sullivan and David Gold complete their takeover of West Ham, despite the crisis club's £110m debt.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/01/24/article-0-07ECC80E000005DC-750_468x339.jpg

FEBRUARY 27

Wayne Bridge refuses to shake John Terry's hand after it was revealed his former pal and team-mate had a fling with his ex-girlfriend Vanessa Perroncel. City bagged revenge by denting Chelsea's hopes in a 4-2 win.

http://beritafenomenal.files.wordpress.com/2010/02/06_bridge_skips_ter_995340a.jpg

FEBRUARY 27

Arsenal are rocked as Aaron Ramsey suffers an horrific broken leg in a challenge with Stoke's Ryan Shawcross.

http://beritafenomenal.files.wordpress.com/2010/03/aaron-ramsey-broken-leg2.jpg

MARCH 24

Man City boss Roberto Mancini scraps with Everton counterpart David Moyes on the touchline during the 2-0 defeat.

http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01604/mancini_1604538c.jpg

MAY 5

Peter Crouch's late winner at Man City clinches Champions League football for Spurs.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/05/article-1273386-09724EF5000005DC-812_468x322.jpg

Hilman-Bukan-Superman
11-05-2010, 01:04 AM
Newcastle Promosi ke Premier League

NEWCASTLE, KOMPAS.com - Newcastle United menutup musim 2009-2010 sebagai juara Divisi Championship dan promosi ke Premier League. Sayangnya, kondisi keuangan mereka masih labil, sehingga kesulitan memperkuat diri.

Newcastle terdegradasi ke Divisi Premier League, musim lalu. Krisis keuangan akibat turunnya pendapatan dan besarnya pengeluaran, terutama untuk gaji pemain.

Untuk bisa beroperasi, mereka kemudian menjual sejumlah pemain. Namun, pengalaman di Premier League membuat mereka tetap mampu bersaing dengan klub-klub Championship.

Mereka menutup musim 2009-2010 dengan 102 poin dan surplus 55 gol. Ini merupakan pencapaian hebat mengingat West Bromwich Albion yang berada di tempat kedua cuma mengoleksi 91 poin dan surplus 41 gol.

Meski begitu, sejumlah kalangan menilai, materi pemain Newcastle saat ini kurang kuat untuk bertahan di tengah derasnya kompetisi Premier League. Menurut Daily Mail, suporter Newcastle menaksir, Newcastle membutuhkan anggaran setidaknya 15 juta poundsterling untuk belanja pemain.

Masalahnya, Newcastle sudah kehabisan anggaran. Mereka memang mendapatkan 60 juta poundsterling atas promosi Premier League. Namun, uang itu sudah habis untuk gaji pemain. Newcastle sendiri baru mulai berpikir untuk merestrukturisasi manajemen.

"Dewan direksi mengerti tak ada organisasi akan sukses, sampai posisi finansial terbangun mapan. Dewan merencanakan rencana lima tahun yang bertujuan memastikan klub menyelesaikan masalah ini pada 2015-2016," demikian pernyataan klub, seperti dilansir Daily Mail.

"Skuad utama yang menjuarai Championship musim ini akan menjadi basis tim musim depan di Premier League. Tak ada rencana untuk modal baru (untuk belanja pemain)," lanjut pernyataan itu.

Sementara menunggu kondisi keuangannya membaik, Newcastle akan memperkuat diri dengan mencari pemain bebas transfer atau meminjam pemain. (DM)

rondwisan
11-05-2010, 09:45 AM
LMA AWARD
Hodgson named Manager of the Year by fellow bosses
Soccernet - May 10, 2010



Fulham boss Roy Hodgson has been crowned Manager of the Year by the League Managers' Association (LMA), an award voted for by all the managers in the top four leagues in England.

Hodgson has regularly received plaudits from his peers this season after guiding Fulham to a first ever European final, beating the likes of Juventus and Wolfsburg along the way.

And the former Inter Milan boss will lead the Cottagers into battle against Atletico Madrid this Wednesday in the inaugural Europa League final, looking to become the first English manager to lift a major European trophy since Bobby Robson won the Cup Winners' Cup with Barcelona in 1997.

LMA Chairman, Howard Wilkinson, said: "Since joining Fulham, Roy has transformed the club's fortunes. He initially saved them from the brink of relegation then took them to their highest ever league position last season. This year he has capitalised on that platform, achieving remarkable success in this season's Europa League.

"He is highly respected by the LMA members and also on an international level where he has worked his miracles in no fewer than seven countries. He is a great role model for all aspiring managers and coaches and is fully deserving of this recognition."

Hodgson was charged with saving Fulham from relegation when he first took the reins at Crave Cottage in December 2007, something he achieved in dramatic fashion with a victory over Portsmouth on the final day of the 2007-08 season to keep the Cottagers up on goal difference.

Since then he has built on a solid foundation, motivating a group of good, if not spectacular Premier League footballers to achieve well above their station in European competition.

Newcastle's Chris Hughton was named the Championship Manager of the Year for his efforts in taking the club back up at the first attempt, while Norwich's Paul Lambert and Rochdale's Keith Hill have been honoured for their exploits in League One and League Two respectively.

Steve McClaren, enjoying a career renaissance in Holland with FC Twente, was handed the LMA's special merit award, while there were also gongs for Arsenal director Ken Friar, who won the service to football award, and Ron Atkinson, who was inducted to the LMA's Hall of Fame.

Richard Bevan, Chief Executive of the LMA, said: "Tonight is a celebration of this season's managerial achievements throughout all four leagues at the highest level. To be voted for and acknowledged by your fellow members, peers and competitors is a great honour and the ultimate accolade is public recognition of success.

"The manager remains the most important man at a football club and to succeed in this profession requires extreme dedication and commitment. Roy received an overwhelming number of votes from the members and has won the LMA Manager of the Year Award sponsored by Barclays by the most significant margin in the history of the award.

"He is highly respected within the game and held in the highest regard in the family of football. He freely gives up his time to help other coaches and managers develop and hone their skills and talents, regularly contributing to the LMA's educational programmes.

"On behalf of the LMA, I wish Roy and the Fulham players the very best for this week's Europa League Cup Final in Hamburg. It will be a tremendous feat if they bring back the cup. I would also like to say a special thank you to all the members who have contributed to yet another fantastic season."

adie_7
11-05-2010, 11:56 AM
selamat kembali ke kompetisi yang sebenarnya newcastle......

rondwisan
11-05-2010, 12:54 PM
3 Nottingham Forest 46 79
4 Cardiff City 46 76
5 Leicester City 46 76
6 Blackpool 46 70

final table Championship division telah memastikan Newcastle dan WBA untuk mendapatkan tiket ke EPL musim depan ...
tersisa 1 slot lagi yang akan diperebutkan 4 team di bawahnya, secara play off

so sapa nyang akan mendapatkan tiket terakhir ke EPL musim depan ... ???

hasil play off 1st leg minggu lalu :
Blackpool 2-1 Not' Forest
Leicester 0-1 Cardiff

2nd leg akan di gelar 11 dan 12 Mei 2010

ferly_Liemz
11-05-2010, 01:25 PM
gw berbarap nottingham forest yg lolos menemani wba dan newcastle...
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

goodfron
11-05-2010, 04:29 PM
Goal.com Special: The best and worst from the Premier League this season
An irreverant look back at another unpredictable campaign...
By Alex Dimond

It had winners, it had losers, it had Rafael Benitez.

Yes, the 2009-10 Premier League season was a memorable one for all concerned - baring perhaps Portsmouth, who might just be the exception that proves the rule.

Like every other season, games were won and lost, goals were scored and conceded, managers were sacked and appointed.

Teams were relegated, teams grabbed European qualification, and teams even moaned about other teams playing weakened teams.

This article isn't bothered with any of those trivialities, however. This article aims solely to reward the best and worst of what we have seen over the last 37 games, from the sublime through to the ridiculous - the more obscure the better.

So without any further ado, let's take a look at some of the winners:


A season of success... and failure


Best goal
Beach Ball (Sunderland vs Liverpool)

According to every pundit worth his salt, a good striker just needs one chance to score. No inanimate object proved that proverb more accurately this season than Sunderland's beach ball.

Inflated near its maximum, the beach ball was the only one alert to the danger inside the box early in the Black Cats' home game with Liverpool - getting on the same wavelength as Darren Bent to divert the striker's shot beyond Pepe Reina and seal a 1-0 win for the home side.

Despite the heroics, Steve Bruce never picked it again. Mug.

Best celebration
Emmanuel Adebayor (Manchester City)

The hardest he tried all season? Perhaps, but that doesn't diminish from a moment of pure genius from the Togolese forward.

After giving his former side the runaround for much of the match, Adebayor capped off a fine individual performance with a much deserved goal... followed by a 70-yard sprint to celebrate in front of the furious travelling Gunners support.

Adebayor received a four-match ban for his antics after the game - but it was definitely worth it.

Worst goalkeeper
All of them (Arsenal)

Vito Mannone, run along before I change my mind. But Manuel Almunia and Lukasz Fabianski, you stay here to accept this award.

Neither of Arsene Wenger's preferred glovemen covered themselves in glory this season - Almunia's greatest cock-ups including flapping at a last-minute effort at Birmingham City and generally having the worst shots-to-goals ratio ever, while 'Flapianski' impressively crammed more errors into an even shorter number of games, notably against Wigan Athletic and Blackburn Rovers.

Mannone had one good game against Fulham. But that shouldn't stop Wenger buying a decent 'keeper in the summer.

Worst goalkeeper (not from Arsenal)
Brian Jensen (Burnley)

'The Beast' could also get the award for least-apt nickname, but he'll have to make do with the title of worst Premier League goalkeeper not picking up his wages at the Emirates Stadium.

The Clarets have shipped 80 (eighty) goals so far this season: Jensen has watched them all, even scoring one. In response he has made a fairly paltry 145 saves. The Championship will be delighted to have him back.

Best snub
Wayne Bridge (Manchester City)

It was the handshake watched around the world. Except it didn't happen (partly why the left-back also wins the 'worst handshake' award, incidentally).

Millions of fans, many of which had never seen a game of football before, tuned in to see if one man would shake another man's hand. He didn't.

Some laughed, some cried. In the end, the game went on. But boy, did John Terry look sheepish for a few seconds.

Worst best mate
John Terry (Chelsea)

This one probably doesn't need explaining.

Best manager
Brian Laws (Burnley)

You've really got to know what you are doing if you manage to get not one, but two teams relegated in the same season.

Not content with sending Sheffield Wednesday hurtling towards League One before Christmas, Laws took the reins at Turf Moor and oversaw their steady but certain decline back to the Championship.

It is a feat that few other managers have ever achieved - especially in the flamboyant style exhibited in a 6-1 defeat at home to Manchester City - and Laws deserves credit for such tactical mastery.

Worst manager
Rafael Benitez (Liverpool)

The bankers have done a lot of bad things in recent times, but even they can proudly say they have never managed to turn £20 million into Alberto Aquilani.

But Benitez can, and within a very short time-frame too. Whether or not the Italian turns into a fine player at Anfield - and there are still many reasons to believe he will - Benitez can take credit for drafting him in time for a horrendous first season at the club.

For the cherry on top: Getting one of Europe's best sides knocked out of five competitions with barely more than a whiff of a final to show for it is also some achievement.

Best touchline spat
Roberto Mancini (Manchester City) & David Moyes (Everton)

Italy and Scotland: Two nations with a long history of hatred. Only that can explain the out-of-character reaction from Mancini to Moyes' perceived delay in returning the ball to the field of play when the two sides met in March.

Mancini wrested the ball from Moyes' grasp late in the game in a theatric display that earned him a hearty shove from the Scot - but mercifully the scarf stayed in place.

Everton still won the game 2-0, and the managers made-up afterwards. Like proper men.

Worst Portsmouth owner
Ali al-Faraj

A surprisingly hotly contested category, considering four different men of various stages of wealth ran the boardroom this season before Andrew Andronikou was finally called in to expose the horrible truth that Fratton Park is really just a black hole for money.

However, al-Faraj takes the title, if only because his method of dealing with the club's crisis was to appoint some of the shadiest dealers he could find to orchestrate things. If convicted fraudster Daniel Azougy couldn't rescue the club, who can?


What about us? | Blackburn players celebrate getting no mentions in this piece

Best 'football management consultant'
Iain Dowie (Hull City)

The only award the ugly one is going to win this season. In a field of one, Dowie edged ahead of his rivals despite doing nothing but encouraging Hull's slide back to the Championship.

The former Crystal Palace chief has now been relegated from the Premiership as many times as a common or garden 'manager' as he has in his current job title at the KC Stadium. Consulting work of the highest order.

Best garden
Phil Brown (Hull City... still)

Brown has had enough time to tend to it since being put on 'gardening leave' in March, we can only assume his lawn is perfect. Although the mind boggles at what he looks like now, if he has used any of his spare time to put a few extra shifts in on the sunbeds.

Worst impression of a Premier League striker
Jason Scotland (Wigan Athletic)

Christian 'Chucho' Benitez, you are one lucky boy. Scotland snatches this award after taking until April to finally score a league goal, after being so prolific for Swansea City in the Championship last season.

This year, Newcastle United pair Shola Amoebi and Kevin Nolan found their level only after dropping down to the second tier. Scotland used the reverse method, but the end result was exactly the same.

Best act of misdirection
Roy Hodgson (Fulham)

The man known simply as 'Woy' is a legend isn't he? Taking Fulham to the Europa League final, Hodgson is now loved universally and almost everyone's favourite to be the next England manager.

In reality, Hodgson's biggest achievement is pulling off something so spectacular that it distracts attention away from the fact he spent around £11 million of Fulham's very limited funds on Andy Johnson in 2008 - a striker whose increasingly frequent absences make Aquilani look like Ironman.

Johnson is the one that has disappeared (eight whole games this season), but Hodgson is the magician for ensuring no-one even realised.

Best haircut
Roberto Martinez (Wigan Athletic)

Martinez is not a cricketer, which makes his venture into the gloomy world of Shane Warne-esque hair regrowth even more suspicious.

Starting at the DW Stadium back in August with a fairly prominent receding hairline, a progressive change seems to have occurred as the season has gone on. Now with a suspiciously healthy follicle situation, surely watching Titus Bramble all year should have done more damage?

Worst mistake
Ashley Cole (Chelsea, losing Cheryl)

Even Alastair Campbell couldn't spin losing Cheryl Cole into a good thing for the England left-back. Well perhaps he could ('Three Words' was awful) but Ashley would be foolish to believe it.

Cheryl is destined to be the nation's [richest] sweetheart, not to mention, you know, ridiculously beautiful. Ashley, on the other hand, is destined to be England's most hated footballer long after he hangs up his boots.

Forcing her to leave him thanks to his own disreputable actions was not a good move. And that's an understatement.

Best player
Rio Ferdinand (Manchester United)

Just 12 Premier League appearances all season, yet you manage to get promoted to captain of one of the few countries likely to have a realistic chance of lifting the World Cup in South Africa this summer?

Anyway you look at it, that's impressive.

Worst prediction
Jeff Stelling (Sky Sports, Liverpool to win the title)

“Liverpool have got Fernando Torres... they were so close last year and they barely need to improve at all. I just think it could be their year,” Stelling opined.

Enough said. Except this: he also said Manchester City would qualify for the Champions League.

Worst owners of a football club
David Gold & David Sullivan (West Ham United)

How one of Portsmouth's many owners didn't win this is perhaps a testament to the quality of Gold and Sullivan's work. They aren't the first bad owners of a football club - or even West Ham - but they pushed the genre forward in many ways since taking over in January.

They've bid for players without the manager's knowledge, they've even criticised the manager and players on the club's official website.

At times they even seemed to be playing an odd game of good cop (Gold: "We love our players!"), bad cop (Sullivan: "We'll sell all of them!") to try and keep the Hammers up.

All in all, a tour de force in mismanagement - as will be shown in the summer when Gianfranco Zola leaves and wins hefty compensation for constructive dismissal.

Best transfer
Niko Kranjcar (Tottenham, from Portsmouth)

A great move from Harry Redknapp, but one that will likely go unnoticed by the majority at the end of the season. For the first few weeks of the campaign, Luka Modric was a dynamo in midfield for Spurs, privy to everything good they produced. Then he broke a bone in his leg, ruling him out for six weeks.

What did Redknapp do? He bought Kranjcar, the closest thing to a Modric clone in the current game. His Croatia team-mate filled in Modric's role admirably for a while, before the real deal returned - later than expected - in December.

From then on the duo dove-tailed all season, culminating in the clinching of Champions League football in the penultimate game of the season.

Redknapp was already more experienced than the Vikings at raping and pillaging his former club for players, even before he grabbed Kranjcar. Could Spurs have finished fourth with just one Modric? Probably not. Put it down as £2 million well spent.

Worst Mick McCarthy impression
Mick McCarthy (Wolverhampton Wanderers)

Mick McCarthy is a rubbish Premier League manager. This is an undisputed fact, one that would have been written in scripture if, well, if football had even been invented then.

Back with Sunderland in the 2005-06 season, McCarthy led his side to a wonderfully mediocre 15 points - a total Derby County only beat after a concerted effort by Paul Jewell in 2008.

McCarthy has proven time and again he can't cut it at the top level: Except this season he kept up consensus no-hopers Wolves with relatively little fuss.

Along the way, he even found time to play a weakened side against Manchester United. For that reason alone, he beats out Fulham's Bobby Zamora for the person who did the worst impression of themselves this season.

Best homage to 'Planes, Trains and Automobiles'
Liverpool

Modern travel is supposed to be at the cutting edge of human invention. Football teams no longer have any problem flying thousands of miles to play three games in a week.

And then a gazillion-year-old volcano spews volcanic ash everywhere to shake the very foundations of everything you ever believed.

Fortunately, Liverpool and their Europa League trip to Atletico Madrid were on hand to amuse people as chaos ensued. They couldn't fly straight to the capital, so first they took the train from Runcorn to France. Then they coached a bit to Bordeaux. Finally they were given the all clear to fly - delighting John Candy fans everywhere as they replicated the classic 1987 film.

If Benitez was Candy, perhaps Lucas Leiva was Steve Martin. Now there's a remake everyone would want to see.

Worst injury sustained by Alberto Aquilani
Ankle problem (carrying on arrival)

Liverpool signed Aquilani when he was injured, so they can't say they didn't know what they were getting.

Despite a "thorough" medical before the move was completed, ankle problems that required surgery while he was still at Roma kept Aquilani from debuting for the Reds until the end of October, where he managed a full 15 minutes.

His first start - a defeat - only came in December, and he only managed 11 more over the remainder of the campaign. And it all started with that first ankle problem. Oh, if only Benitez could turn back time...

Best gimmick that everyone else should have copied but didn't
Rory Delap's throw-ins (Stoke City)

There are imitators everywhere, but for the second year running it seems only Delap can get the exact combination of height and velocity that gives defenders such problems.

Every team should have a specialist long-throw merchant, yet still only Stoke seem to have perfected the art. For that they get stick, but they should be praised for continuing to be pioneers.

Best pass
Steven Gerrard (Liverpool) finds Didier Drogba (Chelsea)

At least three conspiracy theorists exploded with sheer glee when the Scouse hero's carefully-weighted through ball found Didier Drogba for the simplest of opening goals in the two sides' clash at Anfield.

It was the clearest sign possible that the Reds weren't going to be doing Manchester United any favours in the title race. If the Blues complete the job on Sunday, Gerrard's pass might well prove the one that won it for them.

rondwisan
11-05-2010, 04:44 PM
nice post CG ..., but opo gak salah thread yoo ...
mestine nang thread joke yoo ... :hammer::hammer::peace:
lumayan bisa senyum2x di siang hari :):D:))

rondwisan
12-05-2010, 10:29 AM
'keberhasilan' Zola mempertahankan the Hammer di Premier League ternyata tidak cukup mengamankan posisinya as manager di club london utara itu :(
________________________________________________

Zola "shocked" as Hammers axe finally falls
Soccernet, Harry Harris -May 11, 2010


Gianfrance Zola is said to have been left "shocked" after being sacked by West Ham despite guiding the club to Premier League survival.

Zola's contract was terminated following a meeting with Hammers managing director Karren Brady on Tuesday morning, and the club will now be looking to make a quick appointment, according to co-owner David Sullivan.

Sullivan exclusively told Soccernet: "We hope to have in place within three weeks an experienced manager. We will study people's past records to find a manager with a proven track record."

Mark Hughes, Avram Grant and Slaven Bilic are the favourites to replace him in the Upton Park hotseat, while highly-rated Real Mallorca manager Gregorio Manzano is also in contention after guiding the unfancied club to the brink of Champions League qualification,and Martin Jol is also being considered.

After leading West Ham to their lowest ever Premier League points total and on the back of a series of rows with co-owners David Gold and Sullivan, it had seemed to be a case of 'when' not 'if' he would be sacked and a statement on the West Ham website confirmed the inevitable.

"West Ham United confirm that they have terminated the contract of Gianfranco Zola," a statement read. "The board of directors would like to thank him for his contribution and wish him well for the future. The club will now be focusing its efforts on seeking a replacement. The club will be making no further comment on this matter."

Zola fired a parting shot at West Ham's co-owners in his own statement, issued via the League Managers Association.

"I am extremely disappointed to be leaving West Ham United,'' said Zola. "Over recent weeks, I have been the subject of various adverse comments, from within the club, which have been widely reported in the media.

"Despite what has been a very difficult period for me, I have thoroughly enjoyed my time at West Ham. I would like to sincerely thank the players and my staff for their continued support, hard work and commitment. I am extremely proud of their efforts, over a long and difficult season, in retaining West Ham's place in the Premier League.

"West Ham is a great club, with fantastic supporters and I wish the club every success in the future. The termination process of my contract is now in the hands of the LMA and I therefore will be making no further comment at this stage.''

Hughes and Portsmouth boss Grant - who has performed a minor miracle in leading Pompey to the FA Cup final - are thought to be high on the shortlist to replace Zola, who was dismissed after a showdown meeting with Brady.

Sullivan and Gold have always thought of Hughes as the number one choice, but they will want to take their time and would like to interview a full shortlist of candidates before making up their minds.

Hughes has indicated his willingness to hold out for a big job, and is thought to be keen to replace Rafael Benitez at Liverpool, but it might turn out that his best offer for a return to the Premier League arrives at the door of Upton Park.

The co-owners wanted Hughes when they took control in January but Hughes indicated that he was still biding his time, and his wage demands would make him one of the top managerial earners after his spell with mega-wealthy Manchester City.

HenryRooney07
12-05-2010, 12:21 PM
yah dengan materi Toon Army yg ada sekarang, kelas mereka sepertinya masihg di atas rata2x tim2x Chmpionship division lainnya ...
ada ex United, Butt, Smith n Dany Simpson, ada si bengal Joey Barton, masih ada Amoebi n Steven Taylor ada ex Bolton Kevin Nolan ...

Jangan lupa' juga' Duo Argentina Op.. :D

Fabricio Coloccini ma Jonas Gutierrez.... :D

rondwisan
12-05-2010, 12:26 PM
gw berbarap nottingham forest yg lolos menemani wba dan newcastle...
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

regret to said Oom F,
harapan tinggallah harapan ...
semalem NF kalah lagi di kandang, 3-4
aggregat jadi 6-4 buat Blackpool

DJ books Wembley gig for Blackpool


Blackpool stand on the brink of a return to the top flight for the first time since 1971 after a DJ Campbell hat-trick helped sink Nottingham Forest in a Championship play-off semi-final that swung one way then the other at the City Ground.

ferly_Liemz
12-05-2010, 02:04 PM
huh...pdhl kan gw pengen reunian ama notts.forest...sayang bgt yak...d kandang malah kalah gede gt...
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

rondwisan
12-05-2010, 02:48 PM
cuman kalah satu gol kok Oom ... :hammer:
konsisten tuh ..., home n away sama2x kalah 1 gol ... :peace:

ferly_Liemz
12-05-2010, 03:47 PM
maksudnya kalah gede d gol away :hammer:
kan agregat ny jg jd gede hehehe

Mencari pembenaran mode on..
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

rondwisan
12-05-2010, 04:54 PM
and finally Player of the season ... :-bd

Rooney named Player of the Season
Manchester United striker Wayne Rooney has been named Barclays Player of the Season for 2009/10.

http://i203.photobucket.com/albums/aa130/bar_1129/2009_2010/Roo_PotS.jpg

The England star scooped the prestigious award after a prolific campaign in which his goals and inspirational form have been one of the main reasons United maintained their Barclays Premier League title challenge until the final fixture of the season.

The England forward went agonisingly close to landing the Barclays Golden Boot award as he notched 26 goals in just 32 Barclays Premier League appearances, easily surpassing his previous best tally of 16 goals in the 2005/06 season.

Latest Award

Rooney has found the best form of his career this season, filling the void left by the departure of Cristiano Ronaldo from Old Trafford last summer.

Memorable individual performances have included scoring all four goals in a 4-0 win over Hull City, and claiming his 100th Barclays Premier League career goal in a 3-1 victory at Arsenal.

This is the first time that the Manchester United striker has been named Barclays Player of the Season, and is the latest award in a growing list of accolades which also includes this season's Professional Footballers' Association and Football Writers' Association Player of the Year awards.

The decision was made by the Barclays Awards Panel, which includes representatives from football's governing bodies, the media and fans.

Fact File

* This season Rooney has made 32 appearances scoring 26 goals
* He has made 256 appearances in the Barclays Premier League in total, scoring 106 goals
* On 31st August 2004, Rooney signed for Manchester United in a £25.6m deal, the highest ever fee paid for a player under 20 years old
* Rooney made his United debut on the 28th September 2004, scoring a hat-trick in a 6-2 Champions League win over Turkish side Fenerbache
* Rooney made his league debut for Everton in 2002, five days before his 17th birthday against then reigning champions Arsenal. He scored the winning goal
* After excelling for Liverpool Schoolboys, Rooney was snapped up by Everton at the age of 10
* Wayne Rooney was born on 24th October 1985 in Croxteth, Liverpool

rondwisan
15-05-2010, 07:08 PM
detiksport, LY Arifin - 11/05/2010 08:21 WIB
Catatan Sepakbola
Dewa yang Sederhana

http://www.detiksport.com/images/content/2010/05/11/425/HodgsonG.jpg

London - Menonton bola ke Craven Cottage, stadion klub sepakbola Fulham, seperti sebuah perjalanan menengok sejarah. Sebuah nostalgia ke masa silam yang penuh kesederhanaan.

Bangunan asli stadion yang ikonik seperti sebuah saksi ketika bangunan masih tunduk dengan alam sekitarnya. Sudut bangunan yang tidak benar-benar siku, lorong masuk stadion yang sempit, gerbang yang tua, dan di bagian tertentu pemandangan penonton terhalang oleh pilar-pilar bangunan. Craven Cottage sulit diperbesar dari 25 ribu kapasitasnya sekarang karena beberapa bagian bangunan termasuk dalam bangunan yang dilindungi.

Perjalanan menengok sejarah sudah dimulai sejak keluar dari stasiun kereta api bawah tanah.

Biasanya stadion-stadion anggota Liga Primer kalau tidak di tengah pemukiman penduduk yang ramai dan padat, akan berada di wilayah semi industrial. Craven Cottage sangat berbeda. Craven Cottage terletak di bantaran Sungai Thames dan di ujung sebuah taman luas yang dimasa lalu menjadi wilayah perburuan keluarga kerajaan.

Di kiri dan kanan menuju Craven Cottage adalah pohon-pohon tua dengan daun yang rimbun dan rumput yang tercukur rapi. Kalau cuaca sedang bagus orang-orang tua dengan pakaian putih-putih tampak santai bermain bowling rumput atau juga orang bermain tenis di lapangan rumput.

Berjalan menuju Craven Cottage seperti bukan akan menonton bola tetapi menikmati sebuah oase ketenangan masa lalu di tengah London yang hiruk-pikuk.

Dan betapa tepatnya kalau manajer Fulham sekarang adalah seorang tua sederhana bernama Roy Hodgson. Ia seperti personifikasi dari Craven Cottage dan daerah sekitarnya. Kalau menonton bola ke Craven Cottage seperti membawa secara fisik ke masa lalu, maka Hodgson membawa kembali nilai-nilai dari masa lalu dalam bersepakbola.

Ketika Fulham mengalahkan Hamburg di semifinal Piala Europa, ia segera mendatangi pemainnya di lapangan dan mengingatkan anak asuhnya untuk bersyukur, berterima kasih kepada pendukung, menghormati lawan, dan tidak bersikap berlebihan. Ia mengingatkan pemiannya untuk bersimpati dengan pendukung maupun pemain yang baru saja mereka kalahkan.

Sepertinya apa yang dikemukakan oleh Hodgson bukanlah hal yang luar biasa. Tetapi dalam sepakbola modern, semua orang tahu sikap seperti itu sudah semakin luntur. Sebuah tindak tanduk dari masa lalu. Apalagi kalau sudah menyangkut klub-klub besar. Tekanan kompetisi yang sedemikian hebat membuat orang lupa akan nilai-nilai hakiki dalam olahraga.

Tak heran kalau pelatih yang bisa begitu banyak bahasa ini –Italia, Swedia, Jerman, Finlandia, Norwegia, Denmark, Prancis— ini menjadi pelatih paling disukai penggemar sepakbola di Inggris maupun sesama manajer sepakbola.

Ia baru saja dinobatkan menjadi manajer terbaik tahun ini di Inggris dengan membawa Fulham ke final tingkat Eropa pertamanya dalam 120 tahun sejarah klub itu. Sementara para manajer sepakbola Eropa menyebutnya sebagai manajer paling menyenangkan. Kalau saja wasit boleh memilih manajer favorit mereka, ia pasti terpilih. Karena ia hampir tidak pernah mengritik keputusan wasit sama sekali.

Memang ia tidak sesukses manajer atau pelatih top dunia lain (walau orang selalu ingat ketika ia membawa Swiss ke 16 besar Piala Dunia 1994). Dan diusianya yang sudah 63 tahun ia mungkin tidak punya banyak kesempatan lagi untuk bisa mencatatkan dirinya sebagai manajer top kelas dunia.

Tetapi bagi pendukung Fulham Roy Hodgson adalah dewa. Dewa yang sederhana. Mewujudkan mimpi sebuah klub kecil ke final kompetisi tingkat Eropa.

rondwisan
17-05-2010, 12:06 PM
Leicester, dengan defisit 1 gol saat saat menjadi tuan rumah menghadapi Cardiff, memberikan perlawanan ketat dan berhasil unggul 3-2 saat melakoni partay away di Cardiff City Stadium

karena tidak menggunakan sistem aggregat gol away, maka match harus dilanjutkan dengan extra time, tidak ada gol tercipta dalam 2x15 menit
finally match harus diselesaikan dengan adu penalti

dan Cardiff akhirnya menuju ke Wembley untuk menghadapi Blackpool, setelah menang 4-3 (4 penendangnya gol semua, sedangkan penendang ke-4 dan ke-5 Leicester gagal, sehingga Cardiff tidak perlu menampilkan penendang terakhirnya)


laga terakhir sabtu depan nih :
May 22 21:00 Blackpool v Cardiff City Wembley Stadium

nu_reccayasha
17-05-2010, 03:12 PM
g enak banget y
penentuannya mesti lewat play off

rondwisan
17-05-2010, 03:57 PM
Season review 2009/10
The highs and lows of the 2009/10 Barclays Premier League campaign.

August
The biggest transfer of the summer sees Cristiano Ronaldo's world-record £80m move from Manchester United to Real Madrid. With that cash, United manager Sir Alex Ferguson pays out for Wigan Athletic winger Antonio Valencia, Gabriel Obertan from Bordeaux and Michael Owen on a free from Newcastle United. Other notable moves in the transfer window include, Manchester City signing Gareth Barry from Aston Villa, Blackburn Rovers striker Roque Santa Cruz, Carlos Tevez from Man Utd and Emmanuel Adebayor from Arsenal. The Gunners bring in defender Thomas Vermaelen, Liverpool capture Glen Johnson from Portsmouth and Chelsea swoop for Yuri Zhirkov of CSKA Moscow. Aston Villa's main signings are Stewart Downing from Middlesbrough and Richard Dunne from Man City.

Stephen Hunt grabs the first goal of the new season with a strike against Chelsea, but the Tigers are defeated in the dying seconds. Manchester United open up the defence of their title with victory over newly-promoted Birmingham City in their first match of 2009/10. But a 1-0 defeat at Burnley is an early blow, while Chelsea enjoy a winning month. Barclays Premier League's newcomers Burnley lose 2-0 at Stoke City on the opening day while Wolverhampton Wanderers are defeated 2-0 at home to West Ham United. Tottenham's Harry Redknapp claims the first Barclays Manager of the Month award, with his striker Jermain Defoe clinching the player's honour.

September
Chelsea's 3-0 win over Tottenham Hotspur makes it six wins out of six and a club record 11th straight Premier League win. However, this month sees a shock 3-1 loss at Wigan Athletic - Carlo Ancelotti's first as Blues manager. Ferguson wins the Barclays Manager of the Month award with Liverpool's Fernando Torres claiming the Barclays Player of the Month.

October
Chelsea show their scoring prowess with a 5-0 thumping of Blackburn Rovers as Ferguson's United are defeated by one of the pre-season title favourites Liverpool 2-0. Fulham's Roy Hodgson is the Barclays Manager of the Month winner and Robin van Persie of Arsenal scoops the Player of the Month gong.

November
John Terry scores the winner in Chelsea's triumph over United at Stamford Bridge to move five points clear with Arsenal's strong start pushing them up to second spot in the table. Chelsea's lead at the top is extended after a 3-0 success over the Gunners. That form helps Blues manager Carlo Ancelotti to the Barclays Manager of the Month award and Hull City's Jimmy Bullard wins the Barclays Player of the Month honour. Tottenham's 9-1 demolition of Wigan Athletic ends up as the campaign's joint-record record win. Portsmouth's woeful start sees Paul Hart the first managerial casualty of the season and he is replaced by former Chelsea chief Avram Grant.

December
United close the gap at the top with a 4-0 win at West Ham as Chelsea are defeated at Manchester City. Birmingham City's form this month sees Alex McLeish awarded Barclays Manager of the Month. Manchester City striker Carlos Tevez is named Barclays Player of the Month. Mark Hughes is dismissed as Manchester City boss as former Inter Milan coach Roberto Mancini takes over. Gary Megson is sacked as manager of Bolton Wanderers after their poor first half of the season.

January
Wayne Rooney helps United to a 3-1 victory at Arsenal, closing the gap at the top to just a point. Chelsea are held to a 1-1 draw by Hull City. Birmingham City's 12-match unbeaten run - the longest from any side this season - ends after defeat to Chelsea. Owen Coyle leaves his post at Premier League newcomers Burnley to take charge at managerless Bolton. Former Sheffield Wednesday manager Brian Laws is the new Clarets boss. David Moyes claims the first Barclays Manager of the Month award of the New Year. Wayne Rooney is announced as Barclays Player of the Month.

Key January transfer window deals see Manchester City bring Patrick Vieira back to England and Sol Campbell returns to his old club Arsenal - both on short term deals; Tottenham Hotspur sign Younes Kaboul from Portsmouth and Eidur Gudjohnsen on loan from Monaco. Liverpool capture Argentina international Maxi Rodriguez on a free from Atletico Madrid and sell Andrea Dossena and Andrey Voronin. Birmingham City bring in Spanish midfielder Michel and Aston Villa's Craig Gardner. On deadline day, Man City swoop for Middlesbrough winger Adam Johnson, Sunderland sign Matthew Kilgallon from Sheffield United and West Ham United snap up Blackburn Rovers striker Benni McCarthy.

February
United see off struggling Portsmouth 5-0 but Chelsea remain at the summit after Didier Drogba scores two goals in the win over Arsenal. Hodgson collects his second Barclays Manager of the Month of the season with his goalkeeper Mark Schwarzer winning the player's award.

March
Chelsea can only draw 1-1 at Blackburn Rovers and United's 2-1 victory against Liverpool after Ji-Sung Park's goal pushes them two points clear at the top. Phil Brown moves aside as Hull manager and Iain Dowie comes in to try and keep the Tigers up. Portsmouth are deducted nine points after falling into administration. Moyes wins his second Barclays Manager of the Month award of the season and Chelsea's Florent Malouda scoops the Player of the Month.

April
The Blues return to the summit after beating United - minus the injured Wayne Rooney - 2-1 at Old Trafford. Joe Cole and Drogba are on target. Tottenham's 2-1 win over Chelsea blows the title race wide open after Paul Scholes nets a dramatic stoppage-time winner at rivals City. Bottom club Portsmouth's fate is sealed with relegation after West Ham United's win over Sunderland, while Burnley's defeat against Liverpool sends them back to the Championship after one season. Fulham secure their place in the Europa League Final after a two-legged semi-final victory over German club Hamburg. Martin O'Neill secures April's Barclays Manager of the Month award and Tottenham's Gareth Bale wins the Barclays Player of the Month honour.

May
Hull City are officially relegated after two seasons in the top flight following a 2-2 draw with Wigan Athletic. Going into the final month of the season, Chelsea and United are neck and neck at the top of the table. The Blues' 2-0 win over Liverpool at Anfield is a huge triumph for the Londoners and United's victory at Sunderland ensures the title is decided on the final day with Chelsea one point ahead of their rivals. Arsenal claim third spot again, while local rivals Tottenham secure fourth place and qualification for next season's Champions League with victory over Man City. Chelsea's 8-0 hammering of Wigan Athletic means the Barclays Premier League crown heads back to West London, despite United's 4-0 win over Stoke City - watched by the season's biggest crowd of 75,316. Drogba finishes as the division's top scorer with 29 league goals to win the Barclays Golden Boot. Chelsea's win gives them a goal tally of 103 for the season - a Premier League record. Wayne Rooney is named Barclays Player of the Season and Harry Redknapp is Barclays Manager of the Season.

otonk reddevilz
17-05-2010, 06:49 PM
Triesman resigns as FA chairman

LONDON - England's Football Association chairman David Triesman resigned on Sunday following a newspaper report which quoted him as suggesting Spain and Russia were planning to bribe referees at next month's World Cup finals.

On a dark day for the hierachy of English football, Triesman said he had no choice but to resign from his two-year reign as FA chairman and head of the country's bid to host the 2018 World Cup after what he described as entrapment.

"I have decided to resign as chairman of The FA and the 2018 Bid board," the 66-year-old said in a FA statement.

"A private conversation with someone whom I thought to be a friend was taped without my knowledge and passed to a national newspaper. That same friend has also chosen to greatly exaggerate the extent of our friendship.

"In that conversation I commentated on speculation circulating about conspiracies around the world. Those comments were never intended to be taken seriously as indeed is the case with many private conversations.

"Entrapment especially by a friend is an unpleasant experience both for my family and me but it leaves me with no alternative but to resign."

Extracts of a secretly taped conversation between Triesman and a former female aide from his time as a government minister were published by the Mail on Sunday, including the shocking allegations about rival 2018 bidders Spain and Russia.

On a day of frantic damage limitation measures, England's 2018 World Cup bid team issued apologies to their Spanish and Russian counterparts as well as governing body FIFA, adding that Triesman's comments in no way represented their own views.

"The FA Board today met at Wembley Stadium to discuss allegations published in a national newspaper which have been attributed to The FA and England's 2018 FIFA World Cup Bid Chairman Lord Triesman," an FA statement said after a hastily convened Board meeting.

"After fully discussing and considering the alleged comments with Lord Triesman, The FA Board accepted his resignation as FA Chairman and Chairman of the World Cup Bid Board with immediate effect."

The FA confirmed that Board members David Sheepshanks and Roger Burden had been appointed as joint acting chairmen.

In the Mail on Sunday report Triesman also spoke candidly about Chelsea's John Terry, stripped of the England captaincy after revelations about his private life, but it was comments about Spain and Russia that left his position untenable and threatened to wreck England's hopes of staging the World Cup.

Triesman's comments appeared to suggest a conspiracy that would mean Spain dropping out of the 2018 bidding to help Russia if Russia helped bribe referees next month in South Africa.

"I think the Africans we are doing very well with. I think we're doing kind of well with some of the Asians. Probably doing well with Central and North America," Triesman, who joined David Beckham to present England's bid book at FIFA headquarters in Zurich on Friday, was quoted as saying in the paper.

"My assumption is that the Latin Americans, although they've not said so, will vote for Spain. And if Spain drop out, because Spain are looking for help from the Russians to help bribe the referees in the World Cup, their votes may then switch to Russia."

On Sunday, Triesman apologised for the comments.

"The views expressed were not the views of the 2018 Bid board or the FA. Nobody should be under any misapprehension that The FA or 2018 Bid board are disrespectful of other nations or FIFA and I regret any such inference that may have been drawn from what has been reported," Triesman said.

Triesman became the FA's first independent chairman in January 2008, vowing to modernise the organisation and implement tougher regulations over clubs' financial affairs - a stance that often brought him into conflict with the Premier League.

http://fourfourtwo.com/news/england/54289/default.aspx

drivemein
21-05-2010, 08:53 PM
PREMIER LEAGUE PRE-SEASON: All your club's summer fixtures before season 2010-2011 kicks off
-dailymail.co.uk-

This summer will be action packed with the World Cup in South Africa set to fill the barren spell between seasons.

But once the tournament is out of the way, fans will be looking ahead to the new season - and the pre-season build-up.

Excitement rises at the prospect of viewing the new talent and kits on offer. And it's a great opportunity to size up your squad before the Premier League season starts in earnest on August 14.

Sportsmail has all the fixtures as soon as they're announced.

ARSENAL

Barnet, Underhill Stadium, July 17
AC Milan, Emirates Cup July 31.
Celtic, Emirates Cup, August 1.
Legia Warsaw, Stadion WP, Warsaw, August 7.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/18/article-1276181-09806562000005DC-587_468x320.jpg

BIRMINGHAM

Hong Kong national team, Hong Kong Stadium, July 16.
Beijing Guoan, National Stadium, Beijing on July 21.
Liaoning Hongyun, Olympic Stadium, Shenyang, July 24.
Derby County, Pride Park, July 31.
MK Dons, Stadium:MK, August 3.
Mallorca, St. Andrew's, August 7.

BLACKBURN ROVERS

Sturm Graz, UPC-Arena, Graz, July 10.
Fleetwood Town, Highbury Stadium, July 17.
Preston North End, Deepdale, July 20.

BOLTON

Charlotte Eagles, Restart Field, North Carolina, July 14.
Charlotte Battery, Blackbaud Stadium, South Carolina, July 17.
Toronto FC, BMO Field, July 21.

CHELSEA

Crystal Palace, Selhurt Park, July 17.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/10/article-1276181-0981BA82000005DC-510_468x311.jpg

EVERTON

Sydney FC, ANZ Stadium, Sydney, July 10.
Melbourne Heart, Etihad Stadium, Melbourne, July 14.
Brisbane Roar, Suncorp Stadium, Queensland, July 17.
Preston North End, Deepedale, July 24.
Norwich City, Carrow Road, July 31.
Everton Chile, Goodison Park, August 4.

LIVERPOOL

Borussia Monchengladbach, Borussia Park, August 1.

MANCHESTER CITY

Club America, Georgia Dome, Atlanta, July 28.

City will also participate in the New York Football Challenge along with Tottenham, the New York Red Bulls and Sporting Libson at the Red Bull Arena, New York. Full details are yet to be announced.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/10/article-1276181-0972775A000005DC-126_468x348.jpg

MANCHESTER UNITED

Celtic, Rogers Center, Toronto, July 16.
Philadelphia Union, Lincoln Financial Field, Philadelphia, July 21.
Kansas City Wizards, Arrowhead Stadium, Kansas City, July 25.
MLS All Stars, Reliant Stadium, Houston, July 28.
Chivas, Estadio Jalisco, Guadalajara, Mexico, July 30.
Airtricity League XI, Aviva Stadium, Dublin, August 4.

http://d.yimg.com/i/ng/sp/reuters/20100518/19/2648316738-18052010193218.jpg

NEWCASTLE

Norwich City, Carrow Road, July 24.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/10/article-1276181-0903D91D000005DC-616_468x299.jpg

STOKE CITY

Nantwich County, Weaver Stadium, July 22.
Newcastle Town, Lyme Valley Stadium, July 24.
Derby County, Pride Park, July 27.
Bristol Rovers, Memorial Ground, August 3.

SUNDERLAND

Munster XI, Thomond Park, Limerick, July 13.
Darlington, Northern Echo Arena, July 17.
Brighton, Estadio Municipal, Albufeira, Portugal July 21
Hull, Estadio Municipal, Albufeira, Portugal, July 24
Benfica, Estadio Municipal, Albufeira, Portugal July 27
Hoffenheim, Rhein-Neckar Arena, August 8

TOTTENHAM

San Jose Earthquakes, Buck Shaw Stadium, San Jose, July 18.

Tottenham will participate in the New York Football Challenge along with Manchester City, the New York Red Bulls and Sporting Libson at the Red Bull Arena, New York. Full details are yet to be announced.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/10/article-1276181-09728A25000005DC-329_468x286.jpg

WEST BROMWICH

Kidderminster Harriers, Aggborough, July 10.
VVV Venlo, Seacon Stadion, Venlo, July 17.
Bristol Rovers, Memorial Stadium, July 24.
Doncaster, Keepmoat Stadium, Doncaster, July 27.

WEST HAM UNITED

Peterborough United, London Road, July 14.
MK Dons, Stadium:MK, July 28.
Ipswich Town, Portman Road, July 31.

WIGAN

Preston North End, Deepdale, July 28.
Leeds United, Elland Road, August 4.

WOLVES

Walsall, The Banks Stadium, Walsall, July 20.
Reading, Madejski Stadium, July 27.
Leeds United, Elland Road, July 31.
Hearts, Edinburgh, August 3.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/05/10/article-1276181-0980388D000005DC-74_468x342.jpg

rondwisan
24-05-2010, 10:11 AM
what a result ..., Blackpool yg finish di # 6, akhirnya bisa ikut berlaga di EPL musim depan lewat babak playoff

malam minggu kemaren menang 3-2 atas Cardiff di New Wembley Stadium

hmmm ..., apakah mereka bisa bertahan dengan kerasnya persaingan di EPL or hanya sekedar numpang lewat dan sedikit menorehkan sejarah clubnya ...

please welcome : Newcastle United, West Brom Albion, Blackpool :shakehand:

Redsbusby
24-05-2010, 10:20 AM
Nottingham Forest aja deh, jadi inget pas dulu Opa hampir kedepak seandainya kalah lawan Nottingham Forest di babak Piala FA tahun 90an awal. Awal dari segalanya! Lumayanlah, buat nostalgia... :>:>

rondwisan
24-05-2010, 10:28 AM
Nottingham Forest aja deh

maksutna apa nih Oom ..., kok nottingham forest aja ...
ketahuan blom dibaca dari depan yaa ...
tuh club udah kalah duluan di semifinal play off dari Blackpool ...., pdhl finish di # 3 :hammer:

Redsbusby
24-05-2010, 10:33 AM
maksutna apa nih Oom ..., kok nottingham forest aja ...
ketahuan blom dibaca dari depan yaa ...
tuh club udah kalah duluan di semifinal play off dari Blackpool ...., pdhl finish di # 3 :hammer:

:ngacir::ngacir::ngacir::ngacir::ngacir::ngacir: (hihihi, sotoy bgt, kirain yg post cuma 1 halaman, ternyata sudah lama sekali :D:D, Blackpool gokil ah, peringkat 6 bisa lolos:-O)

Oom Panda
24-05-2010, 10:54 AM
Blackpool hokinya gede bgttttttt... hahahahahahaha... ^^

Playoffs rules!

Redsbusby
24-05-2010, 10:59 AM
Blackpool hokinya gede bgttttttt... hahahahahahaha... ^^

Playoffs rules!

Hahahaha, entah kenapa, Avatarnya oom panda bikin GEMEZ GILA!! :)):)), Gokillll... Kasian pandanya, ngga capek2 apa ya..hahahahahaha:mudance:

Oom Panda
24-05-2010, 11:24 AM
Hahahaha, entah kenapa, Avatarnya oom panda bikin GEMEZ GILA!! :)):)), Gokillll... Kasian pandanya, ngga capek2 apa ya..hahahahahaha:mudance:

Dugem selaluuu... btw, ternya kita satu suku,.. hahahaa... ^^

zudomiriku
24-05-2010, 11:34 AM
nambah lagi 1 team yg berbau 'pool' :hammer:

otonk reddevilz
24-05-2010, 01:27 PM
nambah lagi 1 team yg berbau 'pool' :hammer:

dan nasibnya akan sama dengan 'pool' yang lain..:army:

Redsbusby
24-05-2010, 02:16 PM
Dugem selaluuu... btw, ternya kita satu suku,.. hahahaa... ^^

Hah? iy apa? wahhh dulu dmn om pnda? Sumpah, tu avatar kayaknya ngilangin stress banget dah:mudance::mudance:


nambah lagi 1 team yg berbau 'pool' :hammer:

Bertambah pula tim berbau United....:sad::sad:

Oom Panda
24-05-2010, 03:02 PM
Hah? iy apa? wahhh dulu dmn om pnda? Sumpah, tu avatar kayaknya ngilangin stress banget dah:mudance::mudance:




Bertambah pula tim berbau United....:sad::sad:

ane org Sasak tulen, bro.. ^^ nama ane ada Lalu-nya..

Ane punya rumah di Ampenan, Praya sama Penujak, bro.. ^^

Tiap tahun masih kesitu, kok... ^^

hehehehe...

anyway.... kayanya nasibnya Blackpool taun depan akan lebih baik dari Pool yang satunya deh.. ^^ hahahahaha...

Redsbusby
24-05-2010, 03:31 PM
hehehehe...
anyway.... kayanya nasibnya Blackpool taun depan akan lebih baik dari Pool yang satunya deh.. ^^ hahahahaha...

Jangan diketawain om, didoain, amiennnn[-O<[-O<[-O<....

OOOO penujak, deket ama bandara internasional yg baru donk? aq janapria, tau ngga?sama2 lomboktengah, nyokap drsna, bokap sby... wahhh, ada lalunya y? lah skrg mdn y? hmmm, tp emang tampang org lombok katanya>:)>:)>:) kiyut2..hahahahaha..

Wahh, see u soon lah, d Gatnas yee...

(nb:sori nitip OOT mr TS : kl ada gelombang 2 hoodienya, ane 1st waiting list. Maklum jersey pertama lg progress, dll:D:D)

rondwisan
27-05-2010, 01:52 PM
"Blackpool have become the first club to go through all divisions, winning promotion via the play-offs"

Blackpool back at the top



Blackpool will become the 44th different club to play in the Premier League.
The Seasiders clinched promotion by beating Cardiff City 3-2 in the Championship Play-off final at Wembley. It is a fairytale story for a club which had an average attendance of just 8,611 in 2009/10, beginning the campaign as second favourites for relegation from the Championship.

Their triumph completes a remarkable rise for a proud club which finished fourth from bottom in the entire league in 1983.

They were saved from relegation from the Football League only by the outdated system of re-election which has since been scrapped.

Just 12 years earlier the club had been playing in the top flight with a distinguished history stemming from their 1953 FA Cup win.

It has for ever become known as the Matthews Final for the dazzling wing play of Sir Stanley Matthews - even though it was Stan Mortensen who scored a hat-trick as they came from 3-1 down to beat Bolton Wanderers 4-3.

Survived Re-Election
It was the club's third Wembley appearance in six seasons following FA Cup final defeats by Manchester United and Newcastle United.

They finished runners-up in the top division in 1956 and supplied four members of the England team which faced the mighty Magyars of Hungary in 1953.

The Tangerines were relegated in 1967 but bounced back to Division 1 in 1970 where they remained for just one season before beginning a decline which took 39 years to redeem.

After seven years in the second tier and three in the third, Blackpool dropped into the basement division for the first time in their history in 1981.

Having survived re-election, the Seasiders finished second in 1985 to climb back to Division 3.

Five years later they dropped back to Division 4, winning promotion via the play-offs in 1992 thanks to a penalty shoot-out victory over Scunthorpe United.

After narrowly avoiding the drop over the next two seasons, the club brought in Sam Allardyce as manager in the summer of 1994.

He led them to a mid-table finish and then third place only to lose 3-2 on aggregate to Bradford City in the play-off semi-finals after being 2-0 up from the first leg.

He was replaced by Gary Megson then Nigel Worthington and former Liverpool midfielder Steve McMahon who was unable to stave off relegation back to the bottom division in 2000.

Transfer Record
Promotion was achieved at the first attempt, again via the play-offs - and that system has proved profitable for the club.

Blackpool have now become the first club to go through all divisions, winning promotion via the play-offs.

Simon Grayson led them to a 2-0 win over Yeovil Town at Wembley in 2007 and now his successor Ian Holloway has completed the journey.

Holloway signed a one-year contract in May 2009, an appointment which proved a masterstroke.

He broke the club's transfer record by signing Charlie Adam from Rangers for £500,000 in August 2009.

The midfielder justified the outlay, finishing as the club's top scorer with 18 goals and top provider with 11 assists in a superb season.

They began with four successive draws, before gaining their first league win 3-0 at home to Coventry City, just three days after beating Wigan Athletic 4-1 in the Carling Cup.

The draws dried up and Holloway's men won four and lost two to move up to fifth and they were able to maintain the momentum.

By mid-March they were ninth in the Championship but they lost only one of their last nine matches, winning six.

A final-day 1-1 draw at home to Bristol City was enough to secure the final play-off place which proved to be a passport to glory.

They beat Nottingham Forest 2-1 at Bloomfield Road and finished the job with a remarkable 4-3 success at the City Ground.

At Wembley, they again showed their resilience, twice coming from behind to beat Cardiff.

They levelled within minutes of both the Bluebirds' goals, first through Adam's superb free-kick and then via Gary Taylor-Fletcher's brave close-range header.

Former Southampton striker Brett Ormerod hit the winner just before half-time and the Seasiders held on through the second half to secure their place in the Barclays Premier League for the first time.

Wengge Schmeichel
27-05-2010, 02:31 PM
^:)^ mantabz datanya...sekalipun gw juga bingung club ini sama sekali ngak pernah denger...:devil3:

Anderstone
27-05-2010, 03:14 PM
Kejenakaan Ian Holloway dan Kesuksesan Blackpool
oleh: Pangeran Siahaan

Sepeninggal Jose Mourinho, Premier League tidak lagi memiliki manajer berkarakter yang membuat orang terperangah dengan perilaku dan komentar-komentarnya. Musim depan, wawancara dengan Ian Holloway akan menjadi salah satu bahan tontonan karena manajer Blackpool tersebut terkenal jenaka.

Pada satu kesempatan, Holloway mengkritisi tentang larangan para pemain merayakan gol dengan membuka baju.

"Saya tidak mengerti, mereka ingin menarik lebih banyak wanita menonton sepakbola tapi mereka melarang para pemain membuka bajunya di lapangan. Saya tidak mengerti."

Holloway juga pernah berkomentar mengenai klubnya sekarang, Blackpool, yang pada awal musim diprediksi akan terdegradasi.

"Saya dan Blackpool mempunyai persamaan, kami lebih terlihat tampan dalam keadaan gelap."

Tapi pernyataan Holloway yang paling terkenal adalah mengenai betapa pentingnya kemenangan dalam sepakbola bagaimana pun caranya. Ia mengungkapkan ini setelah timnya menang atas Chesterfield dalam sebuah pertandingan yang jauh dari indah.

"Jika anda sedang berpelesir di malam hari mencari wanita dan anda mendapatkannya, bisa saja anda mendapatkan yang cantik dan yang kurang cantik. Penampilan kami hari tentu tidak bisa memberikan kami wanita yang paling cantik, tapi paling tidak kami berhasil membawanya ke dalam taksi. Ia bukan yang paling cantik tapi setidaknya kami berhasil membawanya pulang. Ia sangat baik dan menyenangkan, jadi terima kasih, mari minum kopi."

Seorang Jose Mourinho pun akan bangga mendengar pernyataan itu bukan?

Tapi Holloway bukan melulu soal metafor dan kejenakaan. Tangan dinginnya telah membawa Blackpool dengan dana minim ke dalam panggung mewah Premier League. Hanya 6 juta Pounds yang digelontorkan presiden klub Valeri Belokon di awal musim, tapi lihatlah berapa yang diraup klub berwarna oranye tersebut setelah promosi? Lebih dari 80 juta Pounds. Angka tersebut berasal dari hadiah untuk klub promosi dan dana talangan (parachute payment) yang menjadi hak klub-klub Premier League.

Belokon datang ke Blackpool pada tahun 2006. Ia membeli 20 % saham klub tersebut dan langsung menjadi bahan tertawaan saat ia mengatakan bahwa dalam waktu 5 tahun ia akan membawa Blackpool promosi ke Premier League.

Sadar bahwa uang yang dimilikinya tidak banyak, maka Belokon perlu manajer berkelas untuk menukangi timnya. Ia lalu mengalihkan pandangannya kepada Ian Holloway yang sudah setahun tidak melatih karena sibuk membangun peternakan unggas.

Prestasi Holloway sebelum "cuti" untuk mendirikan kandang ayam tidaklah mengkilap. Ia hengkang dari Leicester City setelah klub tersebut terdegradasi ke League One tahun 2008. Nasib memang tidak ada yang tahu karena 2 tahun kemudian Holloway diarak oleh para pemainnya keliling Wembley sebagai pemenang.

Sinergi Holloway dan Blackpool memang luar biasa musim ini. Holloway memerlukan pemain dengan kualitas lumayan dan Belokon menjawabnya dengan mendatangkan Charlie Adam dari Glasgow Rangers dengan nilai 500.000 Pounds. Tidak mudah membujuk Adam hengkang dari klub besar Skotlandia ke kasta kedua sepakbola Inggris, tapi usaha Holloway dan Belokon tidak sia-sia karena Adam menjadi topskor Blackpool musim ini dengan 19 gol.

Langkah brilian Holloway lainnya adalah saat ia bersikeras untuk meminjam kembali striker DJ Campbell dari Leicester City pada Februari tahun ini. Campbell sudah pernah dipinjam oleh Blackpool pada musim sebelumnya dan banyak pihak berpendapat bahwa meminjam pemain yang sama adalah langkah tidak efektif. Holloway membuktikan dirinya benar karena Campbell menjadi pahlawan Blackpool pada semifinal playoff melawan Nottingham Forest usai mencetak hattrick dalam interval 25 menit yang membawa The Seasiders unggul agregat 6-4.

Nama Ian Holloway sudah tentu akan terpatri dalam legenda Blackpool karena klub tersebut tidak pernah merasakan kompetisi level tertinggi Inggris sejak tahun 1971. Tapi pekerjaan rumah Holloway sama sekali belum usai. Bertahan di Premier League adalah target Blackpool musim depan dan statistik menunjukkan Holloway punya peluang 50 % untuk memenuhi target tersebut.

Tengok catatan performa klub-klub pemenang promosi via playoff dalam 10 tahun terakhir.

2009-10: Burnley, 18, degradasi

2008-09: Hull City, 17, bertahan

2007-08: Derby County, 20, degradasi

2006-07: Watford, 20, degradasi

2005-06: West Ham United, 9, bertahan

2004-05: Crystal Palace, 18, degradasi

2003-04: Wolverhampton Wanderers, 20, degradasi

2002-03: Birmingham City, 13, bertahan

2001-02: Bolton Wanderers, 16, bertahan

2000-01: Ipswich Town, 5, bertahan

Dengan peluang yang fifty-fifty, maka musim Holloway boleh berharap bahwa roh legenda Blackpool, Sir Stanley Matthews akan bermain bersama timnya musim depan dan memberi jaminan keselamatan untuk bertahan di Premier League.

yoshiharu_kubo10
27-05-2010, 03:23 PM
hahahaha...mantap Lae...wkwkwkwkwkk...

kalau dari kalimat-kalimatnya Oom Holloway ini memang sangat cerdas...

musim depan akan ada hal menarik...hahahahahaha...

YongkraiZ
27-05-2010, 03:41 PM
waahh.. salah satu team yg penasarn bgt gw pengen tonton karena mrk jg dr Lancashire area dan karena gw cukup sering mndengar team ini tp blm pnh liat performance mrka main :hammer:
jusrtru yg agak asing di telinga gw adlh Burnley drpada Blackpool yg sudah 40 taon ga nyentuh 1st Division (EPL) dan gw kira Blackpool dah cukup lama ga maen di pemiere eh tnyata (Anderstone ksh tw gw) Burnley yg lbih lama. pantesan burnley agak asing di kuping gw :D

well,,,gw jadi ga sabar ngeliat mrka main di EPL
bcoz FYI we got plenty of United Fans in Blackpool, they called themselves Blackpool Reds :beer:


LANCASHIRE ARE INVADED The EPL...!!

Anderstone
27-05-2010, 04:35 PM
@yongkraiz

lancashire udah hilang 1 musim ini: Burnley, dapat satu lagi: Blackpool.

Atmosfer kandang Blackpool, Bloomfield Road itu keren abis. liat deh di youtube.

gue senang Blackpool promosi, selain faktor si Ian Holloway, ini klub dengan sejarah panjang. Sir Stanley Matthews dulu main di sini.

Oncy
27-05-2010, 05:27 PM
Wah musim depan nambah lg dong derbynya... Blackpool vs Blackburn? Ada yg tau seperti apa rivalitasnya?

Anderstone
28-05-2010, 01:22 AM
Wah musim depan nambah lg dong derbynya... Blackpool vs Blackburn? Ada yg tau seperti apa rivalitasnya?

gak on, Yang derby sama Blackburn itu Burnley, East Lancashire derby.

Blackpool derbynya sama Preston North End, West Lancashire derby.

YongkraiZ
28-05-2010, 10:20 PM
@yongkraiz

lancashire udah hilang 1 musim ini: Burnley, dapat satu lagi: Blackpool.

Atmosfer kandang Blackpool, Bloomfield Road itu keren abis. liat deh di youtube.

gue senang Blackpool promosi, selain faktor si Ian Holloway, ini klub dengan sejarah panjang. Sir Stanley Matthews dulu main di sini.

yoehh.. ga, mxd gw sptnya d banding wilayah lain kek nya Lancashire lmayan byk team nya yg promosi (CMIIW) ke EPL skg2 ini..

@oon: yoeh on,, derby nya Preston, yg kek Anderstone blg..

Redsbusby
28-05-2010, 10:37 PM
Wahh, menarik untuk mendengar komentar2 seorang Holloway bersama Opa, Wenger dan Rafa yg terkenal suka Psywar.... Nambah lg Pool generation. Kayaknya berita ttg Blackpool ini adalh yg paling menarik diantara kontestan lainnya yg promosi ke Kasta Utama.. Let's see what you can do, Blackpool!! (Nama kerennya apa ya? )

Sir Alsep Ferguson
29-05-2010, 01:01 AM
The £10m Gladiators: Rooney, Fabregas, Drogba, Gerrard, David Villa and Ronaldo in the ultimate skills test

http://i49.tinypic.com/24ne26a.jpg

At the World Cup final in Johannesburg on July 11, Wayne Rooney hopes to help England conquer the world. In London six days later, it will all get a lot more personal.

That's because England's talisman will take on five of the world's best players in a gladiator-esque skills head-to-head at the O2 arena.

Sportsmail can exclusively reveal that Rooney will join Cesc Fabregas, Didier Drogba, Steven Gerrard, David Villa and Cristiano Ronaldo on Saturday, July 17, at the A:3K, competing against them in five different skill sets.

The two highest points scorers will progress to a dramatic final test of their abilities. Each player is said to be earning in the region of £500,000.

Ten million pounds has been spent on securing the six players and kitting out the arena with all the necessary lights and pyrotechnics as organisers attempt to produce a footballing equivalent of Cirque Du Soleil.

'Aura Entertainment is delighted to confirm that Wayne Rooney will be the sixth competitor in the inaugural A:3K Football event at the O2 Arena in July,' said director Terry Byrne, who is David Beckham's former agent.

'He will join Cristiano Ronaldo, Didier Drogba, Cesc Fabregas, Steven Gerrard and David Villa in a competition that will pit their individual skills directly against each other and test them to the very limit.'

The five challenges will test each player's power, control, precision, attacking flair and ability to curve the ball.

Power will see a speed gun measure how hard the players can strike a ball; control will see them have to pull down a ball shot out of a cannon and volley it towards goal - a la Paul Scholes; for precision the contenders will have to hit a central target from far away, as if delivering a pinpoint corner or free kick; attack will see the six stand in a circle, protecting a goal each and try to score with just two balls between them; and the curve test will be right up Ronaldo's street, a test which sees them try to bend a free-kick around a wall.

The six will be scored on each task and the top two overall will progress to the showdown final.

The event will not cost a fortune to attend. Tickets for the two-anda- half hour show start at £35 but if that is a bit out of your reach, ITV will be showing it all at prime time a few days later.

And if Rooney does lead Fabio Capello's side to glory, you can bet that most of the country will be tuning in.



pada tanggal 17 juli, ke enam pemain top dunia ini akan bersaing dalam, 5 test tantangan skill, yaitu

Power : tendangan yang paling cepat dan paling kuat
Control : cara pengontrolan bola dan menembak ke arah gawang seperti paul scholes
Precission : menendang bola dari jauh dengan ketepatan target
Attack : 6 orang dalam lingkaran, melindungi gawang dari serangan musuh. Di dalam lingkaran itu ada 2 bola
Curve : Tendangan Free kick harus gol dengan ada penghalang


kira2 siapa yang menang ya...siapa jagoan anda ?
yuk....kita share

Supernan
29-05-2010, 09:29 AM
Kalo masalah skil contest gini akurasi Fabregas nih yg menang.

Faktor gaya permainan sih, kalo Scholes ikut doi nih yg menang! haha

Shorrty
29-05-2010, 09:41 AM
Dr smuanya cuma ronaldo yg kompeten (waktu di United) tp skrg.. Gak tau juga... Smuanya bisa dibilang seimbang.. Kontribusi untuk timnya pun bs dibilang cukup.. Semoga rooney yg menang.. :D
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Diego
29-05-2010, 10:08 AM
Kl gini sih kynya ronaldo lah yg menang....
Aplg dia raja ambisi,psti demen bgt juara gini2an....
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Anderstone
29-05-2010, 10:40 AM
Gue juga cukup senang Newcastle promosi lagi ke Premier League. Aneh rasanya gak denger Blaydon Races setahun kemarin.

dan gue menanti-nanti salah satu derby penuh kekerasan, Tyne-Wear derby: Newcastle vs Sunderland :D

rondwisan
29-05-2010, 10:51 AM
Nama kerennya apa ya?

Nickname(s) :
The Seasiders
The 'Pool
the Tangerines

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/14/Blackpool_fc_logo.png/180px-Blackpool_fc_logo.png

Sir Alsep Ferguson
29-05-2010, 11:30 AM
klo gw lebih jagoin

power : rooney dan gerrard ( 2 pemain ini yg
kontrol : rooney dan ronaldo
precission : gerrard dan fabregas
attack : rooney dan gerrard
curve : ronaldo dan gerrard

jadi gw rasa gerrard pemenangnya

tapi kalau rooney ngotot ....di skill power dan attack
gw yakin rooney akan menjadi pemenangnya

Redsbusby
30-05-2010, 05:10 AM
Nickname(s) :
The Seasiders
The 'Pool
the Tangerines

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/14/Blackpool_fc_logo.png/180px-Blackpool_fc_logo.png

Nuhunn opa, menambah koleksi untuk detail profil tim Premierleague season 2010-2011... The seasiders, kayaknya paling enak didenger :D

Redsbusby
30-05-2010, 05:12 AM
Saya jago cesc, ron, atau gerrard, karena sudah terbukti dan teruji :hammer: di klub masing2...

ferly_Liemz
30-05-2010, 06:35 PM
gw pernah maenin blackpool d fm sekitar 3 tahun lalu..gak nyangka kejadian jg neh klub bs promosi..semoga aja ga cm sekedar numpang lewat..
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

rondwisan
31-05-2010, 03:43 PM
Nuhunn opa, menambah koleksi untuk detail profil tim Premierleague season 2010-2011... The seasiders, kayaknya paling enak didenger :D

klo baca2x di web2x sono sih yg lebih sering dipake "the Tangerines"
makanya logonya warna orange gitu .... :-??

Oncy
31-05-2010, 04:25 PM
gak on, Yang derby sama Blackburn itu Burnley, East Lancashire derby.

Blackpool derbynya sama Preston North End, West Lancashire derby.

Oh sm Blackburn ngga toh? Kl sm Preston iya gw sdh tau, hehe....
Jd kaya United sm Bolton aja kl iya? Hehehe...

Redsbusby
01-06-2010, 02:49 AM
klo baca2x di web2x sono sih yg lebih sering dipake "the Tangerines"
makanya logonya warna orange gitu .... :-??

Ooooo... iya jg, dr logonya, orange2 gt.... Pelatihnya yg buat saya penasaran opa, c Holloway itu, penasaran dgr komentar2nya :D

Oh sm Blackburn ngga toh? Kl sm Preston iya gw sdh tau, hehe....
Jd kaya United sm Bolton aja kl iya? Hehehe...

Wahh, ada ini ada itu, jadi peengen tau, tim DERBY di Premierleague musim ini siapa aja y??hehehe, jadi OOT 8-}

Sir Alsep Ferguson
01-06-2010, 12:56 PM
yuk...prediksi yang lain nya ....
who will be the winner ?

theater of dream
01-06-2010, 01:07 PM
Power : Rooney, Ronaldo...
Kontrol : Villa, Rooney
Precision : Villa, Gerrard
Attack : Drogba, Rooney
Curve : Gerrard, Cesc
Karena Rooney yang sering muncul.... so the winner is Rooooooooney...:muflag:

kaikai
01-06-2010, 01:16 PM
Rooney punya power dan akurasinya juga sempurna,,skill lumayan n yg pastinya selalu ngotot itu modal Rooney...ya saya pilih White Pele

GUNGZ-HO
01-06-2010, 02:56 PM
menurut aku...:-B


Power : Drogba & Ronaldo...(liat freekick mereka musim ini)
Control : Ronaldo & Fabregas...(feeling)
Precission : Fabregas & Villa...(ini shoot on goal)
Attack : Ronaldo & rooney...(butuh techniq tinggi)
Curve : Villa & Rooney...


apa boleh buat ronaldo yang menang di tantangan ini....(namanya juga prediksi):)>-

rondwisan
01-06-2010, 04:35 PM
Russel Crow kagak ikutan yaa ...:-/
khan doi Gladiator ... :hammer::hammer::peace:

GL zone
01-06-2010, 04:49 PM
kalo gw bilang

power : drogba dan rooney
control : ronaldo dan gerrard
precision : ronaldo dan rooney
attack : fabregas dan gerrad
curve : ronaldo dan drogba

ketauan deh gw fans ny ronaldo :D

wickham
01-06-2010, 07:07 PM
power : drogba & ronaldo
control : rooney & ronaldo
precision : rooney & ronaldo
attack : rooney & gerrard
curve : ronaldo dan gerrard

ronaldo kyknya menang, tp bersaing ketat dg rooney

otonk reddevilz
08-06-2010, 07:01 PM
Premier League wage bill shows steep rise

http://i.thisislondon.co.uk/i/pix/paimages/2010/06/N0011691275981303606A.jpg

08.06.10

Wages at Premier League clubs have shown a worrying 11% leap to £1.3billion overall, according to an annual report of football finance.

Business analysts Deloitte's report claims the rise is a concern because wages last year accounted for 67% of the turnover of all 20 clubs - a notable increase after a decade where the proportion had stayed between 58% and 62%.

Experts believe the change could pose a problem to the English top flight with UEFA's new rules saying that from 2012 clubs in European competition will only be allowed to spend what they earn.

The clubs' wage bill rose by £132million over the previous year and Dan Jones, director of Deloitte's Sport Business Group, said that should act as a warning - especially in the light of Portsmouth being forced into administration by over-spending.

Jones told Press Association Sport: "The wages increase is definitely something people should be concerned about, and that will be even more the case when the UEFA initiatives are in full swing.

"This report clearly shows there is an issue there to be dealt with.

"The revenue story is still very positive and has proved resilient to the recession but the clubs have to get costs under control."

Reliance on 'sugar daddies' such as Manchester City's Sheikh Mansour is also increasing.

The report states: "A model of profit maximisation is now pursued by a very limited number of clubs and, whilst some clubs seek to break even on a consistent basis, the emerging norm for many Premier League and Championship clubs appears to require significant ongoing benefactor support.

"As such we appear to be seeing a continuing shift from a sustainable 'not for profit' model towards one with potentially calamitous consistent and significant loss-making characteristics."

http://www.thisislondon.co.uk/standard-sport/article-23842340-premier-league-wage-bill-shows-steep-rise.do

Redsbusby
14-06-2010, 07:55 PM
Serba serbi nih, Bagaimana Jadwal Pertandingan Liga Inggris dibuat:-bd

http://3.bp.blogspot.com/_edrI2XAmYKc/S2JgMKjSzuI/AAAAAAAAABM/LaGPblE5E9o/s400/barclays-premier-league-badge.gif

How the fixtures are produced
We go behind the scenes to look at how the new season's Barclays Premier League fixtures are compiled.


For millions of fans, the next year of their lives is about to be decided, writes Graham Hiley.

Officials from the Premier League and the Football League are currently meeting to draw up the fixture lists for the 2010/11 campaign.

These will be released on this site at 9am (BST) on 17th June so make sure you log on then for full details.


- Complicated process

It is one of the most eagerly-awaited dates of the calendar and the fixtures team are acutely aware of the responsibility on their shoulders.

Compiling the fixture lists is a hugely complicated process which starts from scratch each year and which cannot even begin until after the Championship play-off final when the full line-up is known for each division.

Some of the groundwork though is done in the preceding weeks when questionnaires are sent to clubs for requests and input on dates to avoid. The questionnaires and date requests are also considered by each club's local police force. For instance the Great North run impacts on teams in the north-east.

Neighbouring clubs across the divisions are paired together to ensure they do not play at home on the same dates. For example, in the West Midlands Aston Villa and Wolverhampton Wanderers will be at home when Birmingham City and West Bromwich Albion are away.

Other criteria include:

*Wherever possible clubs should have no more than two successive home (or away) fixtures, excluding cup draws.
*All clubs should have an alternating sequence of home and away Saturday fixtures at both the beginning and end of the season.
*Any club away on Boxing Day should be at home on New Year's day and vice versa. Local derbies are avoided on these dates but equally distance of journeys should be minimised. If possible, clubs should have an equal number of home and away fixtures on Bank Holidays, if applicable.
*Clubs playing in the Europa League on a Thursday will have the option of moving a Saturday fixture to a Sunday so, where possible, these should be home matches.



- Locked away

These factors are all programmed into the fixtures computer which then produces a draft list for initial review by the compilation team who consider - along with many other aspects - date requests and pairings which have not been satisfied.

A second review is performed by the fixtures working party in consultation with club representatives, the FA and the National Supporters Association.

It is almost impossible to create a schedule which meets all the requests but the compilers will spend hours locked away studying the draft fixtures to minimise the problems and ensure no one club, league or set of supporters is unduly penalised.

Premier League registrations and fixtures manager Mark Annett explained: "We do our utmost to produce a set of fixtures which meets as many of the police and club requests as possible, usually more than 80 per cent. It is not easy but we try to get the best possible fit.

"We try to make sure the fixtures are as fair as possible with no club being disadvantaged. For example, teams should not play three or more consecutive home or three consecutive away Premier League matches.

"Where possible we seek to minimise midweek travel but this can have an adverse effect on the date requests and other factors. We strive to retain as much a random element as possible in the interests of fairness. That said, we do try to bear fans in mind where travel is concerned, particularly over the Christmas period when transport is not always easy.

"With so many internationals and European dates, it is not easy fitting all the matches in.

"We also have to work round events like political conferences, carnivals and other major sporting events so we work closely with the police as well as with the Football League."



- Demanding task

Annett added: "We start with the fixture questionnaires sent to the clubs. Once a sequence is established, the dates are fed into the computer which produces a draft set of fixtures which are then considered by the compilation team and then the Fixture Working Party and the Association of Chief Police Officers.

"This process requires manual changes but altering even one match can impact upon as many as 30 other fixtures if not more . We will sometimes even make changes as late as the day before the fixtures are released.

"It is a very pressurised and demanding task. We lock ourselves away for a week and spend the time poring over them.

"It is hard work but I enjoy it. It is quite a thrill to be part of something so momentous as we know fans will plan holidays, travel, even weddings around the dates.

"We have to be as fair as possible and totally discreet. No-one but the compilation team can take away the final draft which is then given to the Press Association ready for release.

"Often you will get fans who claim to know the fixtures but no-one does - not until 9am on 17th June when the internet almost goes into meltdown such is the interest."

Premierlague.com, stay tune buat Nungguin Fixtures nya nih, ngga sabarn pirate*

Andi Istiabudi
18-06-2010, 12:53 AM
Liverpool vs Arsenal Buka Liga Primer
Suwarjono

VIVAnews - Liverpool dan Arsenal akan bertemu pada pekan pertama Liga Primer 2010/2011 yang akan dimulai 14 Agustus 2010. Sedangkan Chelsea akan menghadapi tim promosi West Bromwich dan Manchester United ditantang Newcastle United.

Sebagaimana yang dilansir premierleague.com, Liga Primer secara resmi mengeluarkan jadwal baru untuk musim depan, dan sejumlah laga menarik akan terjadi di pekan pertama. Selain laga Liverpool melawan Arsenal di Anfield, laga panas lainnya akan tersaji di White Hart Lane ketika Tottenham Hotspur menjamu Manchester City.

Man City pastinya ingin membalas dendam terhadap Tottenham setelah kalah dalam perebutan posisi keempat dan meraih tiket ke ajang Liga Champions, musim lalu.

Chelsea akan menghadapi tim promosi West Bromwich Albion, yang notebene saat ini dilatih mantan gelandang The Blues sendiri, Roberto Di Matteo. Sedangkan Manchester United akan menjamu Newcastle United di Old Trafford.

Pertarungan tim 'The Big Four' akan dimulai ketika Manchester United menghadapi Liverpool di Old Trafford pada 18 September 2010.

Setelah itu Chelsea menjamu akan Arsenal di Stamford Bridge pada 2 Oktober 2010. Laga pertama Chelsea melawan Manchester United akan tersaji di Stamford Bridge pada 18 Desember 2010, dan Chelsea akan bertandang ke Old Trafford pada 7 Mei 2011.


Jadwal Pekan Pertama Liga Primer 2010/2011
Aston Villa v West Ham
Blackburn v Everton
Blackpool v Wigan
Bolton v Fulham
Chelsea v West Brom
Liverpool v Arsenal
Man Utd v Newcastle
Sunderland v Birmingham
Tottenham v Man City
Wolverhampton v Stoke


Jadwal Boxing Day Liga Primer 2010/2011
Arsenal v Chelsea
Aston Villa v Tottenham
Blackburn v Stoke
Blackpool v Liverpool
Bolton v West Brom
Everton v Birmingham
Fulham v West Ham
Man Utd v Sunderland
Newcastle v Man City
Wolverhampton v Wigan

Jadwal Pekan Terakhir Liga Primer 2010/2011
Aston Villa v Liverpool
Bolton v Man City
Everton v Chelsea
Fulham v Arsenal
Man Utd v Blackpool
Newcastle v West Brom
Stoke v Wigan
Tottenham v Birmingham
West Ham v Sunderland
Wolverhampton v Blackburn (sj)

Laporan : Haryanto Tri Wibowo

Source : http://bola.vivanews.com

Redsbusby
18-06-2010, 01:50 AM
Wahh, setelah dapet jadwal Laga pertama dan sterusnya, sekarang tinggal nungguin TV swasta buat nayangin, itung2 kalo lg capek trus males nobar :D...

Hilman-Bukan-Superman
18-06-2010, 01:55 AM
Masih bs nonton lwt indovision kah??

Redsbusby
18-06-2010, 02:41 AM
Sepertinya sampe detik ini belom ada kejelasan dimana Liga Inggris bakal ditayangin!. Moga aja di Indovision atau stasiun tv lokal kyk TVOne nayangin lg deh :-bd

Hilman-Bukan-Superman
18-06-2010, 02:49 AM
tvone slalu pilih kasih klo bt nyiarin united..
ga kaya TV7 dl..
tp lebih seru nonbar seh gan..

GL zone
18-06-2010, 03:47 AM
Masih bs nonton lwt indovision kah??

mudah2an masih tetep di indovision

jadi ga perlu ribet ganti parabola
ga perlu ribet maksa2 tempat nonbar bwt ganti tv kabel ny

Redsbusby
18-06-2010, 03:46 PM
tvone slalu pilih kasih klo bt nyiarin united..
ga kaya TV7 dl..
tp lebih seru nonbar seh gan..

bener gan. setuju!! TVone agak pilih kasih buat nyiarin United! Kalo pas dapet jatah maen United, keluar aja dah Nobar. Lebih seru jg. Kecuali kalo maennya hari kerja, wahh kalo ngga capek berat aja :D:D Trans7 lebih OK kalo nyiarinnya.

otonk reddevilz
18-06-2010, 07:15 PM
Duhh kalo beneran ini jadi...EPL akan tetap seru nggk yah..:confusing:
-------------------------------------------

Premier League clubs could face vuvuzela legal action

MEN

Premier League football clubs could be sued if vuvuzelas appear at grounds in England next season, a legal expert warned.

The controversial horns have dominated the World Cup with their constant drone. Players and officials complain they stop them communicating while some fans say they are ruining the atmosphere.

Despite the storm, Sainsbury’s has sold 38,000 of the plastic horns as the craze spreads to Britain.

Premier League bosses say there is nothing in the rules to stop fans bringing them into grounds.

But if the horns do become a fixture, clubs could be hauled before the courts by their own workers.

Garret Spring, from the top Manchester law firm Pannone, said that match-day staff, such as stewards, could
sue their bosses, and he even advised fans to bring ear plugs to games if the horns do take off on these shores.

He said: “Fans go to football matches like people go to rock concerts, both places are noisy and people know that before they go.

“The situation is different for employees, though, and stewards would be a case in point.

“They would be protected by noise at work regulations and clubs need to be aware that if they allow the vuvuzela into their grounds, they need to protect employees appropriately.

“Imagine 70,000-plus fans at Old Trafford with just one in 10 blowing a vuvuzela – that’s a pretty awesome sound that needs protecting against.

“It may seem funny but 100 decibels down your ear for 90 minutes is no joke.”

Bookies Paddy Power put United 4/1 favourite to be the first club to sell the horns and champions Chelsea favourites to be the first club to ban them.

But Nike, who look after Reds merchandising, have no plans to introduce them.

United and City say they have no set policy on vuvuzelas and will wait and see what happens before acting.

---------

:D:D semoga nggk ada yang make deh...hufft...

rondwisan
18-06-2010, 07:45 PM
klo mslh tvOne sih sebenernya bukan masalah pilih kasih, but mereka juga dapet opsi terbatas dalam pilihan match2 pertandingan yg bisa mereka tayangin
kecuali klo mereka mo bayar mahal tuh hak siar :( :hammer:
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Redsbusby
26-06-2010, 02:33 AM
Ballack Resmi Mudik Ke Leverkusen
Michael Ballack akhirnya memilih Bayer Leverkusen sebagai klub barunya.

Masa depan karier Michael Ballack menemui kata pasti. Setelah kontraknya tak lagi diperpanjang Chelsea, serangkaian klub Bundesliga Jerman memperebutkan tanda tangan Ballack. Setelah beberapa pekan, akhirnya Ballack menjatuhkan pilihan.

Ballack, 33 tahun, membubuhkan tanda tangan di atas kontrak berdurasi dua tahun untuk Bayer Leverkusen.

Leverkusen bukan klub yang asing buatnya, karena Ballack pernah malang melintang bersama Die Werkself selama kurun 1999-2000. Di Bay Arena, Ballack menerima gaji £4,94 juta per musim. Pengalamannya sangat dibutuhkan oleh Bayern yang sempat tampil mengejutkan di paruh pertama Bundesliga musim lalu.

Pilihan tersebut sekaligus mengakhiri keinginan Vfl Wolfsburg yang juga tertarik mendapatkan Ballack.

-goal.com

nu_reccayasha
26-06-2010, 09:52 AM
akhirnya si ballack mudik kejerman juga
tapi ini sudah fix ya
kalo sudah selamat jalan om ballack

Redsbusby
26-06-2010, 08:19 PM
klo mslh tvOne sih sebenernya bukan masalah pilih kasih, but mereka juga dapet opsi terbatas dalam pilihan match2 pertandingan yg bisa mereka tayangin
kecuali klo mereka mo bayar mahal tuh hak siar :( :hammer:
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Makanya frekwensi tayangan United di TVONE terkesan pilih kasih :D
Memang sih, dgn nama sebesar United, hak siarnya Mahal :(

dfoncard
26-06-2010, 08:45 PM
AKhirnya, jadi jg ke Byer 04...
Semoga disana lebih beruntung deh Bal!!:hammer:

Sakti
28-06-2010, 03:56 PM
Wahh, setelah dapet jadwal Laga pertama dan sterusnya, sekarang tinggal nungguin TV swasta buat nayangin, itung2 kalo lg capek trus males nobar :D...


nonbar di atas segalanya bro, capek kayakna hilang dengan sendirinya tuh...

udah pernah ngerasain nonbar bersama UI?

Redsbusby
28-06-2010, 04:05 PM
nonbar di atas segalanya bro, capek kayakna hilang dengan sendirinya tuh...

udah pernah ngerasain nonbar bersama UI?

Sebelumnya tarik nafas dulu saya om : BELUMMM!!! :D
Masalahnya, saya belum pernah nonbar pertandingan United, karen baru pindah ke Malang, yg kedua, saya member baru d UI, jadi dulu waktu d Jogja saban hari cm ntn d TV doank. Mohon berkenan.:D

Saya jamin, kalo musim dimulai, dan saya nonbar pertama kalinya di SC malang bersama member UI lain, kata2 saya diatas saya jamin HOAX semata..hehehehe... Justru itu saya penasaran, karena sejauh ini belum ada member UI yg comment mereka ngga gila setelah nonbar. Maju terus UI.


Astaga, OOT yah.. Kaburrrr............:ngacir::ngacir::ngacir:
:ngacir:

Makasi om Sakti uda nambah semangat saya buat nonbar agustus nanti :thumbup::-bd, Mohon terus bimbingannya...

Sakti
28-06-2010, 06:38 PM
Sebelumnya tarik nafas dulu saya om : BELUMMM!!! :D
Masalahnya, saya belum pernah nonbar pertandingan United, karen baru pindah ke Malang, yg kedua, saya member baru d UI, jadi dulu waktu d Jogja saban hari cm ntn d TV doank. Mohon berkenan.:D

Saya jamin, kalo musim dimulai, dan saya nonbar pertama kalinya di SC malang bersama member UI lain, kata2 saya diatas saya jamin HOAX semata..hehehehe... Justru itu saya penasaran, karena sejauh ini belum ada member UI yg comment mereka ngga gila setelah nonbar. Maju terus UI.


Astaga, OOT yah.. Kaburrrr............:ngacir::ngacir::ngacir:
:ngacir:

Makasi om Sakti uda nambah semangat saya buat nonbar agustus nanti :thumbup::-bd, Mohon terus bimbingannya...


nah gitu dong, lebih baik lagi kalo bisa aktif dgn kegiatan UI, seperti nonbar , futsal, dan atau pun kegiatan sosial. Jadi gak mulu di forum ini.

Redsbusby
28-06-2010, 07:01 PM
nah gitu dong, lebih baik lagi kalo bisa aktif dgn kegiatan UI, seperti nonbar , futsal, dan atau pun kegiatan sosial. Jadi gak mulu di forum ini.

Pasti om... Pasti itu... Doakan saja Malang bisa terus berkembang seperti MoB, Macs, UICS, dan chapter2 lain yg uida gede :mudance:

Thnks om, kabur dulu sebelum d timpuk bata nih :D

:ngacir::ngacir::ngacir::ngacir:

Red Army
28-06-2010, 07:17 PM
tvone slalu pilih kasih klo bt nyiarin united..
ga kaya TV7 dl..
tp lebih seru nonbar seh gan..

TV 7 bukannya lebih seru tp semua siaran disiarin tp emang bener kalo ada pertandingan yg bentrok dg big four, United dapat prioritas

TvOne sedikit siarain United krn emang paket hematnya nawarin pertandingan itu aja, tp yg jelas Arsenal dpat porsi lebih banyak krn ada kolega bisnis dg sekolah Arsenal di Jkt

Sir Alsep Ferguson
01-07-2010, 10:55 AM
di tunda untuk tahun depan
sayang banget nih
padahal pengen tau siapa yang terbaik


http://www.guardian.co.uk/football/2010/jun/30/steven-gerrard-wayne-rooney-skills-show

Steven Gerrard and Wayne Rooney pull out of skills show

England's dismal World Cup campaign has prompted Steven Gerrard and Wayne Rooney to withdraw from a lucrative skills showcase on the grounds that their involvement would have been "inappropriate".

The A:3K Football event, which was scheduled for 17 July at London's O2 Arena, has been postponed until next summer in light of the duo's non-appearance. Gerrard and Rooney, who would have earned around £500,000 each for the two-hour event, were to compete in head-to-head challenges with the likes of Cesc Fábregas, Cristiano Ronaldo and Didier Drogba in what had been billed as "a gladiatorial skills-based challenge".

Although Gerrard showed flashes of form during England's stuttering stay in South Africa, Rooney laboured throughout and ended without scoring a goal. "Both Steven Gerrard and Wayne Rooney have made it clear they believe it would be inappropriate for them to participate in A:3K at this time," Terry Byrne, a director of A:3K, said. "We fully understand and respect both players' decisions.

"We could have replaced them with two other players but feel the players involved are six of the best in the world and that is what we promised we would deliver. Having consulted all parties involved, everyone agreed the only decision possible was to postpone the event until next summer when we intend to deliver the same six player line-up."

Andi Istiabudi
01-07-2010, 11:33 AM
Bagi teman-teman yang kurang memahami bahasa Inggris, berikut artikel dengan topik yang hampir sama namun menggunakan bahasa Indonesia. Selamat membaca !

Rooney & Gerrard Batal Ikut 'Uji Nyali'
Toto Pribadi

VIVAnews - Kegagalan Inggris di Piala Dunia 2010 masih membuat Wayne Rooney dan Steven Gerrard terpukul. Alasan itu pula yang membuat keduanya memutuskan untuk tak mengikuti sebuah event yang akan digelar di London.

Seperti dilansir BBC, Kamis 1 Juli 2010, striker Manchester United dan gelandang Liverpool ini direncanakan akan mengikuti sebuah kompetisi adu kebolehan bertajuk A:3K. Event ini merupakan event tantangan yang akan diikuti pebola-pebola terbaik di dunia.

Sebelumnya, enam pemain telah terpilih untuk adu kebolehan soal kekuatan, sepakan melengkung, ketelitian, kontrol dan serangan. Selain Rooney dan Gerrard, pihak penyelenggara juga telah memilih Cristiano Ronaldo, Didier Drogba, Cesc Fabregas dan David Villa.

"Kami sepenuhnya memahami dan menghormati keputusan kedua pemain. Kami harus menggantikan mereka dengan dua pemain lain tapi dengan pemain-pemain yang masuk dalam enam pemain terbaik di dunia," ujar Direktur A:3K, Terry Byrne.

"Setelah berkonsultasi dengan semua pihak yang terkait, semua setuju untuk menunda acara tersebut sampai musim panas nanti karena kami berniat untuk memberikan enam pemain terbaik," lanjutnya.

Menurut rencana, event ini akan digelar usai Piala Dunia 2010 nanti atau tepatnya pada tanggal 17 Juli 2010. Namun mundurnya Rooney dan Gerrard membuat event 'unik' ini kemungkinan besar akan dilangsungkan pada bulan Juni 2011.
• VIVAnews

Source : http://bola.vivanews.com

ecly_watchaa
01-07-2010, 01:02 PM
Power : Rooney, Ronaldo...
Kontrol : Ronaldo, Rooney
Precision : Villa, Ronaldo
Attack : Villa, Rooney
Curve : Gerrard, Ronaldo


yang menang Ronaldo....

tp klw Wazza absen ama si Gerat, gantinya jadi gini...

Power : Drogba, Ronaldo...
Kontrol : Villa, Ronaldo
Precision : Villa, Ronaldo
Attack : Drogba, Ronaldo
Curve : Ronaldo, Cesc

tetep si CR9 tuh,....:happy:

Redsbusby
06-07-2010, 04:18 AM
Regulasi Baru Tak Jamin Majukan Sepak Bola Inggris
okezone

MANCHESTER - Gary Naeville menyambut sinis rencana FA membuat peraturan baru terkait pembatasan jumlah pemain asing di Premier League. Menurut bek veteran Manchester United, aturan baru tersebut takkan mampu mengembangkan prospek EPL. Benarkah?

Diketahui, usai tersingkirnya Inggris di babak 16 besar Piala Dunia, Federasi sepak bola Inggris memang berencana membatasi jumlah pemain asing di ajang Premier League. Langkah ini ditujukan untuk memberikan lebih banyak kesempatan kepada pemain lokal untuk menunjukkan kebolehannya dan memperbaiki prestasi The Three Lions yang terus terpuruk.

Diketahui, selama beberapa tahun terakhir ini Premier League memang didominasi para pemain asing. Nah, dalam rencananya, FA akan mewajibkan seluruh tim untuk setidaknya memiliki delapan pemain lokal dalam skuadnya, dimana 17 pemain lainnya harus berusia di bawah 21 tahun atau bukan pemain asing.

Namun, Neville justru tak yakin dengan prospek tersebut. Menurutnya, regulasi baru tersebut tak akan menjamin timnas Inggris akan menjadi lebih baik.

“Dalam kasus, apa yang harus diubah untuk mengembangkan prospek Inggris di masa depan, saya rasa sulit untuk mengubah seluruh struktur, jika hanya untuk memberikan keuntungan bagi timnas,” tulis Neville di koran Sunday Times, Senin (5/7/2010).

“Premier League merupakan salah satu liga tertbaik di dunia dan kami selalu mengakomodasi pemain asing,” tambahnya.

“Menurut pandangan saya, jika para pemain Inggris cukup bagus, maka mereka akan lolos (ke perempat final). Kami telah memiliki komunitas dan program akademi untuk para pemain lokal,” tuturnya.

“Anda bisa berargumen bahwa sistem akademi harus dikembangkan, tapi tak ada formula rahasia untuk itu. Inggris selalu menciptakan pemain bagus, tapi negara lain juga sama dan kita tak bisa menghentikan mereka (negara lain) melakukan hal itu,” imbuh 35 tahun ini.

Hilman-Bukan-Superman
06-07-2010, 04:03 PM
5 Pemain Afrika Layak di Premier League

Piala dunia adalah etalase para pemain.Mereka yang bermain impresif, bakal dilirik klub-klub besar. Siapa saja kira-kira lima pemain Afrika yang paling potensial dipinang klub besar di Premier League? Berikut prediksi fotballfancast.

Madjid Bougherra (Aljazair)
Pemain 27 tahun ini bermain apik di lini pertahanan Aljazair. Pemain yang beroperasi sebagai bek tengah ini punya kecepatan dan inisiatif yang menonjol mengantisipasi serbuan lawan.

Dengan tinggi 190 cm dan berbadan kekar, akan sangat cocok dengan tipikal permainan di Premier League. Madjid yang saat ini masih terikat kontrak dengan Rangers ini sempat mengutarakan keinginannya bermain di Premier League. Arsenal dan Liverpool dikabarkan tertarik untuk mendapatkan tandatangannya. Banderol pemain ini diperkirakan 5 juta poundsterling.

Anthony Annan (Ghana)
Gelandang yang berlari seperti tak mengenal lelah. Annan yang saat ini bermain di Rosenborg, digadang-gadang sebagai Michael Essien baru, dan dipuji sebagai Claude Makalele muda, oleh para fans dan sejumlah pengamat, karena permainannya yang apik dan tenang. Gelandang berusia 23 tahun ini memiliki kecepatan dan kekuatan.
Buktinya, menempati posisi Essien yang absen karena cedera, Annan menunjukan performa yang mengesankan. Chelsea pernah menunjukkan ketertarikannya di musim lalu. Setelah Piala Dunia, bisa jadi The Blues kembali tertarik untuk merekrut Annan. Klub yang tertarik bisa merogoh kocek 10 juta poundsterling, untuk mengeluarkannya dari Rosenborg.

Vincent Enyeama (Nigeria)
Meski hanya berlaga dalam tiga pertandingan, karena Nigeria segera tersingkir, Enyeama cukup bisa meyakinkan banyak kalangan bahwa dia pantas bermain di Premier League musim ini. Di bawah mistar, kiper 27 tahun yang bermain di Hapoel Tel Aviv FC ini menunjukan penyelamatan-penyelamatan memukau.

Klub Premier League yang menyatakan tertarik baru West Ham dan Arsenal. Untuk memboyongnya, diperkirakan dana yang perlu disiapkan sekira 3-3,5 juta poundsterling.

Asamoah Gyan (Ghana)
Striker Ghana yang bermain di Ligue 1 Prancis ini mencetak tiga gol untuk Ghana di Piala Dunia. Gyan adalah striker yang memiliki kecepatan dan jiwa petarung. Dengan penampilannya di Afsel, banderol Gyan melambung hingga 10 juta poundsterling. Klub medioker di Premier League bisa jadi mengincar Gyan. Sejauh ini baru West Ham United yang menunjukkan ketertarikannya.

Siphiwe Tshabalala (Afsel)
Tshabalala menjadi sorotan ketika gol pertama di Piala Dunia Afsel yang lahir dari kakinya ke gawang Meksiko. Tiga kali tampil, pemain 25 tahun ini punya catatan bagus yang bisa dipertimbangkan klub-klub di Premier League.

Winger kidal Kaizer Chiefs FC ini sangat berbahaya bila mendapatkan bola di jantung pertahanan lawan, karena kemampuan tembakan jarak jauhnya pun cukup bagus. Wigan Athletic, sudah menyatakan tertarik dengan pemain berambut gimbal ini.
(fit)

Redsbusby
07-07-2010, 01:45 AM
Diatas yg bener2 menarik buat sya sih si Enyeama ama Tshabalala. mereka bener2 pantes tuh masuk Inggris, ngeliat stamina, ngototnya, ama Semangtnya... Klo Gyan sih OK jg, dlu smpet ngirain dy uda tuwir, ternyata msh 25..hahaha Tampang emg menipu :crazy:

Diego
07-07-2010, 06:59 PM
Liga Inggris sekarang tumbuh menjadi salah satu liga paling komersil di dunia olahraga (bukan hanya sepakbola), dengan kental nya nuansa bisnis di premiership wajar arus investor asing berdatangan ke klub2 premiership...

Taipan2 rusia,china,dan syech2 arab serta trilyuner2 dr amerika berlomba-lomba berinvestasi pada sepakbola inggris...

Menarik memperhatikan ide dr seorang michael platini, dimana diperlakukan semacam pembatasan keuangan tim,agak mirip dgn salary cap wlpun berbeda bentuk, dimana setiap klub hanya akan bole memakai uang yg didapat dari hasil kegiatan sepakbola klub itu sendiri,bukan suntikan dana dari para pemiliknya...

So apakah setuju dgn sistem yg kurang lebih dpt dikatakan salary cap nya versi sepakbola ini....

Apa keuntungan ke kurangannya bila kt liat dr sudut pandang fans tentunya, apakah ini baik buat iklim sepakbola???

Yuk kita diskusi n debat mengenai ini....
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Diego
07-07-2010, 07:02 PM
Kaya nya tim2 big four akan menjadi penentang pertama dari kebijakan ini,...
Utk MU yg punya banyak bisnis diluar sepakbola seperti restoran,mall, dan hotel mungkin...
Atau chelsea dan city yg punya kebiasaan jd alat cuci duit pemiliknya, hehehhe....

Tp sbenarnya ide platini ni sgt fair utk mengembalikan arti yg sbnrnya dr olahraga yg bernama sepak bola...

Itu opini gw loh....lanjuttt
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Oom Panda
07-07-2010, 07:09 PM
wah berat... pembahasan yang berat...

dengan adanya salary cap sudah ipastikan tidak akan ada diskriminasi terhadap pemain, agen dan owner klub tidak bisa lagi semena-mena dalam urusan transfer, klub juga bisa mengendalikan pengeluaran mereka. Tapi ini memang sulit untuk diaplikasikan ke sepakbola Eropa menurut gw (untuk skarang ini yah.. tau ke depannya), walaupun, Sepakbola Amerika, Kanada, dan Australia kalo ga salah udah menerapkan ini...

Yah... menurut gw ini masih perlu penggodokan yang sangat dalam untuk dapat diterapkan ke Liga2 besar Eropa..

fredrian.seven
07-07-2010, 07:14 PM
Keuntungannya:
- Rasanya bisa menghambat inflasi harga pemaen dan gaji. Tim2 kaya khususnya seperti city seringkali merusak harga pasar dan tawaran gaji pemaen. Mentang2 mereka punya uang mereka seenaknya naikin tawaran transfer ataupun gaji walaupun secara finansial mereka nggak mampu membiayai itu.

Kekurangannya:
- Tim-tim menengah, klub-klub tanggung, atau klub bagus tapi badget dan pemasukan terbatas akan makin tersisih dari klub-klub yang punya basis finansial bagus walaupun ada beberapa yang merupakan klub semenjana (contoh newcastle mungkin). klub-klub yang nggak punya basis pendapatan kuat makin susah bersaing coz untuk pembelian transfer maupun gaji dibatasi, sedangkan tim-tim bagus dan biasa yang punya kemampuan finasial lebih bakalan lebih leluasa meningkatkan kualitas tim.

Ini aja dulu..dah waktunya pulang kantor dan siap-siap kuliah. besok lagi diskusinya...

Redsbusby
08-07-2010, 12:54 AM
Wahh berat banget nih,... Tapi denger cara2 om2 diatas kasih pendapat, bisa buat belajar nih :D:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Kalo misalnya sudah ada contoh dari Liga2 lain yg bisa dijelaskan bahwa dgn Salary Cap itu bisa menciptakan keadilan agar tidak ada kecemburuan sosial antara Klub kaya raya dan biasa saja, kenapa nggak.

Karena klo masih seperti sekarang ini, kasihan jg liat tim2 gurem yg secara finansial begitu2 saja tidak bisa memiliki pemain yg nggak 'gitu2 aja'. Penerapan aturan itu jg kan bakal menjaga kepetingan klub untuk membina pemain2 muda. Karena ironis aja ngeliat sekarang banyak pemain muda dibajak dgn iming2 gaji tinggi, namun setelah d klub barunya tidak berkembang kemudian dibuang begitu saja, takutnya malah menghambat perkembangan pemain bersangkutan. Oiya, Denger2 presiden asosiasi klub eropa,ECA, uda kasih persetujuan Verbal ya? kok belum ada kabar lg...:-??

Sudah 2 tahun kalo ngga salah sejak Platini mengajukan proposal ke menteri-menteri terkait jajaran UE. Tapi spertinya agak susah karena mungkin harus merevisi aturan2 hukum UE. Kalo saya pribadi mendukung kebijakan tersebut, untuk mengembailkan nilai sepakbola itu untuk bener-bener Profesional dan mandiri. Selain agar tidak ada kesenjangan. IMHO

yoshiharu_kubo10
08-07-2010, 10:22 AM
setuju...

di tingkat individu...para pemain sepakbola sudah menjadi overpaid individual...

gaji mereka yang bisa mencapai ratusan ribu pound per minggu itu sudah tidak wajar...

belum lagi penghasilan lainnya...hmmmph...

di tingkat klub...klub-klub besar yang memiliki kemampuan finansial lebih...menggunakan kemampuan finansial mereka untuk menumpuk pemain2 hebat dengan gaji besar di klub mereka...pemain2 yang masih muda tapi punya potensi juga mereka beli dan kemudian kalau dianggap perlu pengalaman bertanding...tinggal dipinjamkan ke klub lain...

ini membuat sepakbola menjadi rusak...karena kompetisi menjadi dikendalikan sejumlah klub saja...termasuk klub seperti Manchester United...

dancoloveunited
08-07-2010, 06:00 PM
setuju... gw pingin liat sepakbola kayak dulu lagi, dimana semua kebijakan transfer masih dalam batas normal dan persaingan pun lebih sehat, juga ditambah dengan banyaknya potensi2 muda yang akan lebih dimanfaatkan...

tapi kayaknya nggak mungkin...

it's all about the money... it's all about the dum dum dara dum dum...

Red Army
08-07-2010, 06:42 PM
gak setuju krn ingin ngeliat Liverpool sengsara dulu & United ngelewatin semua rekornya...hehehe

fredrian.seven
08-07-2010, 06:50 PM
gak setuju krn ingin ngeliat Liverpool sengsara dulu & United ngelewatin semua rekornya...hehehe

Klo mikir liverpool emang jadi nggak setuju. tapi klo mikir citi jadi setuju banget,he... ini apa masuk kategori iri ya?

Diego
08-07-2010, 07:16 PM
Mari kt persempit...
1.Setujukah anda bila sebuah klub hanya bole memakai uang yg mereka dpt murni dr kegiatan klub tsb, tidak ada inject2an dr pemiliknya??

Hal ini kynya berlaku di NBA,NFL,NHL..
Jd sekaya apapun loe sbg pemilik klub tetep duit loe ada batasan ketika bergabung dlm suatu liga...
Komisoner liga akan mengatur salary cap yg adil buat semua klub...

Secara kasat mata ini akan menjadi seperti "liga sosialis" dimana semua kemakmuran menjadi sama dan semua batas kekayaan klub menjadi sama....
Mksdnya disini sebuah kejayaan klub tidak dibangun secara tiba2 hanya krna sang pemilik adalah seorang sarang duit yg punya duit tak terbatas utk membawa kejayaan yg instan...
Bukan nya iri sih sm tim model city,chelsea atau madrid, tp rasa nya cara2 mengumpulkan bintang2 demi kejayaan yg instan sgt tidak enak untuk dilihat...

Gw she demen kl premiership jd ky model NFL gt,tp kynya bakal sulit sih...
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Red Army
08-07-2010, 07:22 PM
budaya Amerika dg budaya Eropa beda..kalo USA lebih gamoang krn mereka 1 bangsa walopun melting pot sekalipun tp kalo di Eropa, mereka keluarga besar tp beda bangsa yg punya aturan sendiri2 tp tetap ingin bersatu sebagai Eropa.

kalo mulai urusan membatasi segala macam, mereka harus bergadapan dg peraturan Uni Eropa yg intinya ingin mensejahterakan Eropa secara keseluruhan. sepakbola hanya sebagian kecil dari aspek budaya Eropa.

Andi Istiabudi
10-07-2010, 02:48 AM
Liga Inggris 2012/13 Diundur?
Ada indikasi kompetisi Liga Primer Inggris musim 2012/13 akan diundur karena bersamaan dengan diselenggarakannya Olimpiade 2012 London.
Oleh M Yanuar F

Liga Inggris musim 2012/13 kemungkinan harus diundur dari jadwal yang seharusnya. Pertimbangannya, pembukaan kompetisi bersamaan waktunya dengan penyelenggaraan Oplimpiade 2012 di London.

Komite Olimpiade Internasional juga sudah menegaskan tiap even nasional tidak boleh diselenggarakan bertepatan dengan berlangsungnya Olimpiade, yang rencananya bergulir mulai 27 Juli hingga 12 Agustus.

Ada pun Liga Primer biasanya berlangsung pada awal Agustus, dengan pembukaan kompetisi dimulai dengan laga Community Shields dan kompetisi lain di bawah Liga Primer juga berjalan.

"Saya bisa pastikan kami saat ini membicarakan dengan semua badan olahraga yang bertanggung jawab untuk pengaturan jadwal di Britania Raya pada 2012 dan kami harus bisa mencapai kesepakatan," demikian pernyataan dari Paul Deigton, chief executive Olimpiade 2012 di London.

Selain jadwal penyelenggaraan Liga Primer yang bertepatan dengan even Olimpiade, sejumlah venue yang biasa digunakan untuk pertandingan sepakbola juga akan dipakai dalam Olimpiade, seperti stadion New Wembley.

Source : http://www.goal.com/id-ID

Redsbusby
11-07-2010, 09:28 AM
baru tau ada istilah Pay-as-You-Play:-?

Aston Villa Dapatkan Aurelio, Kejar Keane
Martin O'Neill akan coba mendapatkan Robbie Keane untuk mengisi kehilangan James Milner.

Aston Villa dipastikan memboyong Fabio Aurelio dengan status free transfer, dan sedang berupaya mendapatkan Robbie Keane dari Tottenham Hotspurs.

Aurelio, kini berusia 30 tahun, menolak tawaran a pay-as-you-play -- hanya dibayar jika dimainkan -- yang disodorkan Liverpool. Ia juga menolak tawaran Olympique Marseille dan Olympiakos.

The Reds menawarkannya kontrak seperti itu karena Aurelio rawan cedera. Ia banyak absen musim lalu, karena kerap menjalani perawatan.

Martin O'Neill, pelatih Aston Villa, membutuhkan pemain berpengalaman untuk menutup kelemahan di sayap kiri. Aurelio bisa bertahan dan menyerang dengan baik.

Aurelio memegang passpor Italia, sehingga tidak akan sulit mendapatkan ijin kerja. Ia berpengalaman sebagai left-back dan gelandang.

Ia akan mengisi tempat yang ditinggalkan Wilfried Bouma, left-back yang pergi dengan status bebas transfer, dan Nicky Shorey yang sedang dijajakan.

O'Neill kini membidik Robbie Keane. Villa memiliki cukup dana untuk belanja, karena baru saja menjual James Milner ke Manchester City.

Randy Lerner tidak menyediakan dana belanja, karena klub merugi £43.7 jut tahun lalu. Lerner mengatakan jika O'Neill ingin belanja, ia harus menjual pemain.

Keane dipastikan akan dilepas Tottenham, karena pelatih Harry Redknapp memiliki Jermaine Defoe, Peter Crouch, dan Roman Pavlyuchenko. Musin lalu, Keane juga dipinjamkan ke Celtic selama enam bulan.

Villa juga tidak keberatan menggaji Keane £60 ribu per pekan. Setelah mendapatkan Keane, O'Neill akan doba mendapatkan Aiden McGeady dari Celtic.

moris33
13-07-2010, 03:31 PM
Alan Smith menantikan kunjungan ke Old Trafford...
Oleh Agung Harsya


Newcastle United akan menghadapi Manchester United pada laga pembuka Liga Primer Inggris musim 2010/11. Pertemuan itu sangat dinantikan Alan Smith.

Pemain berusia 29 tahun ini pernah tiga tahun bergabung dengan Red Devils sebelum akhirnya pindah ke Newcastle 2007 silam. Smith bertekad kembali ke Old Trafford dengan mengusung misi memulai kampanye sebaik mungkin bersama Magpies.

"Kembali ke klub terdahulu selalu jadi spesial," ujarnya dalam laman resmi klub.

"Dan kembali ke Liga Primer, tandang ke markas United merupakan awal yang baik."

"Kami ingin kembali berlaga di Liga Primer dengan kondisi lebih fit dan kuat. Para pemain ini sudah kembali fokus dalam kondisi baik menyambut musim yang baru."

"Kami cukup percaya diri tentang apa yang bisa kami raih dan kami harus membuat kami sendiri berbangga serta melanjutkan momentum yang sudah kami mulai musim lalu."





Salah satu pemain paporit moris saat dia masih di MU, kangen juga melihat penampilan smudge

Semoga musim ini bisa bermain baik dan tdk didera cidera lagi ...........

sellamanyaunited
13-07-2010, 03:34 PM
pembukaan priemer league bukannya community shield united vs chelsea om?
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

moris33
13-07-2010, 03:42 PM
pembukaan priemer league bukannya community shield united vs chelsea om?
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

CS menandai dibukanya BPL, tapi itu bukan/tdk termasuk dlm partai BPL .........

Jd MU vs celsi di CS bukan partai BPL, itu memperebutkan tropi CS yg biasanya mempertemukan antara Juara BPL vs Juara FA Cup

sellamanyaunited
13-07-2010, 03:46 PM
CS menandai dibukanya BPL, tapi itu bukan/tdk termasuk dlm partai BPL .........

Jd MU vs celsi di CS bukan partai BPL, itu memperebutkan tropi CS yg biasanya mempertemukan antara Juara BPL vs Juara FA Cup

oh iye ane lupa, tp kan kl newcastle vs united masih dianggep partai pembuka ya om? hehe kirain partai pembukanya itu united vs chelsea
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Ayunda
13-07-2010, 03:50 PM
CS menandai dibukanya BPL, tapi itu bukan/tdk termasuk dlm partai BPL .........

Jd MU vs celsi di CS bukan partai BPL, itu memperebutkan tropi CS yg biasanya mempertemukan antara Juara BPL vs Juara FA Cup


Bukannya United nggak juara Piala FA musim lalu, ya? Bingung ni... :hammer:

otonk reddevilz
13-07-2010, 04:16 PM
Bukannya United nggak juara Piala FA musim lalu, ya? Bingung ni... :hammer:

iyah sist..juara FA musim lalu kan juga Chelsea..jadi sesuai aturan dari FA nya maka laga CS mempertemukan Juara vs Runner Up Liga ato club yang di putuskan/ditunjuk oleh FA :peace:

moris33
13-07-2010, 04:17 PM
oh iye ane lupa, tp kan kl newcastle vs united masih dianggep partai pembuka ya om? hehe kirain partai pembukanya itu united vs chelsea
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif
MU vs celsi putaran pertama tgl 18 Desember 2010

Bukannya United nggak juara Piala FA musim lalu, ya? Bingung ni... :hammer:

Yup betul sekali
Juara FA celsi jd diambil dr urutan 2 BPL, kan ga mungkin CS partai celsi vs celsi
Sama spt tahun 1998 saat MU juara EPL & FA, maka lawan MU diambil dr peringkat 2 EPL

Redsbusby
13-07-2010, 04:36 PM
oh iye ane lupa, tp kan kl newcastle vs united masih dianggep partai pembuka ya om? hehe kirain partai pembukanya itu united vs chelsea
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Community Shield berbeda dengan PremierLegue sel...
Itu emang uda peraturan, soalnya Chelsea kan pemenang FA dan Liga Primer, kan ngga mungkin Chelsea lawan Chelsea :D, makanya lawannya diambl dari Runner Up Liga, biar dianggap sepadan..

I cant wait the season to get STarted!~X(

sellamanyaunited
13-07-2010, 05:02 PM
Community Shield berbeda dengan PremierLegue sel...
Itu emang uda peraturan, soalnya Chelsea kan pemenang FA dan Liga Primer, kan ngga mungkin Chelsea lawan Chelsea :D, makanya lawannya diambl dari Runner Up Liga, biar dianggap sepadan..

I cant wait the season to get STarted!~X(

oooooh begitu, iya ane jg mikir kan pas chelsea juara EPL+FA makanya mikir ntar community shield lawan siapa, ternyata diambil runner up, kirain united diambil gara2 juara carling hehe
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

yoshiharu_kubo10
13-07-2010, 05:10 PM
hwhwhwh...iya...untuk Community Shield...

kalau pemenang FA Cup dan juara liga sama...yang jadi wakil Piala FA harus juaranya...

wakil liga baru bisa yang lain seperti runner up...

cie...cie...numpang lewat ya...supaya ga beduaan melulu...

nasib mesin turbo forum memang gini...sering ngobrol berdua...dunia (baca : forum) serasa milik berdua...yang lain ngontrak...

*kabur

---

The Shield - A brief history

The FA Charity Shield, as it was formerly known, was first played for in 1908. It evolved from the “Sheriff of London Shield” fixture that had been played annually between a leading professional club and a leading amateur club.

In 1904, for example, famous amateurs Corinthians (as in “the Corinthian spirit”) took on FA Cup holders Bury…and beat them 10-3!

Manchester United, who had just become Football League champions for the first time, beat Southern League champions Queens Park Rangers to win the first-ever Shield fixture. United won 4-0 after a 1-1 draw, with both matches being played at Stamford Bridge, and no Shield match has ever been replayed since then.

In 1974 FA Secretary Ted Croker proposed that “The FA Charity Shield” (its name from 1908 until 2002) should be played at Wembley as a curtain-raiser to the new season. The match would feature the reigning League champions and FA Cup holders.
Prior to 1974, with the Shield a less prestigious fixture, the match was played at various club grounds and often involved teams who had won nothing at all.

The Shield has become one of the domestic season’s most important occasions and a crowd of 63,317 saw Arsenal beat Manchester United at Cardiff’s Millennium Stadium in August 2004. The match was broadcast right across the globe, with a potential worldwide TV audience of 270 million.

While Wembley acted as host, from 1974 to 2000, well over £5 million was distributed to charities by The FA, most of them nominated by the competing clubs.

The Shield is presented in partnership with The FA's Community partner McDonald's following previous sponsors One2One, AXA, Littlewoods and General Motors.


Shield Trivia

* The highest-scoring Shield match took place in 1911 when Manchester United beat Swindon Town 8-4. In the following year, some of the Shield proceeds were donated to the Lord Mayor of London’s “Titanic” disaster fund.
* Neither team involved in the Shield match in 1950 was a club side. A “World Cup Team” comprising players from the England squad for the World Cup in Brazil defeated a “Canadian Touring Team” comprising players from an FA party that had toured Canada in the same year – 4-2 at Stamford Bridge.
* In 1967 Tottenham goalkeeper Pat Jennings scored a goal from his own penalty area against Manchester United at Old Trafford. Alex Stepney was the embarrassed ‘keeper at the other end and the match finished 3-3.
* The Shield was taken to Wembley in 1974 and 67,000 saw Liverpool beat Leeds 6-5 on penalties after a 1-1 draw. On a hot afternoon when tempers became frayed, Billy Bremner and Kevin Keegan were sent off.
* In the 1980s and early ‘90s the Shield was shared by the competing clubs for six months each when the match was drawn after ninety minutes. The penalty shoot-out was re-introduced in 1993.
* Leeds and Liverpool played a seven-goal thriller in 1992. A rampant Eric Cantona netted a hat-trick for Leeds but was destined to become a Manchester United player during the season that followed.
* Manchester United appeared in no fewer than seven Shield matches in the 1990s – winning four, drawing one and losing two. In 2003 they featured in their 22nd Shield match overall.

SUMBER (http://www.thefa.com/TheFACup/FACompetitions/TheFACommunityShield/History)

Redsbusby
13-07-2010, 05:20 PM
hwhwhwh...iya...untuk Community Shield...

kalau pemenang FA Cup dan juara liga sama...yang jadi wakil Piala FA harus juaranya...

wakil liga baru bisa yang lain seperti runner up...

cie...cie...numpang lewat ya...supaya ga beduaan melulu...

nasib mesin turbo forum memang gini...sering ngobrol berdua...dunia (baca : forum) serasa milik berdua...yang lain ngontrak...

*kabur

Maaf TS, numpang Nimpukk :hajar2::hajar2:
__________________________________________

Rodwell: I was always committed to Toffees
Jack Rodwell always knew he would sign a new deal with Everton, despite reported interest from Manchester United.


The 19-year-old made a huge impact in the Everton first season, making 26 Barclays Premier League appearances - an impressive tally for such a young player.

He was rewarded with a new five-year contract in May - and after committing his long-term future to the club, says he never had any doubt he would stay put.

Massive season

He said: "When these questions were getting asked (about my future) I always knew I was going to sign a new contract.

"I didn't have a doubt in my mind. It's good to get it out of the way so I can focus on the new season, but it was never an issue."

Rodwell has now set his sights on securing a regular place in the Everton starting line-up in what he has labelled a "massive season".

He added: "I'm 19 so I'm still young, but my main aim is to get in the team and hold down a regular place. Last season was good for me and even if I only feature in a similar way it's not the end of the world."

sellamanyaunited
13-07-2010, 06:28 PM
newcastle main diOT kan? yah menang laah united haha
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Redsbusby
13-07-2010, 06:32 PM
Sbg tuan rumah belom tentu menang jg to sell...:D
But we always hope for the best, Victory!!

sellamanyaunited
13-07-2010, 07:08 PM
Sbg tuan rumah belom tentu menang jg to sell...:D
But we always hope for the best, Victory!!

wah parah om agung nyumpahin united kalah, parah! kalo misalkan kalah kterlaluan banget ooom dikandang + united diatas kertas .ck haha pokoknya berharap united bisa menang deeeh apalagi pas lawan pool hehe
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Redsbusby
13-07-2010, 07:12 PM
wah parah om agung nyumpahin united kalah, parah! kalo misalkan kalah kterlaluan banget ooom dikandang + united diatas kertas .ck haha pokoknya berharap united bisa menang deeeh apalagi pas lawan pool hehe
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Sis, tolong yaaa bedain nyumpah dgn nggak..hehehe
Itu post saya diatas, saya bilang bahwa Status Tuan Rumah belum tentu bisa menang. Ya? Bukan nyumpah kalah. :peace:.. thanks..

sellamanyaunited
13-07-2010, 07:26 PM
Sis, tolong yaaa bedain nyumpah dgn nggak..hehehe
Itu post saya diatas, saya bilang bahwa Status Tuan Rumah belum tentu bisa menang. Ya? Bukan nyumpah kalah. :peace:.. thanks..

hahaha ampun ampun ooom hehe iya dah kaga nyumpah tp ngedoain haha (sama aje dong?) haha waaah OOT nih, kembali ke tema oom
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

ferly_Liemz
14-07-2010, 02:32 AM
OFFICIAL: Tottenham Hotspur Manager Harry Redknapp Signs Contract Extension Until 2013

'Arry staying at White Hart Lane for three more years...
By Matt Monaghan
goal.com
Jul 13, 2010 5:54:00 PM


Tottenham Hotspur manager Harry Redknapp has inked a contract extension at the club until 2013.

The ex-Portsmouth supremo guided the north Londoners to the Champions League qualifying stage for the first time in their history last term after finishing in fourth place in the Premier League. After being linked with a big money switch to ambitious Dubai outfit Al Ahli, chairman Daniel Levy has moved swiftly to secure the 63-year old's future.

A statement on Spurs' official website read: "The club is delighted to announce that we have extended the contract of manager Harry Redknapp until 2013.

"Harry guided the side to fourth place in his first full season with the Club, our highest league finish since the Premier League's inception, with the prospect of competing in the Champions League for the first time this coming campaign. The achievement earned him the Premier League Manager of the Season award."

Redknapp had taken the club from the bottom of table when he joined in September 2008 to Europe's elite club competition. The news follows fresh four year and six-year deals for star men Gareth Bale and Luka Modric as Tottenham look to build on last term's success.

Redsbusby
14-07-2010, 08:02 AM
Extension hingga 2013, kayaknya pertanda dy gak bakal jadi pelatih England nih, padahal uda sempet optimis dy bakal jd suksesor si Capello. Hmm selamat meramaikan persaingan Titel Liga Inggris deh, Harry 'Houdini' Redknapp..:kuda:

sellamanyaunited
14-07-2010, 10:06 AM
iyalah spurs memperpanjang kontrak redknapp , diakhir musim kemaren bisa masuk anggota big 4 yg baru menggeser posisi pool hahaha
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

rondwisan
19-07-2010, 11:15 AM
Martin Jol kembali ke Premier League nih, menangani club London, Fulham yang ditinggal manager mereka ke Anfield ...
__________________________________________________ _

Jol driven by unfinished business in England
Soccernet, Harry Harris - July 18, 2010


Martin Jol's determination to succeed in English football is the reason why he has said 'yes' to becoming the new Fulham boss.

Soccernet revealed on Wednesday that Jol had leapt to the front of the queue of candidates and, since then, talks have advanced - though Fulham have been surprised at Jol's willingness to quit Ajax, one of Europe's most prestigious clubs, in favour of Craven Cottage.

Sources close to Fulham have confirmed to Soccernet that negotiations to bring Jol to Fulham remain ongoing, but are expected to be resolved within the next 48 hours.

His wife's love of London has certainly played a role in the return and Jol has retained his family home in the English capital since his Spurs exit in anticipation of such a move, which he was sure would arrive one day.

The Dutchman rejected the chance of a move to the Midlands after leaving Tottenham, and instead switched to Germany with Hamburg, and then back to the Netherlands with Ajax, as he waited patiently for a job offer in London.

Jol believes he has unfinished business in England; having taken Spurs to two successive fifth place finishes in the Premier League, he was confident that he could have led the club into the top four.

His appointment comes as a major coup for chairman Mohammed Al-Fayed and will be confirmed on Tuesday at the latest.

Hilman-Bukan-Superman
20-07-2010, 12:10 AM
Dana White Hart Lane 400 Juta Pounds
http://i.okezone.com/content/2010/07/19/45/354415/mQJ2GYP8xZ.jpg
LONDON – Semakin berkembangnya industri sepakbola di Inggris membuat Tottenham Hotspur berencana memugar stadion White Hart Lane, demi menunjang prestasi The Lilywhites.

Sebuah sumber terdekat Spurs yang memiliki rencana aplikasi stadion, Haringey Council menyebutkan jika pembangunan bukan hanya kapasitas atau fasilitas stadion. Namun, semua sarana pendukung juga akan dibangun.

Supermaket yang disebut sebagai terbesar juga akan dibangun Haringey. Pada fase pertama pembangunan akan dibangun stadion yang megah, termasuk menambahkan 56.250 tempat duduk, 150 kamar hotel dan 200 rumah.

Lebih lanjut diharapkan jika Spurs sudah bisa melakukan pembangunan pada tahun depan dan White Hart Lane baru dengan desain cincin perak, sudah bisa digunakan pada musim 2013/2014, dana yang disiapkan mencapai 400 juta poundsterling.

Klub ini akan mengikuti kualifikasi Liga Champions untuk kali pertama musim depan. Bila lolos ke babak utama atau putaran final, maka bisa dipastikan Spurs akan kebanjiran permintaan tiket.
(zwr)

http://bola.okezone.com/

sellamanyaunited
20-07-2010, 01:12 PM
waaah spurs dapet dana seger 400 jt pounds , bagi ke united dong haha
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

rondwisan
20-07-2010, 06:14 PM
Martin Jol kembali ke Premier League nih, menangani club London, Fulham yang ditinggal manager mereka ke Anfield ...
__________________________________________________ _

Jol driven by unfinished business in England
Soccernet, Harry Harris - July 18, 2010

gak jadi nih Martin Jol ke Fulham, we'll stay @ Ajax
_________________________________________

Jol willing to stay at Ajax
Soccernet - July 20, 2010


Martin Jol is set to snub Fulham and remain at Ajax if he is given backing in the transfer market this summer.

Jol had been expected to succeed Roy Hodgson at Craven Cottage amid reports he would be forced to sell Ajax's star players like Luis Suarez and Gregory van der Wiel.

However, following talks with financial director Jeroen Slop and chief executive Rik van den Boog, Jol has been told he will be given funds to sign an affordable right winger and that more money will be made available if his top stars leave.

On Tuesday morning, Jol told De Telegraaf: "They (Fulham) were interested, but in principle I will stay at Ajax."

Jol had looked certain to leave and, in quotes carried by the Daily Mirror on Tuesday morning, had pointed to the financial restrictions at Ajax as a reason to depart.

"On Thursday evening Fulham contacted me," he said. "Fulham said they wanted me as their new manager and they contacted Ajax. The Premier League is the best competition in the world, and I like London very much. Fulham is a great opportunity.

"The way it is going at Ajax, we cannot play for the title, or the biggest prizes. For the past two weeks, I have been very worried about what is going to happen with Ajax.

"In the past, they have paid too much for not so good players and now they have no money to invest in the squad."

Redsbusby
20-07-2010, 06:20 PM
Waduh, abru aja tadi malem denger di m*tro sport si Jol uda sepakat, sekarang malah muncul berita sebaliknya.hmmm. Moga aja tetep ajdi ke FUlham deh, angkat nih tim jd kekuatan baru seperti musim lalu di piala uefa, ngalahin mantan timnya, Hotspurs dulu...

rondwisan
21-07-2010, 10:12 AM
Martin Jol saga nih ....,
blom deal aja nih, mo ke Fulham or stay with Ajax .... pilih yang Oom ... :crazy::crazy:
__________________________________________

Martin Jol continues talks over Ajax future
Soccernet - July 20, 2010

Martin Jol has revealed he is still in talks with the Ajax board as he attempts to sort out his future.

On Tuesday morning it appeared that he had ruled himself out of the running for the Fulham hot seat, but the story developed throughout the day and it has now emerged that Jol could be in line to replace Roy Hodgson.

Ajax are desperate to hold on to the former Tottenham Hotspur and Hamburg boss, but Jol has concerns over a lack of transfer funds for team building and the club will have to sell star names, with Gregory van der Wiel heading to Bayern Munich, to balance the books.

Jol, who is eager to manage in the Premier League once again, has suggested that talks could go on for some time until a solution is found.

Jol told journalists on Wednesday evening: "Fulham are interested and have approached me via [Mohamed] Al-Fayed and his people, but I won't give Ajax an ultimatum. On Wednesday I will resume talks with Ajax. These talks have been running for a couple of days and may even go on for a couple of weeks.

"I'm worried about Ajax, but the board is too because we have to let some players leave. There is interest in some of our top players and that is why I'm worried. We are not in negotiations. It is more a case of 'how are we going to find a solution?'

"We see that other clubs are active in the transfer market, yet Ajax isn't."

Redsbusby
21-07-2010, 11:51 AM
Mungkin tinggal masalahw aktu saja Jol kembali ke Premier League, apa belum sepakat masalah gaji y?:D. DIjamin, sepertinya Fulham bisa jadi kuda hitam nih kalo dilatih Jol, sama kayak Hotspurs dulu selama ditangani beliau...

fredrian.seven
21-07-2010, 12:35 PM
Mungkin tinggal masalahw aktu saja Jol kembali ke Premier League, apa belum sepakat masalah gaji y?:D. DIjamin, sepertinya Fulham bisa jadi kuda hitam nih kalo dilatih Jol, sama kayak Hotspurs dulu selama ditangani beliau...

Agak lupa nih... apa bener Spurs pas dilatih Jol jadi kuda hitam? Klo yang gagal tuh yang ex-pelatih sevilla kan, si juande ramos. tapi klo ngelihat hasil kerjanya di hamburg (bener kan) sama ajax ya mungkin Jol bisa memberikan hasil bagus buat fulham.

Redsbusby
21-07-2010, 12:45 PM
Agak lupa nih... apa bener Spurs pas dilatih Jol jadi kuda hitam? Klo yang gagal tuh yang ex-pelatih sevilla kan, si juande ramos. tapi klo ngelihat hasil kerjanya di hamburg (bener kan) sama ajax ya mungkin Jol bisa memberikan hasil bagus buat fulham.

Martin jol dulu setelah Santini pelatih Tottenham musim 2004 - 05 dipecat, seinget saya langsung on fire finis di urutan 9 om. Musim 05-06 seinget saya dy peringkat 5 yah.cmiiw. Pernh ngalahin United klo ngga salah.. Kayaknya dy cocoknya maen klo ada Arnesen, dirktur olahraga favoritnya :D, sayang sekarang uda di Chelshi*....

rondwisan
22-07-2010, 05:33 PM
Agak lupa nih... apa bener Spurs pas dilatih Jol jadi kuda hitam? Klo yang gagal tuh yang ex-pelatih sevilla kan, si juande ramos. tapi klo ngelihat hasil kerjanya di hamburg (bener kan) sama ajax ya mungkin Jol bisa memberikan hasil bagus buat fulham.

berikut perjalanan karir Jol selama di Spurs
Tottenham Hotspur

RKC Waalwijk denied reports in June 2004 that Jol was about to become assistant manager of Tottenham Hotspur.However, several days later, Jol was given the job under Tottenham's new coach Jacques Santini. Santini resigned from the manager's job after just thirteen games, and on 8 November 2004 Jol was confirmed as his replacement. In his first season in charge Jol improved their league fortunes and scrapped the defensive nature of play that Santini had instilled. After winning 5 league games in a row, Tottenham's best run of form since the 1992–1993 season, he won the FA Manager of the Month award in December 2004 and was strongly linked in the press with the then vacant managerial job at Ajax of Amsterdam, however Jol ruled out moving clubs early. Jol led Tottenham to the verge of European qualification but the season ended with a 9th place finish in the Premier League after a final day draw at home to Blackburn Rovers. This meant Spurs missed out on the UEFA Cup spot by two points. In August 2005 he signed a new three-year contract with Tottenham.

Tottenham warmed up for the 2005–2006 season by winning the pre-season tournament the Peace Cup which featured PSV Eindhoven, Lyon, Boca Juniors and others with Tottenham defeating Lyon in the final. Although Tottenham went out of both cup competitions at the first hurdle, they never once dropped out of the top 6 places in the league, and for much of the season as Tottenham sat in 4th place it looked as though Jol could lead Tottenham into the Champions League. However on the final day of the season, Tottenham's squad was struck down by illness and Spurs were defeated by West Ham United, meaning they missed out on Champions League qualification and finished 5th. Nevertheless, Jol had led Tottenham to their highest league finish since 1990, which meant they had qualified for the UEFA Cup via the league for the first time since the ban on English clubs playing in Europe was lifted in 1990. The season saw Tottenham concede just 38 league goals, the fewest the club has conceded since 1971.

The 2006–07 season saw Jol end Tottenham's lengthy hoodoo against Chelsea with a win, the first against them in the league since 1990. Tottenham's form was often inconsistent however, and in mid-February there were murmurs of discontent regarding Jol's management, with the team in the bottom half of the table and having been recently knocked out of the Carling Cup by bitter rivals Arsenal. However, a 4–0 FA Cup win away to Fulham kick-started a run of form which saw Tottenham take 27 points from their final 12 league games, losing just once. This run saw Spurs surge into 5th place, securing UEFA Cup qualification on the final day of the season, making Jol the first Spurs manager since Keith Burkinshaw to qualify for European football in successive seasons. Tottenham also reached the quarter-finals of the UEFA Cup and the FA Cup, losing to the eventual winners in both.

In the summer of 2007, Tottenham signed a number of expensive players spending around £40 million. It has been reported that some of these players were signed on the request of director of football Damien Comolli and that Jol was not allowed to select players he wanted to buy, such as Martin Petrov. When the suggestion of selling star striker Dimitar Berbatov arose, Jol claimed "I'd rather die."

Because of the large amount of money that had been spent, Spurs were expected to challenge for a top 4 place in the 2007–08 season. However, after Tottenham lost their opening two games, their club secretary John Alexander and director Paul Kemsley were photographed in a Spanish hotel with Sevilla manager Juande Ramos, who then claimed that Tottenham had made him a "dizzying offer" to become their manager, though this was denied by Tottenham's chairman Daniel Levy. This undermined Jol's position, and he was eventually sacked by the Tottenham board on 25 October 2007 during their 2–1 defeat to Getafe in the UEFA Cup. Jol confessed that he first became aware of the decision when his nephew told him of a text message he received saying Jol was to leave the job.

Jol rejected an approach from Birmingham City to discuss their managerial vacancy in November 2007, but was reported at the time as interested in returning to Premiership football to manage one of the clubs outside the 'top four'.


berikutnya bersama Hamburg dan kemudian Ajax
Hamburg

From the 2008–09 season he began coaching Bundesliga club Hamburger SV. For the first time since the 1999–2000 season Hamburg was at the top of the league standings and finally finished 5th place qualifying for the Europa League next season. Hamburg also reached the semi-finals of the UEFA Cup and the German Cup which were both lost against Werder Bremen.

Ajax

On 26 May 2009 it was announced that Jol was to be the new head coach of AFC Ajax, taking over from Marco van Basten who resigned at the end of the season. Jol showed his happiness at returning back to his home country and on 28 May 2009 he officially signed a 3 year contract.

After winning their opening two games of the season, Jol's Ajax lost away to PSV Eindhoven and then drew with Sparta Rotterdam at home, a result that saw them slip down to 7th place in the Eredivisie. However, this was the only game in which they dropped points at home all season. They ended the season with the league's strongest defence and the fewest league goals conceded by any Dutch team in 5 years, including just 4 conceded at home all season. Even more incredibly, they scored 106 league goals (an average of more than 3 per game), the most any Dutch side has scored since the 1997–98 season. This meant that Ajax ended the season with a goal difference of +86. PSV, who had the next best goal difference in the league, had only half of this with +43.

Jol's side didn't drop a single point after January, winning their final 14 games of the season. This meant that they finished with 85 points, a 17 point improvement on the previous season, and a tally that would have been enough to win the league in all but two of the seasons since 1995 when the rules of the Eredivisie changed to award 3 points for a win instead of 2. However, they were beaten to the title by one point, by Steve McClaren's FC Twente, who won their first ever Eredivisie title.

Jol had some consolation for the season, by winning the Dutch Cup, his first trophy since winning the same competition 13 years earlier with Roda JC, by beating Feyenoord 6-1 on aggregate in the first two-leg final since 1983.


dari Oom Wiki

nu_reccayasha
22-07-2010, 07:11 PM
Ke Manchester yang Mana, Huntelaar?
Rossi Finza Noor - detiksport


Manchester - Klaas-Jan Huntelaar dikabarkan tengah berada di kota Manchester untuk membicarakan masalah transfer. Masalahnya, klub Manchester mana yang ia tuju?

Masa depan Huntelaar di AC Milan memang sudah sering dispekulasikan. Hal ini terkait dengan penampilannya bersama Rossoneri yang tak secemerlang ketika ia di Ajax Amsterdam.

Sebelum ini penyerang berjuluk The Hunter itu dikabarkan tengah merapat ke Tottenham Hotspur dan Aston Villa. Lalu, belakangan, seperti dikabarkan ESPN Star, ia kini tengah berada di kota Manchester.

Tetapi tak dikatakan, klub manakah yang ia tuju, entah itu Manchester United atau Manchester City.

The Red Devils, melalui sang manajer, Sir Alex Ferguson, telah mengatakan bahwa mereka tak akan terlalu jor-joran belanja pemain musim ini. Fergie sendiri sudah cukup puas dengan skuadnya yang banyak dihuni pemain muda.

Kalau begitu, mungkinkah The Citizens yang dituju Huntelaar? Setelah mendatangkan Yaya Toure, David Silva dan Alexander Kolarov, City masih membidik Mario Balotelli dan James Milner. Mungkinkah Huntelaar juga masuk ke dalam daftar mereka?

Redsbusby
23-07-2010, 09:43 PM
Premier League Gandeng EA Sports
Narayana Mahendra Prastya - detiksport

London - Premier League menggandeng EA Sports sebagai partner resmi untuk teknologi di Liga Primer. Apa fasilitas yang akan ditawarkan EA kepada pemirsa?

"Sebagai kompetisi sepakbola domestik yang paling banyak disaksikan pemirsa di seluruh dunia, Barclays Premier League memberikan efek global yang besar dan akses langsung kepada penonton sepakbola yang paling antusias di seluruh dunia," ujar Mat Bilbey, wakil presiden EA Sports seperti dikutip dari Market Watch.

Dari kerjasama ini, maka EA akan mendapatkan hak eksklusif untuk menjadi Official Sports Technology Partner. EA akan menyediakan sejumlah fitur seperti Player Performance Index yang merupakan data statistik penampilan para pemain, yang mencakup kecepatan di mana pemain melepas tembakan, kekuatan bola ketika kiper melakukan penyelamatan penting, dan sebagainya. Teknologi ini akan digunakan di seluruh stadion klub peserta Liga Primer musim ini.

EA Sport juga akan merilis Team of The Week yang bisa diakses melalui situs resmi Premier League, www.premierlaegue.com. Tim ini disusun berdasarkan indeks performa pemain dari setiap pekan pertandingan.

Dengan menggunakan grafis, animasi, dan teknologi interaktif yang dipadu dengan data real-time, EA akan bekerjasama dengan pemegang hak siar untuk menayangkan analisis di setiap pertandingan. Teknologi ini memungkinkan fans semakin dekat dengan peristiwa yang terjadi di lapangan.

"Kami sangat gembira dengan kerjasam ini yang memungkinkan para penggemar Barclays Premier League mendapatkan hal baru. Fans sangat haus akan statistik dan informasi. Premier League dan EA Sports akan menyajikan sesuatu yang sebelumnya belum pernah dilihat di tayangan kompetisi sepakbola profesional," kata direktur sales and marketing Liga Primer Richard Masters.

Sebagai bagian dari kerjasama, pihak Liga Primer dan EA juga menyetujui perpanjangan soal lisensi game.

Kayaknya Modelnya buat Winning Eleven bakalan banyak dr Liga Inggris nih :hammer:

Redsbusby
24-07-2010, 08:38 PM
Klaas-Jan Huntelaar To Sign For Liverpool, Ryan Babel Joining Milan
Milan striker Klaas-Jan Huntelaar will join Liverpool, with Ryan Babel heading the other way as part of the deal, claims Il Corriere dello Sport.

On Tuesday Huntelaar was reportedly in Manchester, leading to speculation talks with either Manchester City or Manchester United are impending.

However, the latest reports from Italy suggest he could join Liverpool if Fernando Torres leaves. Huntelaar was not at Milanello on Wednesday, leading to further belief his future is away from Milan.

And should the deal with Liverpool take off, Milan will press for Ryan Babel as part of negotiations.

Everton are also said to be tracking the Rossoneri striker, but the lure of Anfield is likely to prove pivotal in his decision.

There has been little official confirmation in relation to Huntelaar's future, but Milan coach Massimiliano Allegri didn't appear too convincing when he was probed for a diagnosis.

"Huntelaar, for now, is a Milan player," he told the press. The Dutchman has also been linked with Tottenham and Aston Villa previously.

-goal.com

sellamanyaunited
24-07-2010, 11:46 PM
jiaaah Huntelaar jadinya ke Iiverpool? aaah waktu itu gosipnya mau keunited soalnya pas ditangkep kamera lagi dimanchester . yasudah lah .. paparazzi menyesatkan beritanya nih haha
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

GL zone
25-07-2010, 12:42 AM
ah berita ny dari goal ya
ga percaya..kebanyakan hoax ny nih media

nu_reccayasha
25-07-2010, 09:16 AM
berita goal, the sun dll
semuanya hoax

kecuali web resmi klub yang bersangkutan

red_girl_mia
25-07-2010, 09:21 AM
klopun iya berarti Huntelaar bunuh diri,,, masuk ke klub yg salah...ga jelasnya United lebih ga jelas lagi liver..

congrats siap2 meredup bintangmu =))

yoshiharu_kubo10
27-07-2010, 11:41 AM
Fans hit out at increased kit changes by clubs
By Alistair Magowan

Fans groups have hit out at the increased number of Premier League clubs who are launching a new home shirt every season.

In 2000, the Premier League charter pledged that replica strips would be released every two seasons to save fans digging into their pockets too often.

But 18 clubs issued a new home shirt last season and all 20 Premier League clubs are doing the same this term.

Tottenham have launched three new kits every year for six seasons in a row.

The north London club have also decided that a different sponsor will adorn their home, second and third kits for Cup games this season, meaning there will be six shirts on offer, costing £45 each on the club's website.

Arsenal and Liverpool are the only teams who are releasing a new kit this season, who did not do so last term.

While Premier League clubs are within their rights to release a new home kit every season, the extent of the current situation is in stark contrast to recommendations made by the Football Task Force, chaired by former MP David Mellor, which were included in the 2000 Premier League charter to give fans a fairer deal.

The group's suggestions, which also included issues around ticket pricing, encouraged clubs to ensure a two-year gap between new replica shirts, which led to clubs releasing home and away shirts in alternate years.

Most clubs, including many in the Football League, now issue third strips and commemorative jerseys, but Arsenal and Liverpool still say in their customer charters that "home shirts will have a minimum lifespan of two seasons" although the Gunners stipulate that there may be exceptions.

"This gives the shirt more longevity in comparison to releasing one every season and our fans better value for money," a Liverpool spokesman told BBC Sport.

According to Premier League rules clubs must "allow for market research to be undertaken with regard to the frequency of strip changes and to its design".

They must also "identify the intervals at which strip changes are intended to take place and the date of the next intended change" and each club's customer charter must be available to the public, outlining its policy with regard to ticketing and merchandise.

But Tottenham Supporters Trust chairman Bernie Kingsley said his group had not been consulted, while Football Supporters Federation chairman Malcolm Clarke labelled the club's decision to offer six new shirts as "frankly ridiculous".

Kingsley told BBC Sport: "The club do talk to us but any decisions that might affect their income revenue they don't generally consult us.

"Last season we said that we didn't like the yellow stripe on the home shirt and asked if it could be changed, but the club said if they changed it based on what the fans said they would be considered a laughing stock."

Kingsley said the request had been based on a similar discussion between fans of the Dutch club Feyenoord where supporters' requests were granted.

Birmingham City have also just launched a new kit for the coming season where fans chose the design from four on offer.

A Tottenham spokesman denied Kingsley's claims and told BBC Sport: "Our aim going forward was to continue to meet demand for greater variety and choice in all of the merchandise ranges that we offer, including replica kit.

"As a result the club took the decision from the start of season 2005/06 that all our replica kits would have a one-year lifespan and we regularly discuss subjects such as this at our quarterly meetings with the Tottenham Hotspur Supporters Trust."

Clarke said: "I think Spurs' actions are frankly ridiculous. Given the price of watching football in London you have to be very rich to be a Spurs fan already. If you're paying for six shirts that would be about £250."

Kingsley added: "It is down to the individual whether to buy them or not but in the current financial climate I think the club should be more sensitive.

"The club will argue that by issuing new kits it provides more revenue streams in which to buy new players and some supporters will go along with that, but it's just another example of football ceasing to be a sport and more a business."

Manchester United and Manchester City are another two clubs who have both released new home and away shirts for the coming season having done the same thing last term.

Allan Galley, chairman of the Manchester City Supporters Club said: "People do want to wear them as a way of relating to the club, but I think it's unfair to bring them out every season at £45 each.

"It's not a popular policy. Young children like to wear them too, but it's not as if they are particularly cheap for them either."

But Mark Longden of the Independent Manchester United Supporters Association said: "If you are daft enough to buy a new football shirt every season then that is up to you.

"You don't have to buy them, the only thing that concerns me is the ticket prices and the club have not put them up this season, so it doesn't directly affect me."

Former sports minister Kate Hoey, who was in government when the Football Task Force was active, said the issue was more relevant for people who could not afford to go to football matches but added that parents had to take a firm stand against persuasive children.

"The Premier League clubs are a law unto themselves and if people keep buying them then they will keep selling them," she told BBC Sport.

"I don't take the line where children come home and say, 'everybody else has got a shirt why can't I have one?' I was brought up in an era where I was told by my parents, 'we can't afford it, sorry'."

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/8848630.stm

yoshiharu_kubo10
27-07-2010, 11:47 AM
Fans hit out at increased kit changes by clubs
By Alistair Magowan

...

"I don't take the line where children come home and say, 'everybody else has got a shirt why can't I have one?' I was brought up in an era where I was told by my parents, 'we can't afford it, sorry'."

...


nowdays...it's all about money...damn...

klub sepakbola sekarang juga jadi pedagang terus...:amazed:

zudomiriku
27-07-2010, 03:46 PM
Peraturan Premier League Pusingkan Fergie
Mohammad Resha Pratama - detiksport



Kansas - Aturan baru yang diterapkan otoritas Liga Inggris tak hanya bikin Manchester City harus menjual banyak pemainnya. Rival sekotanya pun, Manchester United, dibikin pusing oleh aturan tersebut.

Mulai musim 2010/2011 setiap klub di Liga Primer harus mendaftarkan 25 pemainnya dengan delapan pemain harus berada di klub itu selama tiga tahun sebelum berumur 21 tahun atau biasa disebut home-grown players. Para pemain yang di bawah umur 21 tak dihitung.

Hanya 25 pemain itu yang boleh turun di partai-partai liga sebelum bursa transfer paruh kedua dibuka Januari mendatang dan barulah seluruh tim bisa merubah susunan pemainnya.

Klub yang paling merasakan aturan baru itu tentunya City yang kini tengah jor-joran dalam pembelian pemain. Akibatnya musim panas ini The Citizens harus melego sampai 12 orang pemainnya.

Kini giliran rivalnya MU yang tengah pusing akibat peraturan baru itu. Sang manajer Sir Alex Ferguson mengeluhkan peraturan baru itu karena kualitas skuadnya jadi terbatas mengingat masih adanya pemain andalan yang cedera panjang.

Owen Hargreaves dan Anderson saat ini masih berkutat dengan kesehatannya di mana Hargreaves belum juga pulih dari rentetan cederanya sejak lama. Anderson dikabarkan baru bisa merumput akhir September jika lututnya sudah pulih.

Saat ini total The Red Devils memiliki 49 pemain termasuk dua pemain barunya Chris Smalling dan Javier Hernandez serta beberapa pemain dari tim reserve.

"(Peraturan baru) itu memberikan masalah bagi saya namun saya harus menunggu selama saya bisa," tutur Fergie di ESPN.

"Jelas saya harus membuat keputusan dalam beberapa aspek dan itu tergantun ketika aku berpikir kapan dua pemain itu bisa kembali," sambungnya.

"Sebagian besar (skuad) sudah ada dalam kepala saya, namun saya harus membuat keputusan untuk satu dua pemain," pungkasnya.

zudomiriku
30-07-2010, 03:02 PM
melanjutkan postingan om Pat di trit Chicharito


Siapa Pemain Tercepat Premier League?
Rossi Finza Noor - detiksport


Para bek harus berhati-hati terhadap para pemain berikut ini. Kalah satu langkah, gawang sendiri bisa terancam. Inilah para pemain Premier League yang tercatat punya kecepatan mematikan.

Naturalnya, Inggris memang dikenal sebagai negara yang kental dengan gaya sepakbola kick and rush: tendang sekeras-kerasnya dan lari sekencang-kencangnya. Perlahan-lahan, gaya tersebut sudah mulai ditinggalkan. Dan yang namanya kecepatan kini bukan hanya milik pemain-pemain Inggris.

Premier League dahulu mengenal Michael Owen. Pada masa mudanya, penyerang Manchester United itu punya kecepatan yang ditakuti defender lawan. Golnya ke gawang Argentina di Piala Dunia 1998 adalah buktinya.

Di sepakbola modern, Premier League mengenal Wayne Rooney atau Aaron Lennon. Rooney memang bertubuh gempal, tapi ia tak sulit untuk melakukan sprint demi mengejar atau menggiring bola. Sementara Lennon adalah tipikal sayap speedy yang mengandalkan kelincahan.

Musim ini, liga tertinggi di Inggris itu punya sederet pemain dengan kecepatan mengagumkan. Kecepatan mereka dinilai berdasarkan penampilan masing-masing pada Piala Dunia 2010 lalu.

Siapa paling cepat? Adalah penyerang muda milik Manchester United dan timnas Meksiko, Javier Hernandez. Top speed pemuda 22 tahun ini mencapai angka 19,97 mil per jam. Angka itu mengungguli rekan setimnya di MU, Park Ji-Sung, yang punya top speed 18,65 mil per jam.

Sir Alex Ferguson sendiri sadar dengan kemampuan Hernandez. Malahan ia menyebut, kecepatan tersebut bakal menjadi kunci utama si pemain di lapangan.

Bagaimana dengan pemain lainnya? Dalam deretan 10 besar, masih tercatat beberapa bintang lama Premier League seperti Carlos Tevez, Frank Lampard, Lennon dan Rooney. Sedangkan Ashley Cole, menjadi satu-satunya bek yang ada di dalam daftar tersebut.

Berikut adalah daftar pemain tercepat Premier League seperti dilansir Daily Mail.

1. Javier Hernandez (MU): 19,97 mil/jam
2. Park Ji-Sung (MU): 18,65 mil/jam
3. Carlos Tevez (Manchester City): 18,51 mil/jam
4. Frank Lampard (Chelsea): 18,27 mil/jam
5. Aaron Lennon (Tottenham Hotspur): 17.85 mil/jam
6. Ashley Cole (Chelsea): 17,71 mil/jam
7. Abou Diaby (Arsenal): 17,64 mil/jam
8. Wayne Rooney (MU): 17,61 mil/jam
=8. Wilson Palacios (Tottenham Hotspur): 17,61 mil/jam
10. Nicklas Bendtner (Arsenal): 16,67 mil/jam

sellamanyaunited
30-07-2010, 09:12 PM
wah 3 pemain united masuk sebagai pemain tercepat , 2 diantaranya menempati posisi 1,2 . ck hebat dah chicharito baru main dipra musim ama united udah masuk daftar pemain tercepat dan si asia park mengikuti diposisi 2, keren!
http://img.kaskus.us/images/kaskusmobile_hp.gif

Andi Istiabudi
03-08-2010, 12:43 PM
Daftar Jersey Terlaris Musim 2009-10
Hanya ada pemain dari lima klub di daftar sepuluh besar terlaris.
Zika Zakiya

VIVAnews - Meski gagal membawa satu gelar pun untuk Liverpool di musim 2009-10, nama Fernando Torres tetap digandrungi. Seperti dilansir BBC Sport, replika jersey Torres adalah baju Premier League yang paling populer di seluruh dunia musim lalu.

Ini adalah kali kedua Torres berhasi menduduki kategori tersebut. Sementara nama rekan setimnya, Steven Gerrard, merupakan pesepakbola tertenar kedua dalam daftar yang dikumpulkan oleh SportingID.

Seperti dilansir Tribal, Senin 2 Agustus 2010, daftar 10 nama jersey tertenar terdiri dari para pemain The Big Four. Yaitu Chelsea, Liverpool, Manchester United, dan Arsenal. Hanya terselip satu nama pemain Manchester City yakni Carlos Tevez di daftar itu.

Malang bagi pemain MU, Nani dan Dimitar Berbatov, nama mereka keluar dari daftar elit ini. Nasib itu sama seperti yang dialami pemain Arsenal Theo Walcott. Winger 21 tahun ini juga dikeluarkan dari daftar pemain Inggris yang dibawa ke Afrika Selatan untuk perhelatan Piala Dunia 2010.

Berikut daftar 10 nama Jersey terpopuler musim 2009-10

1.Torres (Liverpool)
2. Gerrard (Liverpool)
3. Rooney (Manchester United)
4. Fabregas (Arsenal)
5. Arshavin (Arsenal)
6. Lampard (Chelsea)
7. Drogba (Chelsea)
8. Owen (Manchester United)
9. Carragher (Liverpool)
10. Tevez (Manchester City)
• VIVAnews

Source : http://bola.vivanews.com

rondwisan
04-08-2010, 09:20 AM
Premier League announces tougher ownership rules
Soccernet - August 3, 2010


A takeover of Liverpool appears increasingly imminent after the club and a number of interested parties alerted the Premier League to a possible change in ownership.

Under tougher new rules on club ownership announced by the Premier League on Tuesday night in response to Portsmouth's financial meltdown, all prospective owners are obliged to give the league ten days' notice of a takeover and prove they have the funds to sustain the club.

It is understood Liverpool and a number of parties contemplating a takeover - including Chinese businessman Kenny Huang - have already contacted the Premier League to alert them a change of ownership could be imminent.

Under the rules, the Premier League will have to be given ten days' notice of any takeover, and the prospective owners will be required to have a face-to-face meeting with league chiefs to convince them they have enough money for the season to come.

Other rule changes will see clubs having to provide evidence every quarter that they are up to date with tax payments to Her Majesty's Revenue & Customs - and they will give permission for HMRC to give details on any non-payment directly to the league.

The former 'fit and proper persons test' has been renamed as the 'owners and directors test' and toughened up. Now anyone barred from other sporting organisations or competitions will not be allowed to be a club director.

The strengthening of the regulations is an attempt to reduce the risk of another crisis similar to that suffered by Portsmouth, who went into administration last season and were subsequently relegated.

Premier League chief executive Richard Scudamore said: "We believe we have the measures now in place, the early warning system, that will reduce the risk of having a repeat of the Portsmouth situation.

"The objective of the Premier League is to reduce risk and try to prevent the worst happening but we can't eliminate risk entirely as that would involve us interfering as shadow directors in the running of clubs.

"There was reputational damage with the situation we had with Portsmouth. Clubs get tired of football being called a financial basket case. There was an element of gross mismanagement [with Portsmouth] and people have understood it was the exception rather than the rule."

Scudamore believes the league could have intervened in Portsmouth's finances in January 2009 rather than September if the new rules had been in force then, and stopped the club running up such debts with the taxman.

He added: "The HMRC debt would not have run up and we would have probably been able to prevent some of the worst."

Scudamore said he believed the new rules on future financial information would have prevented Ali Al Faraj from taking over Portsmouth in October last year, though not Alexandre Gaydamak from doing so in 2006.

Andi Istiabudi
04-08-2010, 03:46 PM
Musim Baru, Bintang Liga Inggris Pamer Mobil
Edwan Ruriansyah

VIVAnews - Musim baru kompetisi Liga Inggris segera bergulir. Bintang-bintang Premier League kembali ke habitatnya.

Setelah mendapat tambahan liburan usai berlaga di Piala Dunia 2010, para bintang Liga Inggris satu-persatu mulai nongol di tempat latihan. Mereka pun menghadirkan pemandangan baru lewat aksi pamer dengan mobil barunya. Sudah pasti kendaraan mereka termasuk barang mewah dan hanya dimiliki kalangan tertentu.

Striker Manchester United, Wayne Rooney yang sempat mendapat sorotan karena kepergok merokok dan kencing di sembarang tempat saat dugem muncul di tempat latihan Carrington. Rooney mengendarai mobil terbarunya, Audi RS 6 warna merah.

Tak ketinggalan, pemain sayap MU, Luis Nani yang membawa Lamborghini Gallardo tipe LP 550-2 Valentino Balboni. Harga mobil mewah warna putih ini mencapai £150.000. Produknya pun sangat terbatas. Di seluruh dunia, hanya 250 orang yang memilikinya.

Meski demikian, Rooney tampak membanggakan Audi terbarunya. Mobil itu melengkapi koleksi mobil mewahnya, termasuk BMW X5, Mercedes CLK, Cadillac Escalade dan Chrysler 300C.

"Mobil mewah yang secepat Ferrari. Ini kesukaan saya," kata sebuah sumber mengutip Rooney.

Bagaimana dengan Fernando Torres? Striker Liverpool yang sempat dikabarkan hendak meninggalkan Anfield ini langsung dikerubuti fans saat keluar dari Aston Martin DBS terbarunya.

Torres tampak keren mirip James Bond yang juga menjadikan mobil itu sebagai identitas di film. Penyerang Spanyol ini juga memuji tunggangannya itu.

"Saya menyukai bentuknya. Meski lajunya tak terlalu kencang, namun suaranya memang sungguh luar biasa," puji Torres.

Sementara itu, bintang baru the Reds, Joe Cole, datang ke tempat latihan dengan Range Rover miliknya. (Goal)
• VIVAnews

Source : http://bola.vivanews.com

zudomiriku
04-08-2010, 07:59 PM
Liga Inggris 2010/2011
Tiket Arsenal Paling Mahal
Doni Wahyudi - detiksport


London - Arsenal akan menjadi klub dengan harga tiket paling mahal di Liga Inggris musim 2010/2011. Sementara tiket termurah di Premier League ada di DW Stadium, kandang Wigan Athletic.

Dikutip Guardian dari FourFourTwo, tiket termahal yang bakal disediakan Arsenal untuk satu kursi di Emirates Stadium adalah 94 poundsterling. Jika dikonversi ke mata rupiah, jumlahnya mencapai 1,317 juta. Sementara tiket musiman klub berjuluk The Gunners itu dilepas dengan harga 1.825 poundsterling atau Rp 25,58 juta.

Klub dengan harga tiket termahal kedua di Liga Inggris musim depan adalah Tottenham Hotspur. The Lilywhites melepas tiket dengan harga tertinggi untuk pertandingan musimannya sebesar 1.695 poundsterling atau sebesar Rp 23,76 juta.

Klub dengan harga tiket musiman termahal ketiga adalah Chelsea, yang melepas tiket pertandingannya dengan harga 1.210 poundsterling.

Yang mungkin agak mengejutkan adalah keberadaan Ipswich Town dan Newcastle United sebagai salah satu klub dengan harga tiket musiman termahal, dengan masing-masing berada di urutan empat dan lima.

Sementara Manchester United duduk di posisi enam dengan harga termahal untuk tiket musimannya adalah 931 poundsterling atau sekitar Rp 13 juta.

Klub dengan harga tiket musiman termahal

1 Arsenal £1,825

2 Tottenham Hotspur £1,695

3 Chelsea £1,210

4 Ipswich Town £1,001

5 Newcastle United £975

6 Manchester United £931

Klub dengan tiket musiman termurah

1 Accrington Stanley (Divisi IV) £230

2 Bradford City £250 (Divisi IV)

3 Hereford Town £270

4 Crewe Alexandra (Divisi IV) £285

5 Port Vale (Divisi IV) £289

6 Wigan Athletic (Premier League) £295

Redsbusby
05-08-2010, 01:59 AM
Bujugg, tiket arsenal hampir 2 kalinya United :-O:-O:-O
Apakah ini efek minus gelar beberapa musim terakhir sehingga pemasukan klub dr Merchandise dan sponsor berkurang?:D

rondwisan
05-08-2010, 10:33 AM
3 termahal di atas ..., club-club london tuh ...
klo United matok harga segitu, klo gk salah setelah ada gerakan 'LUHG' yaa, trus harga tiketnya sempet ditahan (gk dinaekin), cmiiw


wah Wigan satu2xnya penghuni tiket terusan termurah wakil EPL yaa ... poor the latics :(

yoshiharu_kubo10
05-08-2010, 12:50 PM
"poor" nya dalam arti apa Pa Ron...kalau kondisi finansialnya mungkin iya...

tapi kalau hubungannya dengan akar rumput pendukung mereka mungkin ga "poor" ya...hwhhwhwhw...

drivemein
07-08-2010, 04:55 PM
Ready for the Premier League? How Newcastle United, West Bromwich Albion and Blackpool will fare in the big time
-dailymail.co.uk-

With this season's promoted Premier League sides all varying in experience, history and club size, predictions and expectations for their eventual fate are more wavering than usual.

One primary goal they all share though is the same target to avoid relegation straight back down to The Championship.

Sportsmail takes a look at the Premier League's new teams and see if they have what it takes to remain in the top flight...

Newcastle United

Premier League History

Bucket loads. Last season was only the second Premier League campaign Newcastle have not been around, having missed the inaugural season back in 1992-93.

During their 16-year stay they had near title misses but caused a shock when they were relegated on the last day in 2009.
The Manager - Chris Hughton

Improved his credentials by cruising towards The Championship title in his first full season, winning the league by 11 points.

His only manager experience at Premier League level, though, are caretaker spells at Newcastle and Spurs, where at the former he was especially found wanting.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/08/03/article-1299980-0903F4DC000005DC-264_468x286.jpg
Instant return : Chris Hughton ensured Newcastle spent only one season away from the Premier League

Resources

The days of breaking the world record transfer to sign Alan Shearer are long gone, but the club is capable to still attract good enough players that would go towards them staying up.

Along with their huge fan base and St James' Park - one of the biggest stadiums in the country, holding more than 52,000 - merchandise sales and gate receipts will not be a problem.

One to watch - Andy Carroll

After finishing as the club's top scorer in The Championship, the 21-year-old academy product has come of age and has been handed the famous No 9 shirt, which could act as a springboard as he attempts to prove himself at the top.

VERDICT

After the annus horribilis of 2008-09, Newcastle are still not fully healed, with owner Mike Ashley still not popular with fans, especially after the stadium name change plan.

But Chris Hughton has built a good side blended with youth and experience and should be targeting a comfortable mid-table finish.

West Bromwich Albion

Premier League History

The Premier League's yo-yo side. Promoted four times in the last nine years, they have survived only one Premier League season, famously finishing 17th on the final day of the 2005-06 season having been bottom going into the final game.

They were relegated a year later, as well as in 2003 and 2009.

The Manager - Roberto Di Matteo

Delivered under pressure in his first season at the club, racking up a club-record points haul of 91 on their way to 2nd in The Championship.

Di Matteo's side have been praised for their neat passing football but Baggies fans will remember under Tony Mowbray's tenure that it can lead to their own downfall.

Resources

In the cramped football world of the West Midlands, The Baggies hold their own with a strong fanbase and have funds to spend on players if needs be.

The ground is one of the smallest in the division, but the club have proved they can survive within their means at this level.

One to Watch - Graham Dorrans

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/08/03/article-1299980-09379AF0000005DC-887_306x423.jpg
Prove a point : Injury prevented Dorrans from making a bigger impact during his first Premier League season

One of Di Matteo's most important signings of the summer was extending Dorrans' contract with the club, in turn warding off interest from other Premier League clubs.

The Scotland international has become a fan favourite and his form will be a major factor towards West Bromwich's fortunes this season.

VERDICT

'The Great Escape' aside, West Bromwich tend to fail in the top flight. Their attractive passing game has worked against them in the past but providing they keep their key players fit, they should expect to at least be in contention for survival come the final day of the season.

Blackpool

Premier League History

None. This time last season, fans were not even dreaming of the Premier League and having not been in the top flight since 1971 the club are more than a little wet behind the ears.

Manager - Ian Holloway

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/08/03/article-1299980-0AAC7773000005DC-475_468x312.jpg
Go one better : After promotion Holloway will hope to produce a bigger shock by keeping Blackpool up

Pulled off the impossible by securing promotion in his first season, has good manager experience with reasonable levels of success in the lower leagues. How he deals with the Premier League will be a defining point in his managerial career.
Resources

Painfully low. With Bloomfield Road holding fewer than 13,000 it is virtually at least half the size of every other Premier League ground.

With the club operating on a Championship budget as well, attracting the quality players they need to survive will be extremely difficult.

One to Watch - Charlie Adam

Very much the driving force behind the play-off winning side and will need to be at his creative best if his side are to shine this season.

Adam has been a big hit with fans since his arrival from Rangers in 2009 and will fancy his chances of proving himself in the top flight.

VERDICT

After sneaking in to the play-offs on the final day of last season, few could have predicted Blackpool would be playing Premier League football this season, even fewer will back them to stay up.

Stranger things have happened but it's hard to see how the club can possibly survive the harsh world of the Premier League.

Redsbusby
07-08-2010, 07:09 PM
^^
Penasaran ama si Holloway nih... katanya jago psywar dan suka komentar yg lucu bin unique..
WBA, yg pernah ngalahin United di piala Carling lupa taon brp. Blackpool yg memuluskan United merengkuh piala FA keduanya dalam sejarah. dan Newcastle, yg dulu memuuluskan United merengkuh piala FA pertama sepanjang sejarah... Bener-2 pekan pertama yg menarik, penasaran liat SMudge menghadapi tim yg pernah dibela.....

Redsbusby
10-08-2010, 01:02 AM
Martin O'Neill resigns as Aston Villa manager
• 'It's obviously a wrench to be leaving such a magnificent club'


Martin O'Neill has shocked Aston Villa by resigning as manager only five days before the start of the season.

Kevin MacDonald, the reserve team manager, takes over as caretaker manager and will prepare the team for the opening Premier League game of the season against West Ham on Saturday.

Randy Lerner, the Villa owner, had maintained that O'Neill had committed his future to the club in May amid speculation that the Northern Irishman was leaving, but he has now decided to quit.

O'Neill said on the Villa website: "I have enjoyed my time at Aston Villa immensely. It's obviously a wrench to be leaving such a magnificent club. I would like to pay tribute to the Villa players, my coaching staff and the Villa supporters for all the support and encouragement they have given both the club and me personally during my time as manager.

"I wish them all the best for the future. I will obviously be assisting the club in the immediate short term with regard to the handover of my duties."

Paul Faulkner, Villa's chief executive, said: "The club would like to thank Martin for the great work he has done at Aston Villa over the past four years. He has helped to establish the club in the upper echelons of the Premier League, has taken us to Wembley and we have also qualified for European competition for the past three seasons under his management. We wish him the best in the future."

O'Neill has improved the fortunes of Villa since replacing David O'Leary during the summer of 2006, achieving three consecutive top-six placings in the league.

Lerner had backed O'Neill in the transfer market during that spell but it became clear this summer that the funds would not be available to help take Villa on to the next level. The team's challenge for a top-four place fell away after they lost to Manchester United in the Carling Cup final in February.

Lerner insisted that Villa would have to adopt a sell-to-buy policy and O'Neill was resigned to losing the services of the England midfielder James Milner to Manchester City. That followed on from the departure of Gareth Barry to Eastlands last year.

Guardian.co.uk (http://www.guardian.co.uk/football/2010/aug/09/martin-oneill-resigns-aston-villa)

rondwisan
10-08-2010, 10:20 AM
berita nyang lumayan mengejutkan nih ....
EPL bentar lagi dah bergulir ..., Martin O'Neil malah resign dari Villa ... :-/:-?

Redsbusby
10-08-2010, 10:25 AM
Melanjutkan tradisi opa..takutnya kalo tetep gt doank bakal dipecat ;))
Demi mempertahankan reputasi sbg pelatih yg ngga pernah dipecat, selalu mengundurkan diri selama 100% Karir kepelatihannya.

zudomiriku
11-08-2010, 10:27 AM
Liga Inggris 2010/2011
Debutan yang Layak Dinantikan
Andi Abdullah Sururi - detiksport


Premier League terus mendatangkan pemain-pemain dari luar Inggris. Banyak dari mereka yang akan menjalani debutnya di kompetisi tersebut dan memberi alasan kenapa mereka didatangkan ke sana.

Berikut ini beberapa pemain cukup terkenal (dan kurang familiar di telinga fans), yang akan bermain untuk pertama kalinya di Liga Inggris, sebagaimana disarikan situs resmi kompetisi:

Antolin Alcaraz (Wigan Athletic)

Ia bermain cukup impresif di Piala Dunia 2010, termasuk mencetak gol pembuka Paraguay saat menghadapi Italia. Bek berusia 28 tahun ini dibeli Wigan dari Club Brugge, dan pernah pula bermain di Argentina (Racing Club), Portugal (Beira-Mar) dan Italia (Fiorentina).

Pablo Barrera (West Ham United)

Masih muda (23 tahun), punya kecepatan, terampil mengolah bola, dan memilik tendangan jarak jauh yang baik. Barrera akan memberi tambahan kekuatan penyerangan West Ham. Ia direkrut dari klub negaranya, Pumas UNAM, di bulan Juli. Penyerang sayap ini turun tiga kali dari bangku cadangan untuk Meksiko di Piala Dunia lalu.

Marouane Chamakh (Arsenal)

Camakh harus membuktikan bahwa kegigihan Arsene Wenger untuk memboyongnya ke Inggris memang tidak salah. Penyerang internasional Maroko ini akan mengisi satu tempat di lini depan The Gunners yang ditinggalkan Eduardo da Silva. Delapan tahun di Bordeaux, statistik gol Camakh sebenarnya biasa-biasa saja, "hanya" mengemas 76 gol dari total 299 pertandingan di semua kompetisi. Tapi Wenger dikenal sebagai master pengasah talenta.

Javier Hernandez (Manchester United)

Sir Alex Ferguson memutuskan membeli Hernandez di bulan April, ketika banyak orang tidak terlalu mengenal dirinya. Ia "memperkenalkan diri" di Afrika Selatan dan tampil impresif bersama Meksiko di Piala Dunia. Dibeli dari Guadalajara, Hernandez langsung mencetak gol di debut resminya dengan MU, saat mengalahkan Chelsea di Community Shield akhir pekan lalu.

Milan Jovanovic (Liverpool)

Liverpool cukup lama mengincari penyerang sayap asal Serbia ini, tapi baru bisa mendapatkannya di musim panas ini, setelah free transfer dari Standard Liege. Jovanovic, yang mencetak gol tunggal kemenangan Serbia atas Jerman di Piala Dunia, diharapkan The Reds memberi warna lain dalam penyerangan tim.

Cristian Miguel Riveros Nunez (Sunderland)

Manajer Sunderland Steve Bruce cukup lama memonitor Riveros sebelum memutuskan merekrutnya di bulan Mei. Ia digaet dari klub Meksiko, Cruz Azul. Riveros diharapkan mengokohkan lini tengah The Black Cats, bersama kompatriotnya yang lebih dulu berada di Stadium of Light, bek Paulo da Silva.

Sandro (Tottenham Hotspur)

Gelandang bertahan asal Brasil ini dikontrak Spurs di bulan Maret. Ia mungkin punya bakat besar dan tampil impresif sejak memulai karirnya di Internacional. Namun, Liga Inggris adalah sebuah tantangan besar, apalagi ia akan bersaing dengan banyak gelandang top The Lilywhites.

David Silva (Manchester City)

Bermain luar biasa untuk Spanyol di Euro 2008, Silva dilempar ke bangku cadangan setelah bermain buruk di pertandingan pertama negaranya di Piala Dunia 2010 melawan Swiss. Tapi, secara umum Silva adalah pemain yang hebat. Ia bisa bermain di belakang striker dan sayap, punya banyak cara untuk mendobrak pertahanan tim lawan. Setelah enam tahun membela Valencia, pemain 24 tahun itu menggoda banyak klub besar Eropa sebelum akhirnya memutuskan bergabung dengan Manchester City.

Yaya Toure (Manchester City)

Dihargai 24 juta poundsterling oleh City saat membelinya dari Barcelona. Dengan gaji 200 ribu pounds per minggu, Toure menjadi salah satu pemain termahal di Liga Inggris saat ini. Kemampuannya sebagai gelandang bertahan tak diragukan lagi. Dalam keadaan darurat, ia bisa dimainkan sebagai bek tengah. Di City of Manchester Stadium ia akan berduet dengan kakaknya, Kolo Toure.

Nikola Zigic (Birmingham City)

Dengan ukuran nan menjulang 202 cm, Zigic kini merupakan pemain paling jangkung di Liga Inggris. Dia memang tak bersinar selama bermain di Valencia, tapi cukup berhasil di masa peminjamannya di Racing Santander. Zigic sering disarankan rekan-rekannya di timnas Serbia untuk menerima tawaran bermain di Inggris setelah Piala Dunia, karena dianggap punya karakter bermain yang cocok.

fickarardana
11-08-2010, 04:55 PM
Liga Inggris 2010/2011
Tak Lagi Big Four, tapi Magnificent Seven
Kris Fathoni W - detiksport
Rabu, 11/08/2010 10:22 WIB

http://www.detiksport.com/images/content/2010/08/11/72/CityVillaSpurs.jpg

Jakarta - Liga Primer Inggris musim ini diprediksi bakal mengetengahkan persaingan yang sangat ketat. Saking ketatnya rivalitas panas takkan cuma hadir di antara empat tim teratas --big four-- tapi bisa sampai tujuh atau malah delapan tim.

Secara tradisi, beberapa tahun terakhir ini Liga Primer memiliki empat tim yang selalu bersaing ketat dan jadi langganan mengisi posisi teratas. Si big four ini bak ada di "dunia" mereka sendiri karena besarnya rentang kekuatan dengan tim-tim Liga Primer lainnya.

Meski begitu, lambat laun kekuatan antar tim tampaknya kian merata. Maka kalau biasanya big four berisikan Arsenal, Chelsea, Liverpool dan Manchester United, tak demikian musim lalu seiring dengan kesuksesan Tottenham Hotspur mendobrak masuk empat besar.

Di akhir musim lalu Spurs berhasil finis di bawah Arsenal, MU dan Chelsea --si jawara. Sementara itu Liverpool yang biasanya ada di zona empat besar harus rela tercecer di posisi tujuh klasemen.

Yang luar biasa, Manchester City dan Aston Villa pun tak finis jauh-jauh amat dari Spurs. Finis di posisi lima, City punya selisih angka tiga saja dari Spurs sedangkan Villa yang ada di posisi enam tertinggal tiga angka dari City.

Itulah secuplik bukti mulai meratanya kekuatan di Liga Primer Inggris yang tak lagi didominasi big four tapi bergeser ke big seven, atau mungkin big eight jika memasukkan nama Everton yang musim lalu finis di posisi delapan, dan secara konsisten tampil bagus dari musim ke musim.

"Apa yang terjadi di Inggris tahun lalu adalah semua tim bisa kehilangan angka, ini kali pertama hal semacam itu terjadi dalam sebuah musim. Jadi tahun ini pun (persaingan) bakal semakin terbuka," terka Manajer Arsenal Arsene Wenger di situs klubnya.

"Anda mengharapkan Manchester City, yang sudah banyak menginvestasikan uang, menjadi salah satu penantang. Tottenham (bisa jadi penantang) jika mereka dapat meneruskan performa musim lalu, begitu pula dengan Aston Villa. Ada enam atau tujuh tim (selain Arsenal) karena buat saya Everton juga punya skuad tangguh," papar Wenger.

Potensi meningkatnya persaingan musim 2010/11 ini tentu akan menambah semarak Liga Primer Inggris karena yang bersaing ketat tak lagi hanya empat tim papan atas melainkan bisa sampai tujuh tim. Ini mengingatkan orang kepada persaingan tujuh tim Liga Primer yang tergabung dalam "Magnificent Seven" sebelum adanya era "Big Four".

Bukan tak mungkin akan ada juara baru setelah enam musim terakhir selalu dimenangi Chelsea atau MU. Tapi Wenger tentu berharap tim yang dia tanganilah yang keluar jadi jawara.

"Saya percaya kami punya peluang bagus. Hal terpenting adalah kami punya keyakinan tersebut," tegas pria berjuluk 'Si Profesor' itu. ( krs / a2s )

otonk reddevilz
12-08-2010, 03:54 PM
Eriksson Berupaya Keras Menjadi Pelatih Aston Villa

Sven-Goran Eriksson tidak akan lagi meminta gaji £3 juta.
goal.com
Oleh Aditya Ramadhan
12 Agu 2010 11:18:00

Sven-Goran Eriksson menggunakan semua cara untuk mendapatkan posisi pelatih Aston Villa. Salah satunya dengan menurunkan jumlah gajin yang diminta.

Eriksson memiliki tradisi meminta gaji tinggi, tapi kali ini dia melanggarnya. Pelatih Swedia itu membutuhkan pekerjaan, setelah dilepas tim nasional Pantai Gading.

Semula David Moyes yang difavoritkan menggantikan Martin O'Neill, tapi pelatih Everton itu enggan meninggalkan Goodison Park. Kini Eriksson menjadi kandidat kuat.

Eriksson telah lagi bekerja di Inggris sejak meninggalkan Manchester Cituy tahun 2008. Ia sempat diinginkan Fulham, tapi Mohamed Al Fayed -- pengusaha kaya dan pemilik Fulham -- tak memberinya kesempatan berunding.

Al Fayed belakangan lebih menginginkan Mark Hughes, sebagai pengganti Roy Hodgson.

The Mirror memberitakan Eriksson tidak akan lagi meminta gaji £3 juta per musim. Ia tahu Randy Lerner, pemilik Villa, saat ini sedang berupaya memangkas pengeluarkan untuk gaji.

Lerner akan menjual sejumlah pemain bintang, dan menurunkan gaji staf, dan sejumlah pemain. Jika Eriksson meminta gaji £3 juta, Lerner tidak akan membuka kesempatan berunding.

Musim lalu Aston Villa menghabiskan £70 juta per musim untuk gaji pemain. Ashley Young dan James Milner tercatat sebagai pemain dengan gaji tertinggi di Villa Park. Lerner melepas keduanya.

Redsbusby
13-08-2010, 02:24 AM
Two days till the greatest league in the World begins yet again.................:!!:-w:-w

Hilman-Bukan-Superman
13-08-2010, 02:56 AM
Eriksson Berupaya Keras Menjadi Pelatih Aston Villa


Kemarin ada berita klo Eriksson membantah akan gabung ke Aston Villa..:confusing:

otonk reddevilz
13-08-2010, 12:44 PM
Kemarin ada berita klo Eriksson membantah akan gabung ke Aston Villa..:confusing:

kita tunggu resminya sob...:D:D

Premier League - Title race: The main contenders

With just two (one) days to go until the big kick-off, we take a look at the main contenders in this season's Premier League title race.


Premier League fixtures
(In alphabetical order)

Arsenal
The Gunners are something of an unknown quantity this season. Jack Wilshere is yet to start a Premier League fixture for Wenger but has done enough to impress England boss Fabio Cappello. And Wenger will be banking on former Bordeaux striker Marouane Chamakh to emulate his Ligue 1 form in England's top-flight. The quality is undoubtedly there and Arsenal showed fantastic resilience to ignore Barcelona's bullying and keep hold of captain Cesc Fabregas. Their attacking options are worthy of any championship contender - Wilshere, Aaron Ramsey, Theo Walcott, Andrei Arshavin, Chamakh, Nicklas Bendtner and, of course, Robin van Persie are all sure to produce a steady supply of goals. But scoring has rarely been Arsenal's problem - it's keeping them out at the other end. And a mantra of 'if you score five, we'll score six', will not suffice over 38 games. Laurent Koscielny's introduction to life at the Emirates is key and the 24-year-old appears capable of making the step up having signed from Lorient. Wenger should have another centre-back and a first-class keeper within his sights and the cash is there to spend. Time is running out but, make no mistake, if signings are forthcoming then Arsenal are genuine contenders. (George Scott)

Chelsea
The perception of Chelsea as a group of ageing stars playing functional yet uninspiring football was shattered in the last campaign as the Blues plundered a staggering 103 league goals. Michael Essien will be the driving force for Carlo Ancelotti's side, and the Ghanaian's presence will bolster the midfield alongside the prolific talisman Frank Lampard. Chelsea have the firepower to outgun their rivals and, in Didier Drogba and Nicolas Anelka, they have the most reliable goalscoring duo of the top sides in the league. The guile and poise of new signing Yossi Benayoun should complement Salomon Kalou's direct approach, and Chelsea will never lack potency in the final third. The loss of Ricardo Carvalho's defensive nous is a far more significant blow than that of Joe Cole. A lot will, therefore, depend on the consistency of the commanding Alex in partnering John Terry, but the Brazilian will distinguish himself this campaign. Chelsea may not have flaunted the cheque book over the summer, but in Drogba, and Essien they possess two of the most dynamic players in the world. Coupled with their inherent discipline and compact formation, Ancelotti's side have it all. The Blues believe they will retain their crown and there is nothing to suggest that optimism is misplaced. (Dan Quarrell)

Liverpool
The 2008-09 vintage of Liverpool Football Club was confident, organised, free-scoring and agonisingly close to winning the Premier League. But for an injury to Fernando Torres - and Rafael Benitez’s famous rant - the mid-late season blip that allowed Manchester United to seal the title may never have happened. The loss of Xabi Alonso alone should not turn title contenders into a team that barely scraped seventh. Last season’s slump was more emotional than technical as Rafael Benitez failed to re-motivate his players following their disappointment, his fractious relationships with fringe players and a bickering board coming to the fore while club talismans Torres and Steven Gerrard battled fitness and personal problems respectively. In reality, they were a striker, a full-back and a playmaker-winger short of a top four side - and a man-manager and stable boardroom short of a league challenge. They are still waiting for the second striker and a club buyout, but both should happen soon and the other positions have been filled. The fans - and players - seem genuinely excited by the Joe Cole coup and in Roy Hodgson they have a boss committed to attractive football and capable of turning the likes of Bobby Zamora and Paul Konchesky into top players. (Reda Maher)

Manchester City
Write off Manchester City's Premier League chances at your peril. Fans might not like it, but the power of money in football can't be denied. It's been so ever since Jack Walker spent Blackburn to top flight glory in the mid-1990s - and the bleating of the so-called 'big four' about the unfairness of it all is truly laughable. Nobody spends bigger than Chelsea, Manchester United and Liverpool - it's just that City have squeezed a decade of investment into the space of two summers. And it's hard to deny that since the arrival of the Mansour millions, Manchester City have assembled a squad loaded with undeniable talent: throughout the side, City have an almost embarrassing wealth, giving them both strength and depth. It won't necessarily translate into a team that can beat all-comers - but as well as their talented players, City have two other huge benefits. First of all, their relatively straightforward roster of opponents in the Europa League will mean they won't be taxed mid-week in the first half of the season like their title opponents. And secondly, it's impossible to deny that City have created a bit of a buzz: and if the players really have started believing in their common cause rather than just weighing their pay cheques, the Premier League better watch out. (Toby Keel)

Manchester United
Much has been said about Alex Ferguson's refusal/inability to dip anything more than his toes into the transfer market this summer, but the United boss nevertheless has a formidable squad to call on once again. They may have played second fiddle to Chelsea last time out, but injuries - particularly at the back - hampered their progress then. A repeat of that misfortune is unlikely, and even if lightning does strike twice, the addition of Chris Smalling has added some depth in that area. Up front livewire Javier Hernandez looks like the kind of player Premier League defenders have nightmares about and if he proves to be an able strike partner for Wayne Rooney, at a mere £7 million he could turn out to be the bargain buy of the summer. The one question mark over United's squad remains the identity of a long-term successor to Paul Scholes. The veteran midfielder, like Ryan Giggs, may not be showing signs of letting up just yet but should Fergie be able to entice the exciting Mesut Ozil to Old Trafford before the transfer window closes - and by doing so silencing those who ever doubted there is money available to him - United should be able to overhaul Chelsea and fend off the challenges of the rest to regain the Premier League crown. (Mike Hytner)

Eurosport

Redsbusby
13-08-2010, 12:47 PM
Wow, Tottenham yg notabene peringkat 4 musim lalu ngga dimasukin nih...
malah City yg saya sendir aja agak pesimis ama tim ini...